folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Katkısız Fındık Ezmesi, Taze Süt, Yumurta, Et Vs.



Katkısız Fındık Ezmesi, Taze Süt, Yumurta, Et Vs.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    do_som bunu yazdı

    sütü yogurt yapın tüketin bence.

    4-5 aydır probiyotik yogurt yapıyorum ben güzel oluyor :d sindirimi_de süte kıyasla daha kolay oluyor.

    ^^D` yoğurt yapmak için Maya mı kullanıyorsun, Bitki mi? şaka değil hâ, sütü yoğurda çeviren bitki var'mış. kendim görmedim. 

    bir de, uzun sürede ekşiyor mu yoğurt'un? köy yoğurdu acayip ekşi oluyor, bir de kaya gibi oluyor. metal kaşık kırılır, o derece. ^^D`

     

    biz hazır yoğurt almayız

    süt tedarikçilerim var yoğurdu mayaya gerek yok başka yoğurtdan bile yaparsın 1 kaşık olması yeterli akşamdam mayayı koy sabah dolaba koy ertesi gün ye

    mutlaka büyük şehirlerdede çiğ süt satan yerler vardır hatta artık sütmatikler var para arıyorsun kabını koyup dolduruyorsun burda bir çiftlik sahibi şehrin ortasına koydu günde yarım ton süt satıyo

     

    ekşilik tatlılık mayalama tekniğiyle alakalı hanım yapıyor ben pek bakmıyorum ama sıcakken mayalarsan ekşi oluyor diye biliyorum parmağı yakmayacak kadar sıcak olmalı

    eğer 2 hafta felan durursa (bizde pek mümkün olmuyor 1 haftada tüketiyoruz) ozaman ekşimeye başlıyor ozaman o ekşi yoğurtdan yğurt çorbası yaparsın yada bizim erzurumun meşhur ayran aşı :) ekşiden daha süper oluyor ayran yapar yine içersin

    benim işyerimin yanında mandra var bi yoğurt aldım koydum dolaba 1 ay geçti küflenmedi :)

    bu arada çiğ süt burda 4-4,5 lira arası 4 lira normal 4,5 simental inek sütü (daha yağlı oluyor)

    abi tedarikçilerine nasıl güveniyorsun. Ben almak istediğimde köylünün üreticiye satamadığı antibiyotikli ilaçlı veya kontamine sütü sattıklarını söyledi birisi. Bir kere de tüm mahallelinin bayıla bayıla içtiği sokak sütçüsünden aldık resmen mermer tozunu suya katıp satıyor eleman peynir yaptık taş gibi oldu, sütte gram yağ çıkmadı ve o eski, anneannemin inekten sağıp sobada pişirdiği süt gibi kokmuyordu. 

    sucuk için de geçenlerde kayseriye gittiğimde oradan sucuk baharatı aldım paket olanlardan değil baharatçıdan evde onu deniyorum şuan lakin yine içime sinen bir et bulamadım. gidip marketten (migros veya metro) alıyoruz o da ilaçlı mıdır hormonlu mudur bilemiyorum

    neyse ki yumurtayı teyzem 20 25 tane tavuk aldı köyde geniş tarlada yayılıyor oradan temin ediyorum.

    1 kase kaymak çıkarıp çocuklara bal kaymak yapıyorum 5 litreden gerisini yoğurt yapıyorum onunda ayrı kaymağı oluyor yap oranı beslenme ve inekle alakalı

    tedarikçilerim arkadaşlarım  1 tanesinde ARİ belgesi var 


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    Süt alirken suna dikkat ediyorum; Kaynattiktan sonra kaymak cikmiyorsa bir daha almiyorum ondan, sütü kaymagindan ayirip satiyorlar.

    Yumurta icin eger gercekten güvenmiyorsan alma, zira dogal yumurta ile antibiyotikli tavuk yumurtasini ayirt edilmiyor veya ben bir yöntem bulamadim.

    Cocuklara tahin-pekmez aliyorum, tahini burada konu acmistim oradaki tavsiyelerin oldugu yerden (cavuzoglu tahin idi sanirim), pekmezi de soguk press keciboynuzu (egricayir sitesinde satilan pekmez) olanlardan aliyorum. Tadi gercekten cok farkediyor.

    Marketlerde aldiginiz tahin-pekmez den tadi cok cok uzak.

