Kaza Yaptım - Rapor Tutulmadı
-
Geçmiş olsun hocam.
Öyle bir dolmuşcu TRde yoktur sanırım.
100 liralık hasar versen hem yaptırıp hem de 200 koparmaya çalışması lazım genelde.
Ya ehliyet yoktu
ya emanet aldı bi süre
ya belgesi yok.
Belki korsan dolmuş plaka sahte bilemezsin.(bu zor bir ihtimal ama olmaz deme )
Sende hasar pek yoksa çok sallama bence.
-
DjBlueMaN bunu yazdı
Bir dolmuşsunun arabasına zarar veriyorsunuz ve sizden haksız olduğunuz halde dahi bunun parasını talep etmiyor.
İki ihtimal var.
1-Adamın ehliyeti yetmiyordur,yetki belgesi yoktur.
2-Şuan bu maddeyi okuyor ve dolmuşçunun arabasına hasar vermiş olmana rağmen gırtlağına çökmediyse 1. madde geçerlidir.
Hocam öyle bir yazmışsınızki sanki zorla vurduk adama. Kim kimin gırtlağına çöküyor adam gibi yavaş gelseymiş durabilseymiş. Bana vuran kendisi zaten. Joe nin dediği gibi bir şeyler varda neyse artık canımız sağolsun.
-
geçmiş olsun hocam.
1- kusur sende hocam. (attığın harita resminde senin yolun ve karşıa aracın yolu cadde gözüküyor. ikinizin yolu cadde de olsa kapıdan vurduğun için kusurlusun ve diğer araçta aynı tür yollardaki kavşaklarda, sağdaki aracın geçiş üstünlüğüne uymadığı için kusurlu olur. bundan dolayı %50 ihtimali olabilir. eğer senin geldiğin yol sokak ise direk %100 kusurlusun. anladığım kadar senin yol sokak, diğer aracın yolu cadde)
2- karşı aracın şoförü ya iyi niyetli, ya uğraşmak istemedi acil işi vardı yada evrak eksiği,alkol gibi bir durumu vardı.
3- bence tutanak tutmamakla en iyisini yaptınız.
4- tekrardan geçmiş olsun hocam.
-
git mini onarımdan yaptır
-
DJ_Alper bunu yazdı
Kaskonun mini onarımı var gideceğim birazdan ama çatlak 30 cm kadar var sanmıyorum düzgün bir şey yapılacağını değiştirmek zorunda kalacağım gibi
-
zeybekustasi bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
Kaskonun mini onarımı var gideceğim birazdan ama çatlak 30 cm kadar var sanmıyorum düzgün bir şey yapılacağını değiştirmek zorunda kalacağım gibi
Karşıda maslak oto sanayi de anadolu da ise bostancı kartal oto sanayi de sıcak kagnakla tampon halloluyo hocam yaptır 100 tl ye mis :)
-
aynı şekilde bende kaza geçirdim karşı taraf yani minibüs tarafı sağdan gelene yol vermek zorunda olduğundan %100 karşı taraf suçlu bulundu
-
zeybekustasi bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
parça değişimine mini onarımı almazlar
yinede bir sor
-
Sonuç:
Mini onarım olmaz bu dedi.
Rapor tutulmadığı için kaskoda yaptırmayacak.
E ne oldu şimdi :)
-
ikinizin de cadde olarak geçiyor bu durumda eşit olmanız gerekmiyor mu? Türkiye'de sağdan gelene yol gelme zorunluluğu var bu durumda senin haklı olmuş olman gerekmiyor mu? Dolmuşun orada yol ver tabelası var mıydı? Bana garip geldi aynı şekilde ben de kaza yaptım 2011 yılında sağdan gelene yol vermediğim için ben suçlu çıktım.