Kavga Sonrası Dava Süreci Hakkında Ne Yapmalıyım ?
-
S.a müridler cumartesi günü ne bakıyorsun davası yüzünden cafede otururken saldırıya uğradım başıma cam
şekerlikle vurulması sonucu kaşımda 4 dikiş atıldı alnımda filan darbeler var bir gece hayati tehlike yüzünden
hastanede tutuldum polisler ifademi aldı şikayetçi olucak mısın dediler şikayetçi oldum pazartesi karakola uğrayın
dediler gittik ama bize dosyanın savcılığa gönderildiği söylendi saldıran kişileride 1 gece nezarette tutup serbest
bırakmışlar başından bu tür bu olay geçen varsa bundan sonra ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirler
mi?
-
iste böyle geri zekalı bir ülkede yasıyoruz..
gecmis olsun.
-
internet cafe böyle bir yer işte aq ko mevzusu yüzünden çok bu tarz olay yaşadık :D geçmiş olsun hacı bu arada
Kendi fikrime gelince : Mahkemeyle felan bir çaçık çıkmaz yokmu arkanı kollayan birileri git aynısını ona yap patlat kafasını
-
Saldıran kişiler kesinleştiyse mahkeme tarihini bekleyeceksin. Eve celp gelir . Mahkemeye kesinlikle git.
Ama birşey çıkacağını sanmıyorum. Türkiyede bu tarz suçlar sanki hiç işlenmemiş gibi muamele görüyor
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------internet cafe böyle bir yer işte aq ko mevzusu yüzünden çok bu tarz olay yaşadık :D geçmiş olsun hacı bu arada
-----------------------------hocam internet cafede değil normal bir cafede otururken
emreslmn
hocam kesin belli yapan kişiler bir gece nezarette tutmuşlar daha önceden de insanlara böyle bulaşmışlar galiba
-
geçmiş olsun, durduk yere kalkıp bu olayı gerçekleştirdi sanırım. kavga etmeyecekseniz bu tür olaylarda alttan almak yeterlidir. eğer ortada bıcaklanma vs durumu yoksa birşey çıkmaz malesef.
benzer bir olay arkadaşımın başına gelmişti, ne iş yapıyorsun diye sorduklarında öğrenciyim diyen arkadaşa polislerin cevabı, "siktir et şikayetçi olsanda bibok olmaz ozaman" diye cevap vermişler. arkan sağlam olacak hoca.
türkiyede bu tür olaylarda yapılacak şey toplanıp intikam almaktır.( eğer boş adamsan ) ya da sağlam rütbeli polis tanıdığın ve görgü tanığın varsa belki biraz korkutabilirsin.
yinede kavgayı tavsiye etmiyorum, sicili boktan bir herif için geleceğini mahfetmeye değmez.
-
tck.86-Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. tck:88- Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. basit tıbbi müdahalelerle geçiştirilebileceği yönünde rapor alınmışsa bu şahıs muhtemelen 75 gün adli para cezası alacaktır. bu cezada daha önce onanmış bir suçu yok ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kanunu ile(yani 5 yıl denetimli serbestlik)salıverilecektir. ancak yüzünde sabit bir ize neden olmuşsa ceza bir misli artar. Alıntı yaptım ama doğrudur herhalde. Metindeki maddeleri araştır istersen.
-
hacı arkan varsa ağzına sıctır onların.Cünkü bunlar 2 günde kodesde kaldımı cıktıklarında ulan bak kodese girdim cıktım zaten psikopatım ayağı yaparlar.
-
N0NSt0P bunu yazdı:
-----------------------------tck.86-Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. tck:88- Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. basit tıbbi müdahalelerle geçiştirilebileceği yönünde rapor alınmışsa bu şahıs muhtemelen 75 gün adli para cezası alacaktır. bu cezada daha önce onanmış bir suçu yok ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kanunu ile(yani 5 yıl denetimli serbestlik)salıverilecektir. ancak yüzünde sabit bir ize neden olmuşsa ceza bir misli artar. Alıntı yaptım ama doğrudur herhalde. Metindeki maddeleri araştır istersen.
-----------------------------hocam daha öncedende bu tür suçları varmış galiba dikiş izi olduğu iiçin kalıcak muhtemel
u235
hocam yapmak sorun değil ama ben neden onlar gibi olayım inş savcılıkta gerekli cezalarını alıcaklar.
-
BeYaZZZ bunu yazdı:
-----------------------------N0NSt0P bunu yazdı:
-----------------------------tck.86-Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. tck:88- Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. basit tıbbi müdahalelerle geçiştirilebileceği yönünde rapor alınmışsa bu şahıs muhtemelen 75 gün adli para cezası alacaktır. bu cezada daha önce onanmış bir suçu yok ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kanunu ile(yani 5 yıl denetimli serbestlik)salıverilecektir. ancak yüzünde sabit bir ize neden olmuşsa ceza bir misli artar. Alıntı yaptım ama doğrudur herhalde. Metindeki maddeleri araştır istersen.
-----------------------------hocam daha öncedende bu tür suçları varmış galiba dikiş izi olduğu iiçin kalıcak muhtemel
u235
hocam yapmak sorun değil ama ben neden onlar gibi olayım inş savcılıkta gerekli cezalarını alıcaklar.
-----------------------------hacı yapmak sorun değilse yap.Onlar gibi ol.Meydanı bos bulmasın itler.
-
o seni dövdü sende onu döv cezasını ver mantığa bak :D gidip çocuğu dövse ne değişcek muritler, mahkemeyle sağlam bir ceza yerse işte o zaman içine kaçar birşeyler.bugün döversin yarın devam eder, zaten hayatı boyunca kavga görmüş o serseri, ne anlar dayaktan?