    Pancar pekmezi denediniz mi bilmiyorum tadi guzel ve faydali, incir pekmezi aldim ilk defa diger pekmezler gibi kati degil ama lezzetliydi. Inicir severseniz guzel yeniyor.

    Meyveyi sebzeyi Mopas, Migros, Hakmar buralarin ki taze lezzetli oluyor. Bana tesadufen mi denk geldi bilmiyorum ama Carrefour taze meyve sebzesini begenmedigim icin artik almiyorum ama diger paketli urunleri uygun oluyor.

    Aklima geldikce yazarim,


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KasiRGamsi
    KasiRGamsi's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Nisan/2016
    Erkek

    https://www.gaffaro.com.tr


    sana gelince.. ne ben sezar'ım,ne de sen brütüs'sün ne ben sana kızarım, ne de zatın zahmet edip bana küssün artık seninle biz, düşman bile değiliz"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    futurist bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

    diğerlerini bilmem ama et için en güvenlisi birkaç arkadaş aynı kurban gibi bir adak koyun  veya inek kesen bir kasapla anlaşın

    gidin hayvanı kessin gözünüzün önünde arkadaşlarla pay yapın herkes etini alıp gitsin evine.

     

    marketteki etle arasinda nasi bi fark oluyo bunun anlamadim ? 

    şöyle bir fark oluyor hayvanı gözünle görüyorsun.

    gözünün önünde kesiyorlar. eti veriyorlar ( tabi veteriner muayenesinden geçmiş olanını tercih edersin)

    taze olduğunu da biliyorsun :)

    eve getirip kendin sucuk yapar asarsın odanın birine.

    bir kıyma makinesi alır köfte yapar atarsın derin dondurucuya

    ...

    marketlerdeki o aldığınız sucuk yada etlerin hileli olup olmadığının garantisi yok

    nasıl bir hile olabilir ette ? hani işlenmiş ürün olsa içine bişey koyarda adam sahte et mi yapacak ?

     

    özellikle sucuklar berbat. o salam sosislerin içeriklerine baksan içinde katkı diye bir ben eksiğim :)

    kasaptan kestirince kendi sucuğunu mu yapacaksın ?

     

    kaldı ki her yıl hileli ürünleri takip ediyorum istanbul sakarya ve konyada dana eti diye domuz eti satılmış.

    istanbul bağcılar at eti yemişler

    düzgün yerlerden alacaksın , hiç migrosta karfurda at eti çıktı mı ? hayır . hala neyin paranoyası anlamıyorum

     

    bu yılkini göremedim

    geçen yılki listeler

    https://s3.cloud.ngn.com.tr/ekonomist/Kamuoyu_Duyurusu.pdf

    almayın abi sik sok markaları , düzgün markayı alacak paranız yoksa hiç almayın o ürünü ya da düzgününden azcık alın. ben de çok parasız kaldım, gidip bim sucuğu almıyodum, hiç sucuk almıyodum.

     

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2016
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    do_som bunu yazdı

    sütü yogurt yapın tüketin bence.

    4-5 aydır probiyotik yogurt yapıyorum ben güzel oluyor :d sindirimi_de süte kıyasla daha kolay oluyor.

    ^^D` yoğurt yapmak için Maya mı kullanıyorsun, Bitki mi? şaka değil hâ, sütü yoğurda çeviren bitki var'mış. kendim görmedim. 

    bir de, uzun sürede ekşiyor mu yoğurt'un? köy yoğurdu acayip ekşi oluyor, bir de kaya gibi oluyor. metal kaşık kırılır, o derece. ^^D`

     

    maya kullanıyorum. ısıyla ve geçen süreyle alakalı ekşilik oranı.

    mesela çok sıcakta mayalarsan direk ekşi oluyor ama ekşi olmayan yogurt oldu diyelim 7 gün geçtikten sonra oda ekşileşiyor

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    yoğurt yapımında en az 2 yıldır kullandığım tarif bu hiç yapmamış olanlar için referans olabilir mis gibi tam da kıvamında oluyor. İlk bi kaç kez derecesiz yapmış sonrasında derece almıştım onla pratik oluyor. 

    https://www.youtube.com/watch?v=U6uHcsk6kyc 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    TxT bunu yazdı

    yoğurt yapımında en az 2 yıldır kullandığım tarif bu, hiç yapmamış olanlar için referans olabilir ,mis gibi tam da kıvamında oluyor. İlk bi kaç kez derecesiz yapmış sonrasında derece almıştım onla pratik oluyor. 

    https://www.youtube.com/watch?v=U6uHcsk6kyc 

    EyvAllah @Dj_Alper, @Do_Som.

