Kavgam‘In Neresini Okumalı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    Nobel bunu yazdı
    COURAGE_x bunu yazdı

    Kavgam kitabı baştan sona oku ve okumanı tavsiye ederim okurken tam anlamıyla idrak etmeni dilerim.

    Kavgam hitlerin  mucadelesi savaş nedeni,politik anlayışı,geleceği inşa etmedeki illeriye dönük oluşacak veya oluşturacakları engelleri bugünden yok etme mantığı,gerçek anlamda hüküm etme ve kanun koyma başarısı ve bir değerin olması gereken yerde durma mantığını anlayacaksın.

    En önemlisi *main kampf*in öldüremediğim her yahudi için bana küfür edeceksiniz sözünün gerçekliğini kitap sonunda o günden bugüne gelişen tüm olayları analiz ettiğinde,

    1-hak vereceksin.

    2-küfür edeceksin.

    Mucadelesinin halkına ve toprak çoğaltma sevdası idi evet, bir diktatörün en önde olma ve lider olma gururu vardı evet, ama yok ettiği ve verdiği savaşin aslında bugüne değin bi nebze bir avuç yahudinin bugün dunya  savaşları,politik yapı ve yaşam biçimleri kontrol etmesini tanınmasına vesile olmuştur ki bu bir avuç insanla.

    şayet o gün o savaşta onca yahudi ve ingiliz öldürülmeseydi bugün insnalığın olacağı yeri ve ekonomik yapıyı siz hayal edin.

     

    tek bir hatası biliris oda rotasını rusyaya çevirmesidir, ama o bile belgelersek eğer stalinin şerefsizliğinden, ki oda adam olsaydı varisi olduğu lenin karısına göz koymazdı  rus bile deil.

    sonuç: hitler  gerçek deimle VATANSEVERDİR faşist değildir. manıken düşünecek olursak,

    faşizm ve diktatörlük canilik ve katiliğin ne olduğu bugün çok açık belidir. kimlerin olduğu.

     

    bu benim şahsi görüşümdür.

    Hocam Hitler vatansever olsa askerleri zor durumda destek istediği zaman gereken desteği gönderirdi veya ruslara karsı şansları yokken geri çekilmelerine izin verirdi direk orada geberin diye geri mesaj yollamış. Sırf egosundan yaptığı şeyler ayrıca bütün kurmayları tecavüzcülerden katillerden ve hırsızlardan oluşuyordu :)

    Bende olsam bende geberin derdim savaş zamanlarında soğuk kanlı olmak gerek ki nihayetinde subaylar  sattı onu cephelerini bıraktılar bir çoğu ingilizlerle ruslar anlaşma yapıp guya hayatlarını garanti altına almak için.

    ki kaldıki aynı kefeye koymuyorum  elbetde ikisi arasında fark var ama (M.K.ATATÜRK ben size savaşmayı deil ölmeyi emrediyorum) bunun açıklaması çephane yok ve yardım birlikleri yoksa gidin ölün şerefinizle esarete düşerseniz, haysiyet,onur,namusunuz hibe edilecek gururydu arada kültür inanç bağlılığı farklılıkları vardır.


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    Holyzone bunu yazdı

    Hiçbir yerini okumamalı Kavgam yerine aç Nutuk oku

    Nutuk okunası farz kadar gereklidir, oda okunmalı buda ve dahasıda..


    Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek
    Holyzone bunu yazdı

    Hiçbir yerini okumamalı Kavgam yerine aç Nutuk oku

    nutuk okumayan varmı ki ? varsa mutlaka okumalı bencede ama kavgam niye okunmamalı hocam :)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek
    saqeslanger bunu yazdı
    Holyzone bunu yazdı

    Hiçbir yerini okumamalı Kavgam yerine aç Nutuk oku

    nutuk okumayan varmı ki ? varsa mutlaka okumalı bencede ama kavgam niye okunmamalı hocam :)

    vardır bence, hatta türkiyede yüzde 90 üstü çıkar . belki dahada fazladır. kendi açımdan ben yarım okudum galiba. sonra da hiç elime almadım.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Hitler'in beceriksiz yazarlığnın üzerinden defalarca getirilmesine rağmen okunabilir bir kitap haline gelmiştir ama yinede sıkıcı bir kitaptır. 

    "Doğru yahu" dediğin şeyler çıkacak çünkü propaganda için yazmıştır o kitabı ve zekice propaganda ve psikolojik savaş teknikleri mevcuttur.

