İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
Katkısız Fındık Ezmesi, Taze Süt, Yumurta, Et Vs.
Katkısız Fındık Ezmesi, Taze Süt, Yumurta, Et Vs.
-
sLeymN bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıdo_som bunu yazdı
sütü yogurt yapın tüketin bence.
4-5 aydır probiyotik yogurt yapıyorum ben güzel oluyor :d sindirimi_de süte kıyasla daha kolay oluyor.
^^D` yoğurt yapmak için Maya mı kullanıyorsun, Bitki mi? şaka değil hâ, sütü yoğurda çeviren bitki var'mış. kendim görmedim.
bir de, uzun sürede ekşiyor mu yoğurt'un? köy yoğurdu acayip ekşi oluyor, bir de kaya gibi oluyor. metal kaşık kırılır, o derece. ^^D`
biz hazır yoğurt almayız
süt tedarikçilerim var yoğurdu mayaya gerek yok başka yoğurtdan bile yaparsın 1 kaşık olması yeterli akşamdam mayayı koy sabah dolaba koy ertesi gün ye
mutlaka büyük şehirlerdede çiğ süt satan yerler vardır hatta artık sütmatikler var para arıyorsun kabını koyup dolduruyorsun burda bir çiftlik sahibi şehrin ortasına koydu günde yarım ton süt satıyo
ekşilik tatlılık mayalama tekniğiyle alakalı hanım yapıyor ben pek bakmıyorum ama sıcakken mayalarsan ekşi oluyor diye biliyorum parmağı yakmayacak kadar sıcak olmalı
eğer 2 hafta felan durursa (bizde pek mümkün olmuyor 1 haftada tüketiyoruz) ozaman ekşimeye başlıyor ozaman o ekşi yoğurtdan yğurt çorbası yaparsın yada bizim erzurumun meşhur ayran aşı :) ekşiden daha süper oluyor ayran yapar yine içersin
benim işyerimin yanında mandra var bi yoğurt aldım koydum dolaba 1 ay geçti küflenmedi :)
bu arada çiğ süt burda 4-4,5 lira arası 4 lira normal 4,5 simental inek sütü (daha yağlı oluyor)
abi tedarikçilerine nasıl güveniyorsun. Ben almak istediğimde köylünün üreticiye satamadığı antibiyotikli ilaçlı veya kontamine sütü sattıklarını söyledi birisi. Bir kere de tüm mahallelinin bayıla bayıla içtiği sokak sütçüsünden aldık resmen mermer tozunu suya katıp satıyor eleman peynir yaptık taş gibi oldu, sütte gram yağ çıkmadı ve o eski, anneannemin inekten sağıp sobada pişirdiği süt gibi kokmuyordu.
sucuk için de geçenlerde kayseriye gittiğimde oradan sucuk baharatı aldım paket olanlardan değil baharatçıdan evde onu deniyorum şuan lakin yine içime sinen bir et bulamadım. gidip marketten (migros veya metro) alıyoruz o da ilaçlı mıdır hormonlu mudur bilemiyorum
neyse ki yumurtayı teyzem 20 25 tane tavuk aldı köyde geniş tarlada yayılıyor oradan temin ediyorum.
1 kase kaymak çıkarıp çocuklara bal kaymak yapıyorum 5 litreden gerisini yoğurt yapıyorum onunda ayrı kaymağı oluyor yap oranı beslenme ve inekle alakalı
tedarikçilerim arkadaşlarım 1 tanesinde ARİ belgesi var
-
Süt alirken suna dikkat ediyorum; Kaynattiktan sonra kaymak cikmiyorsa bir daha almiyorum ondan, sütü kaymagindan ayirip satiyorlar.
Yumurta icin eger gercekten güvenmiyorsan alma, zira dogal yumurta ile antibiyotikli tavuk yumurtasini ayirt edilmiyor veya ben bir yöntem bulamadim.
Cocuklara tahin-pekmez aliyorum, tahini burada konu acmistim oradaki tavsiyelerin oldugu yerden (cavuzoglu tahin idi sanirim), pekmezi de soguk press keciboynuzu (egricayir sitesinde satilan pekmez) olanlardan aliyorum. Tadi gercekten cok farkediyor.