     

    ~@~

    @@, vay alüminium. 

     kavanoz'un ağzını, aşağıya bakacak şekilde tuttuğunda yine dökülmemesi vakum'dan dolayı normal de..kavanoz'u yan koyduğunda da yoğurdun dökülmüyor olması.. @@, 

    3litrelik Süt'ten 2.5litre Yoğurt çıkıyor dedi heralde.

    süt'ün Mayalanma sıcaklığı 42-45derece arasında dedi.( Serçe Parmağını süt'ün içinde 8saniye kadar tutabiliyorsak  bu Sıcaklıkta oluyormuş.)

    Süt'ün içindeki Suyun uzaklaştırılması , kepçeyle  şelale şeklinde süt'ün içinden alınıp-dökülerek yapılması gerekiyor'muş., aynı zamanda süt Oksijenleniyor dedi.

    bir kâse içindeki 1kaşık ev yapımı maya yoğurdunu  önce sütle bir miktar inceltti, sonra tencere içine boşalttı.

    4-5 saat'te. oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyor. 

    buzdolabına koyduğunda ilk 1-2 saat kapatmıyor üstünü. 

     

    22 saat dedi, bunu anlamadım. buzdolabında da mayalanmaya devam mı ediyor.? @@.

     

    birde bu ekşi'menin sebebi, mayanın kendisi mi, yoksa mayalanma işleminin sonucunda başka bir kimyasal mı oluşuyor? 

     

     

    bunlarda video altından.:

    👉Malzemeler:
    3 kg çiğ süt
    1 yemek kaşığı dolusu yoğurt


    📌📌Mayalama için kullanılıcak olan Yoğurt mümkünse Ev Yapımı olsun.Hazır yogurtlarda çok iyi lezzet elde edilemiyor.
    📌📌Mayalama işlemini mümkün olduğunca 5 saatten uzun tutmayın ki yoğurdunuz ekşiyip sulanmasın.
    📌📌Termometre kullanmak isteyenler için sıcaklık 42 ile 45 derece arasında olmalıdır.
    📌📌Yoğurt mayalandıktan sonra ağzını açıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Daha sonra yine ağzı açık olarak buzdolabında iyice soğutun ve kapağını ondan sonra kapatın.

     

    RitmFarbRacourci tarafından 20/Nis/21 20:35 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek
    TxT bunu yazdı

    yoğurt yapımında en az 2 yıldır kullandığım tarif bu hiç yapmamış olanlar için referans olabilir mis gibi tam da kıvamında oluyor. İlk bi kaç kez derecesiz yapmış sonrasında derece almıştım onla pratik oluyor. 

    https://www.youtube.com/watch?v=U6uHcsk6kyc 

    Açık çiğ süt tavsiye etmem. Zararlı bakterileri tamamen öldürüp yararlı bakteriler zarar vermemek için pastörizasyon işlemi şart. O nedenle İçim Günlük süt ile yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    süt konusunda düşünsenize evinizin etrafı inek dolu. sabahları inek bokları mayın tarlası misali işe giderken basmamak için sağa sola dikkatlice koşarak gidiyorsunuz.
    ve horozların bağırmaları tavukların yumurta bırakmaları gıt gıt gıdak kuşların o ses cıvıltıları.
    yan tarafta inekler mö leşir şimdi burda yazılanlara bakıyorum. çok şanslıymışım. ama bizde de öyle birşey oluşmuş ki ne de olsa inekler var boşver napcan sütü der gibi bi hal oluşmuş.
    tavuklarımızdan şanslıyız orjinal yumurta konusunda yine.
    köpek+ tavuk+kediler+inekler+kuşlar+horozlar+ vs vs
    biz kıymetini bilmiyoruz bunu burda yazılınca gördüm. 
    geçen bi video izledim orda neyin orjinal olup olmadığı ayrıştırılıyordu. misal sütün su olup olmadığına dair. deniz yosununu suya atın mavi olursa bozuk diyordu 

    kefir yapın kefir için derim

    fındık ezmesi de ordu da aysan firması var googleden firma sitesinden sipariş yapabilirsiniz. 

     

     

     

     

    kaygusuz tarafından 20/Nis/21 23:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
Toplam Hit: 3740 Toplam Mesaj: 40
et doğal süt fındıkezmesi yumurta natural