Kaza Yaptım - Rapor Tutulmadı
-
Cayan bunu yazdı
Hocam hatalısın yol dolmuşun sen ara yoldan ana yola çıkıyorsun yol her zaman anayoldakinin dikkatli çıkmalıydın.
Geçmiş olsun çok büyük sorun yoksa üstünde durma zaten hatalısın.
Peki normalde arkadasin ciktigi ara yolda yol ver tabelasi olmasi gerekmez mi?
-
Florenzi bunu yazdıCayan bunu yazdı
Hocam hatalısın yol dolmuşun sen ara yoldan ana yola çıkıyorsun yol her zaman anayoldakinin dikkatli çıkmalıydın.
Yol ver filan yok hocam.
-
tabelaya felan gerek yok ana yol tali yol kuralı ehliyet sınavının yazılı kısmında sadece bu konudan üç soru gelmişti hocam sonuç belli sen haksızsın
-
@Zeybekustasi valla kardeşim hatalı ve kusurlu sensin.taliyoldan gelmissin ana yola dalmissin.ana yoldan gelene her zaman yol verilir.dolmuscu sana acımış bence.acimasaydi tutanak bile tuttururdu.dolmuscu alkollumuydu.ağzını felan kokladinmi.dolmuscu alkollü olsa belki belki sen haklı çıkarsın.çok geçmiş olsun.geçen geçmiş zaten diyeceksin sende haklisin derim kardeşim.aman bunu bi trafik polisine anlatma.tali yoldan gelirken anayoldan gecen varmı yokmu demeden anayola daldim ve anayoldan gecen araç bana çarptı desen ceza bile alirsin.
-
gerekirse bunu yazdı
tabelaya felan gerek yok ana yol tali yol kuralı ehliyet sınavının yazılı kısmında sadece bu konudan üç soru gelmişti hocam sonuç belli sen haksızsın
Haklı olmadığımı biliyorum hocam. Ehliyet sınavından kaç puan aldınız bilmiyrum ama ben tam 100 puan aldım.
-
Kurtismail bunu yazdı
@Zeybekustasi valla kardeşim hatalı ve kusurlu sensin.taliyoldan gelmissin ana yola dalmissin.ana yoldan gelene her zaman yol verilir.dolmuscu sana acımış bence.acimasaydi tutanak bile tuttururdu.dolmuscu alkollumuydu.ağzını felan kokladinmi.dolmuscu alkollü olsa belki belki sen haklı çıkarsın.çok geçmiş olsun.geçen geçmiş zaten diyeceksin sende haklisin derim kardeşim.aman bunu bi trafik polisine anlatma.tali yoldan gelirken anayoldan gecen varmı yokmu demeden anayola daldim ve anayoldan gecen araç bana çarptı desen ceza bile alirsin.
Selam hocam, adamda bi sıkıntı vardı ama ben de çözemedim. O ara polis olduğnu iddia eden sivil biri yanıma yanaşıp dolmuşla kaza yaptıysan trafiği ara gelsinler tunanak tuttur sonradan sıkıntı olur filan dedi niye dedi onu da anlamadım. Dolmuşçu herkes kendi de yaptırabilir dedi gitti ya sigortası yok ya ehliyeti cidden çözemedim.
-
Florenzi bunu yazdıCayan bunu yazdı
Hocam Türkiye'de istisna yerler hariç çoğu anayola bağlanan sokakta tali yol levhası veya yol ver levhası yok neredeyse. Ancak dediğim gibi bu genel bir kuraldır levha olsun olmasın yol her zaman anayoldakinindir bağlantıdakiler burun uzatmadan önce dikkatli çıkmaları gerek.
-
zeybekustasi bunu yazdıKurtismail bunu yazdı
Selam hocam, adamda bi sıkıntı vardı ama ben de çözemedim. O ara polis olduğnu iddia eden sivil biri yanıma yanaşıp dolmuşla kaza yaptıysan trafiği ara gelsinler tunanak tuttur sonradan sıkıntı olur filan dedi niye dedi onu da anlamadım. Dolmuşçu herkes kendi de yaptırabilir dedi gitti ya sigortası yok ya ehliyeti cidden çözemedim.
Bu isin içinde birşey var ama cozemedim.yinede geçmiş olsun.
-
Kurtismail bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıKurtismail bunu yazdı
Bu isin içinde birşey var ama cozemedim.yinede geçmiş olsun.
Hocam senin çıktığın yolda anayola çıktığına dair bir işaret var mıydı?
VAR ise sen hatalısın. Uğraşmadığın iyi olmuş.
YOK ise dolmuş hatalı. Çıktığın yoldan sağa dönerken dolmuş yol vermeli eğer çıktığın sokakta anayol tabelası yok ise

-
Bir dolmuşsunun arabasına zarar veriyorsunuz ve sizden haksız olduğunuz halde dahi bunun parasını talep etmiyor.
İki ihtimal var.
1-Adamın ehliyeti yetmiyordur,yetki belgesi yoktur.
2-Şuan bu maddeyi okuyor ve dolmuşçunun arabasına hasar vermiş olmana rağmen gırtlağına çökmediyse 1. madde geçerlidir.