Marketlerde aldiginiz tahin-pekmez den tadi cok cok uzak.
Pancar pekmezi denediniz mi bilmiyorum tadi guzel ve faydali, incir pekmezi aldim ilk defa diger pekmezler gibi kati degil ama lezzetliydi. Inicir severseniz guzel yeniyor.
Meyveyi sebzeyi Mopas, Migros, Hakmar buralarin ki taze lezzetli oluyor. Bana tesadufen mi denk geldi bilmiyorum ama Carrefour taze meyve sebzesini begenmedigim icin artik almiyorum ama diger paketli urunleri uygun oluyor.
Aklima geldikce yazarim,
-
https://www.gaffaro.com.tr
-
futurist bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıfuturist bunu yazdı
diğerlerini bilmem ama et için en güvenlisi birkaç arkadaş aynı kurban gibi bir adak koyun veya inek kesen bir kasapla anlaşın
gidin hayvanı kessin gözünüzün önünde arkadaşlarla pay yapın herkes etini alıp gitsin evine.
marketteki etle arasinda nasi bi fark oluyo bunun anlamadim ?
şöyle bir fark oluyor hayvanı gözünle görüyorsun.
gözünün önünde kesiyorlar. eti veriyorlar ( tabi veteriner muayenesinden geçmiş olanını tercih edersin)
taze olduğunu da biliyorsun :)
eve getirip kendin sucuk yapar asarsın odanın birine.
bir kıyma makinesi alır köfte yapar atarsın derin dondurucuya
...
marketlerdeki o aldığınız sucuk yada etlerin hileli olup olmadığının garantisi yok
nasıl bir hile olabilir ette ? hani işlenmiş ürün olsa içine bişey koyarda adam sahte et mi yapacak ?
özellikle sucuklar berbat. o salam sosislerin içeriklerine baksan içinde katkı diye bir ben eksiğim :)
kasaptan kestirince kendi sucuğunu mu yapacaksın ?
kaldı ki her yıl hileli ürünleri takip ediyorum istanbul sakarya ve konyada dana eti diye domuz eti satılmış.
istanbul bağcılar at eti yemişler
düzgün yerlerden alacaksın , hiç migrosta karfurda at eti çıktı mı ? hayır . hala neyin paranoyası anlamıyorum
bu yılkini göremedim
geçen yılki listeler
https://s3.cloud.ngn.com.tr/ekonomist/Kamuoyu_Duyurusu.pdf
almayın abi sik sok markaları , düzgün markayı alacak paranız yoksa hiç almayın o ürünü ya da düzgününden azcık alın. ben de çok parasız kaldım, gidip bim sucuğu almıyodum, hiç sucuk almıyodum.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıdo_som bunu yazdı
sütü yogurt yapın tüketin bence.
4-5 aydır probiyotik yogurt yapıyorum ben güzel oluyor :d sindirimi_de süte kıyasla daha kolay oluyor.
^^D` yoğurt yapmak için Maya mı kullanıyorsun, Bitki mi? şaka değil hâ, sütü yoğurda çeviren bitki var'mış. kendim görmedim.
bir de, uzun sürede ekşiyor mu yoğurt'un? köy yoğurdu acayip ekşi oluyor, bir de kaya gibi oluyor. metal kaşık kırılır, o derece. ^^D`
maya kullanıyorum. ısıyla ve geçen süreyle alakalı ekşilik oranı.
mesela çok sıcakta mayalarsan direk ekşi oluyor ama ekşi olmayan yogurt oldu diyelim 7 gün geçtikten sonra oda ekşileşiyor
-
yoğurt yapımında en az 2 yıldır kullandığım tarif bu hiç yapmamış olanlar için referans olabilir mis gibi tam da kıvamında oluyor. İlk bi kaç kez derecesiz yapmış sonrasında derece almıştım onla pratik oluyor.