    --

    Herhangi bir kitabın herhangi bir kısmını okumak yerine ya tam okumayı ya hiç okumamayı tercih ederim. Vahşetin nedenini ben sana söyliyeyim ki Hitler'e ve yanındakilere hayran olduğum kısımdır ;

    1. Dünya Savaşı sonrası resmen "sikilen Almanya" buhran dönemi yaşıyordu. Hitler'in propaganda gücü vardı. 

    http://tahribat.com/Forum-2-Dunya-Savasini-Anlatan-Tum-Filmler-178639/1/#2153244

    Propaganda ve Psikolojik Savaş çok önemlidir. AKP yapıyor, yahudiler yapıyor, ABD yapıyor. Uzun senelere yayılırsa herşeyi yapabilirsin. Neyse ;

    Yahudilerin günümüzde olduğu gibi ; her türlü önemli şirketi ele geçirmesini ve kendi adamlarını kayırmasını (evet aynı Türkiye'deki tarikatler ki zaten ardında yahudiler mevcut) anlatır. 1. Dünya Savaşı'nın sonuçlarını birşeye yıkmak lazımdı. Bu Rusya'nın komünizmi ve ardındaki (gerçekten öyledir) yahudileri karalamaktan geçti.

    Zaten Almanya'da soykırım'a uğrayan yahudilerin Filistin'de ve dolaylı olarak ortadoğuda soykırım yapmalarının neden olduğunu açıklayabilecek olan var mı ??? Demek ki Hitler doğruymuş diye düşünüyor insan ister istemez.

    --

    Sonuç olarak ; Hitler binlerce eşcinseli, zenciyi öldürdü. Fakat sayıları yahudi sayısı kadar net (6 milyon denir her yerde) değildir. Üstelik, onca şeylerden sonra Almanya'nın sahibi (tazminatlar şunlar bunlar) eşcinsellere, zencilere, diğer kökenlere değil ; Yahudilere bırakılmıştır. 

    1. Dünya Savaşın'da ezilen Almanya'yı ;

    - Tanklarını ve ordularını geçirmek için otobanlar yaptı ki işsizliği azalttı ve dünyanın en ünlü otobanlarını yaptı.
    - demiryollarına önem verdi ; hatta avrupada mekke'ye demiryolu döşemiştir, bir tanesi ülkemizdedir. Tamamen kendi üstlendi.
    - Endüstride çığır açtı ; vw, ford gibi firmalar Hitler'e destek çıkması sebebiyle bu kadar büyüktür.
    - Tıpta (doğal olarak) devrim yarattı ve bir çok yenili/buluş gerçekleştirdi.

    vs.. vs.. vs.. yüzlerce madde sayılabilir ama ben genel olarak verdim. Hitler'in sayesinde mimariden tut füze teknolojise , uçaklardan metrolara bir sürü şey gelişti.

    http://www.youtube.com/watch?v=yNDHVjkNuc4

    Burada bir kısmını verdim : NTV Belgeselleri ?

    Sonuç olarak mı ??

    Dünya'da kimsenin götü, Almanya'yı bir daha ezmeyi göze alamaz. Bu kadar nettir. Almanya bugün güçlüyse ; Hitler'e ve Türklere borçludur (işçi gücünü Türkler götürüyor). Bugün Türkler Almanya'dan Türkiye'ye göç etse (Bulgaristan'da olduğu gibi), Bulgaristan'a ne olduysa Almanya'ya da olacaktır. Belki BG kadar kötü batmaz ama çok fena yalpalar.

    Bunların dışında hitler'in bilim adamlarının yaptıkları çalışmaları 1945'ten sonra Amerika'ya, Rusya'ya ve Avrupa devletlerine götürüp devam etmeside cabasıdır. İnsanlık bu sayede ilerledi. Evet 6 milyon yahudi öldürüldü. ARada öyle şeyler oluyor.

    Irakta tecavüz, öldürülme var. Lübnan'da, Mısır'da, Suriye'de. Bunların ardındakiler belli. Fakat herkes gözü yumuyor. Çünkü birbirlerinin çıkarlarına. Üstelik buralar ; bu işin ardında olanlardan daha güçsüz olduğu için. Fakat Hitler öyle değildir.

    Hitler hem dünyaya kıldı hemde hepsinden güçlüydü. Berlin'de sokaklarda yatan bir çocuğun, sonrasında bütün avrupa'yı fetih etmesi mi ? Bu başlı başına başarıdır.

    Günümüzde Stalin'i seviyorum demek, Cengiz Han'ı seviyorum demek, Rum'ları Kıbrıs'taki katliama rağmen desteklemek, Amerika/İngiltere/İSrail 'i ortadoğuya, Jaonya'ya , ÇAnakkale savaşında yasak olan çivileri atmasına rağmen destekleyip sevmek suç değil. Daha bir ton örneğini veririm ; Uygur türkleri'ne yapılanlar, Belene kampı vs.. vs..