-
TxT bunu yazdı
yoğurt yapımında en az 2 yıldır kullandığım tarif bu, hiç yapmamış olanlar için referans olabilir ,mis gibi tam da kıvamında oluyor. İlk bi kaç kez derecesiz yapmış sonrasında derece almıştım onla pratik oluyor.
EyvAllah @Dj_Alper, @Do_Som.
~@~
@@, vay alüminium.
kavanoz'un ağzını, aşağıya bakacak şekilde tuttuğunda yine dökülmemesi vakum'dan dolayı normal de..kavanoz'u yan koyduğunda da yoğurdun dökülmüyor olması.. @@,
3litrelik Süt'ten 2.5litre Yoğurt çıkıyor dedi heralde.
süt'ün Mayalanma sıcaklığı 42-45derece arasında dedi.( Serçe Parmağını süt'ün içinde 8saniye kadar tutabiliyorsak bu Sıcaklıkta oluyormuş.)
Süt'ün içindeki Suyun uzaklaştırılması , kepçeyle şelale şeklinde süt'ün içinden alınıp-dökülerek yapılması gerekiyor'muş., aynı zamanda süt Oksijenleniyor dedi.
bir kâse içindeki 1kaşık ev yapımı maya yoğurdunu önce sütle bir miktar inceltti, sonra tencere içine boşalttı.
4-5 saat'te. oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyor.
buzdolabına koyduğunda ilk 1-2 saat kapatmıyor üstünü.
22 saat dedi, bunu anlamadım. buzdolabında da mayalanmaya devam mı ediyor.? @@.
birde bu ekşi'menin sebebi, mayanın kendisi mi, yoksa mayalanma işleminin sonucunda başka bir kimyasal mı oluşuyor?
bunlarda video altından.:
👉Malzemeler:
3 kg çiğ süt
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
📌📌Mayalama için kullanılıcak olan Yoğurt mümkünse Ev Yapımı olsun.Hazır yogurtlarda çok iyi lezzet elde edilemiyor.
📌📌Mayalama işlemini mümkün olduğunca 5 saatten uzun tutmayın ki yoğurdunuz ekşiyip sulanmasın.
📌📌Termometre kullanmak isteyenler için sıcaklık 42 ile 45 derece arasında olmalıdır.
📌📌Yoğurt mayalandıktan sonra ağzını açıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Daha sonra yine ağzı açık olarak buzdolabında iyice soğutun ve kapağını ondan sonra kapatın. -
TxT bunu yazdı
yoğurt yapımında en az 2 yıldır kullandığım tarif bu hiç yapmamış olanlar için referans olabilir mis gibi tam da kıvamında oluyor. İlk bi kaç kez derecesiz yapmış sonrasında derece almıştım onla pratik oluyor.
Açık çiğ süt tavsiye etmem. Zararlı bakterileri tamamen öldürüp yararlı bakteriler zarar vermemek için pastörizasyon işlemi şart. O nedenle İçim Günlük süt ile yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.
-
süt konusunda düşünsenize evinizin etrafı inek dolu. sabahları inek bokları mayın tarlası misali işe giderken basmamak için sağa sola dikkatlice koşarak gidiyorsunuz.
ve horozların bağırmaları tavukların yumurta bırakmaları gıt gıt gıdak kuşların o ses cıvıltıları.
yan tarafta inekler mö leşir şimdi burda yazılanlara bakıyorum. çok şanslıymışım. ama bizde de öyle birşey oluşmuş ki ne de olsa inekler var boşver napcan sütü der gibi bi hal oluşmuş.
tavuklarımızdan şanslıyız orjinal yumurta konusunda yine.
köpek+ tavuk+kediler+inekler+kuşlar+horozlar+ vs vs
biz kıymetini bilmiyoruz bunu burda yazılınca gördüm.
geçen bi video izledim orda neyin orjinal olup olmadığı ayrıştırılıyordu. misal sütün su olup olmadığına dair. deniz yosununu suya atın mavi olursa bozuk diyordukefir yapın kefir için derim
fındık ezmesi de ordu da aysan firması var googleden firma sitesinden sipariş yapabilirsiniz.