    Fakat Hitler'i seviyorum; disiplinine ve organizasyonuna hayranım desem var ya beni tefe koyarlar. Hitler'in öldürdüğü adamdan daha fazla kişi öldürmüş diktatörleri sevmek, desteklemek, izinden gitmek yada adını anmak suç değilken ; neden Hitler ??? Çünkü haklıdır benim için. Yahudi ırkının bir iyiliğini göremedim. Öldürmek çözüm olmayabilir doğru. Fakat Yahudiler ile iş yapmak mı ??? İşte bu olmamalı.

    Ayrıca Hitler'in kötü görünüşüyle iligli konum :

    Ben Bu Algıyı Anlamıyorum !

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    hocam her kitabı okumanı tavsiye ederim. okunmaz diye bir şey yok. kitap kötü yada iyi, sıkıcı yada sürükleyici olmasi birşey ifade etmez. okumak 

    için neden çoktur. bunu kitap bittiğinde anlarsınız. düşüncelerine muhalif olanlarıda olmayanlarıda okumanı tavsiye ederim. zehir gibi bir beyine 

    sahip olmak istiyorsan tabi. kavgam kitabi savaşı değil hitlerin psikolojisini ortaya çıkaran bir kitaptır. Nutuk ise hem olayları anlatır hemde olaylar

    karşısındaki düşüncelerini ve tavsiyelerini belirtir. müthiş bir şahaserdir. 

    bence bütün kitaplar harika. şu an 5 tane kitap okuyorum farklı zamanlarda:

    1-Türkiyenin siyasi intihari(Yeni-osmanlı tuzağı) /Cengiz Özakıncı --Biraz kalın bir kitap daha çok ekonomiksel bağlantılar tema

    edinilmiş.

    2- II. Abdülhamid in hatıra defteri ---- sayfa sayısı az bir kitap ama dehşet bir kitaptır. şiddetle tavsiye ederim. 

    3- çocuk yetiştirme sanatı / Dr. Christopher Green ------ erkek evladım var daha 6 aylık o yüzden okuyorum kesinlikle tüm ebeveynlerde

    bulunması gerek.

    4- Atatürk'ü Anlamak/Yalın İstenç Köklütürk ----  çok sayfalı bir eser. okurken bir çırpıda değilde zamana yaymanızı öneririm yoksa sıkılır

    bırakırsınız. farklı açılardan bakış için okumanızı tavsiye ederim.

    5- İskenderiye Bağlantısı/ Steve Berry .... buda güzel bir roman sürükleyici ilgi çekici bir macera. tavsiye ederim. bir çırpıda okumak

    isteyenler için.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, hepsini ayrı ayrı dikkate alıp eserin tamamına vakit ayıracağım. 

     

    Retret, abilere nasıl bağladın ve neye dayanarak ideolojimi anladığını sandın yuh yani.


    enjoy i'm vaccinated
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek
    güzel kardeşim o kitapta yahudi irkina olan düşmanlığından pek fazla bahsetmiyor
    daha çok alman safi irkinin yüceliğinden bahsediyor kitapla ilgili daha bi çok şeyden bahsedebilirim cepten giriyorum zor oluyor okudum okumanı isterim

    kontra bisiklet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nobel
    Nobel's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    COURAGE_x bunu yazdı
    Nobel bunu yazdı
    COURAGE_x bunu yazdı

    Kavgam kitabı baştan sona oku ve okumanı tavsiye ederim okurken tam anlamıyla idrak etmeni dilerim.

    Kavgam hitlerin  mucadelesi savaş nedeni,politik anlayışı,geleceği inşa etmedeki illeriye dönük oluşacak veya oluşturacakları engelleri bugünden yok etme mantığı,gerçek anlamda hüküm etme ve kanun koyma başarısı ve bir değerin olması gereken yerde durma mantığını anlayacaksın.

    En önemlisi *main kampf*in öldüremediğim her yahudi için bana küfür edeceksiniz sözünün gerçekliğini kitap sonunda o günden bugüne gelişen tüm olayları analiz ettiğinde,

    1-hak vereceksin.

    2-küfür edeceksin.

    Mucadelesinin halkına ve toprak çoğaltma sevdası idi evet, bir diktatörün en önde olma ve lider olma gururu vardı evet, ama yok ettiği ve verdiği savaşin aslında bugüne değin bi nebze bir avuç yahudinin bugün dunya  savaşları,politik yapı ve yaşam biçimleri kontrol etmesini tanınmasına vesile olmuştur ki bu bir avuç insanla.

    şayet o gün o savaşta onca yahudi ve ingiliz öldürülmeseydi bugün insnalığın olacağı yeri ve ekonomik yapıyı siz hayal edin.

     

    tek bir hatası biliris oda rotasını rusyaya çevirmesidir, ama o bile belgelersek eğer stalinin şerefsizliğinden, ki oda adam olsaydı varisi olduğu lenin karısına göz koymazdı  rus bile deil.

    sonuç: hitler  gerçek deimle VATANSEVERDİR faşist değildir. manıken düşünecek olursak,

    faşizm ve diktatörlük canilik ve katiliğin ne olduğu bugün çok açık belidir. kimlerin olduğu.

     

    bu benim şahsi görüşümdür.

    Hocam Hitler vatansever olsa askerleri zor durumda destek istediği zaman gereken desteği gönderirdi veya ruslara karsı şansları yokken geri çekilmelerine izin verirdi direk orada geberin diye geri mesaj yollamış. Sırf egosundan yaptığı şeyler ayrıca bütün kurmayları tecavüzcülerden katillerden ve hırsızlardan oluşuyordu :)

    Bende olsam bende geberin derdim savaş zamanlarında soğuk kanlı olmak gerek ki nihayetinde subaylar  sattı onu cephelerini bıraktılar bir çoğu ingilizlerle ruslar anlaşma yapıp guya hayatlarını garanti altına almak için.

    ki kaldıki aynı kefeye koymuyorum  elbetde ikisi arasında fark var ama (M.K.ATATÜRK ben size savaşmayı deil ölmeyi emrediyorum) bunun açıklaması çephane yok ve yardım birlikleri yoksa gidin ölün şerefinizle esarete düşerseniz, haysiyet,onur,namusunuz hibe edilecek gururydu arada kültür inanç bağlılığı farklılıkları vardır.

    iyide Atatürk zamanında topraklarımızı korumamız lazımdı ve savaşları biz başlatmadık. 2. Dünya savaşını hitler başlattı ingiltereye savas açmadan önce stratejik avantaj kazanmak için polonyayı ve luxemburgu katletti. O rusya muhabbetinde askerler rus topraklarındaydı yani vatanı koruma gibi bir görevde değil rusyayı işgal etme görevlerindeydi. Hitlerin askeri olsaydın sende satardın onu merak etme senin canını düşünmeyen bir lider için canını verirmisin? Al bu gün türkiyedede milyonlarca kisi askere gitmek istemiyor biliyorlar siyasi oyunların kurbanı olacağını çünkü. Yine tekrar ediyorum Hitlerin bütün kurmayları tecavüzcülerden hırsızlardan katillerden oluşuyordu ve o adamların doğal olarak %90 ı hitleri sattı. Az belgesel izle adam akıllı öğren yahudileri savas sırasında öldürdü demişsinde alakası yok yahudilerin çoluk çocuk hepsi soğuk kanlılıkla iş yerlerinden evlerinden toplanıp bazen ulu orta bazen başka alanlarda idam edildi. Birde sana Unsere Mütter, unsere Vater dizisini izlemeni tavsiye ederim olayları almanya tarafından anlatıyor amerikan tarafından değil.

    Faşist değil vatanseverdir demişsinde önce faşizm kavramını bi araştır vatanseverlilikle faşizmi aynı kefeye koyamazsın bambaska kavramlar tabi faşizmi sen katil olma masumları öldürme olduğunu falan zannediyorsan olay farklı tabi.

    Zahmet etme

    Faşizm, radikal otoriteryen milliyetçi bir siyasî ideolojidir.[1][2] Faşistler; bireylerin millî kimlik altında tek kişi olarak birleştiği bir organik ulusal komüniteyi esas alarak, kendi milletlerinin yükselişini amaçlarlar; ayrıca disiplin, endoktrinasyon, fiziksel eğitim ve öjenik unsurlar yoluyla halk seferberliği arayışı içinde olan totaliter bir devlet aracılığıyla ortak bir ata ve kültür gibi birey ötesi bağlarla birleşirler.[3][4] Faşizm, millet üzerinde dejenerasyona sebep olduğu düşünülen veya milli kültüre uyum sağlamayan yabancı tesirleri defetmeyi hedefler.[5]

    = Hitler

     

    Nobel tarafından 25/May/13 20:03 tarihinde düzenlenmiştir

    http://goo.gl/0i2Fv
Toplam Hit: 3369 Toplam Mesaj: 30