Kazanc Sagliyacak İs Yontemleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

Seneye i7 bazli sistem kurucaktim , ama gecenlerde okuldan bir arkadasla konustum . parayla server kiralama islerinden bahsetti.

iste 150 gb yer , aylik 20 $ mis. torrentlere kiralaniyor falan dedi.

bu mumkunmu ? Burdaki internet saglayicisi ile 50 euro karsiliginda 100 mbit upload ve 20 mbit download net alabiliriz. hatta odaya fiber optik cektiricez ( 25 metre bize yeterli olucak , blok'a gelen rooter zaten fiberle destekli ) .

bunun uzerine dusunuyorum , ama bu iste yeniyim . az cok server kullanmayi biliyorum .

orta halli makina topladim simdilik ,eylul gibi iki kasa ben iki kasa arkadas alicak bu ise ortak giricez. bu isle ugrasan forumdaslarin herhangi uyarisi , tavsieyi varmi ? isin zorluklari neler ? kazancimiz ne olur ( ben yurt disindayim , vergi falanda odemiycez sonucta, elektrik ise max 25 euro  gelicek (2000 watt soba gece gunduz calistirdim , 14 euro fatura geldi :)  )

bu arada kafamdaki sistem ( server kasanin konfugurasyonu ) ...

1000GB WD Caviar® Black™, SATA 6Gb/s, 7200rpm, 64MB, 5г, 202
    ATX, ASUS TA-K51, 59
    500W Fortron Blue Storm II, Active PFC, 120mm ,140
    3x2GB DDR3 1333MHZ, Kingmax, 3г ,291
    ASRock P43DE3, P43, S775, DDR3, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA, ATX, 134
    Core 2 Quad Q9300 (2.5GHz, 6MB, 1333MHz FSB, s775) BOX ,377

toplam = 1203 ytl = 650 euro ...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

valla iyi güzel de :D

toplayacagin pc de cok cok iyi olmali :)

ayrica bu toplayacagin pc yi bi de ben evde mi toplasam :D

fiyati burda cok tuzlu olur ama :)

hangi ulke orasi, bayagi ucuzmus :F

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

cuneyd bunu yazdı:
    -----------------------------

valla iyi güzel de :D

toplayacagin pc de cok cok iyi olmali :)

ayrica bu toplayacagin pc yi bi de ben evde mi toplasam :D

fiyati burda cok tuzlu olur ama :)

hangi ulke orasi, bayagi ucuzmus :F

sofya

topladigim makina yeterli degilmi bu sistem icin ?

islemci 4 cekirdek 4 thread . 6 gb ddr 3 ram . 1 tb hdd ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

janni gelir şimdi oda bu işlerle çok uğraştı zamanında

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

Fiber kablo cekmek türkiyede metresi 75 liradan baslıyor.(Fibertürk mi ne şirket unuttum ismini ordan verdiler fiyatı döemesi tabe) Bulgaristan nasıl bilemicem tabe kosullarını. Yalnız öle torrentlerle felan ugrasıcaksanız baya zor.Topu topu toplasan 15 tane zor cıkar adam gibi torrent sitesi ki sanıldığı kadar cok para ödemiyorlar trackerlara.Eskiden tamamdıda öle büyükler zor artık.

En karlısı benim snnyk ile yapacağım iş yakında duyarsınız zaten ondan kasar baya oda sizi, onun dışında host işine girin derim düzgünce yapıcaksanız.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

janni bunu yazdı:

Fiber kablo cekmek türkiyede metresi 75 liradan baslıyor.(Fibertürk mi ne şirket unuttum ismini ordan verdiler fiyatı döemesi tabe) Bulgaristan nasıl bilemicem tabe kosullarını. Yalnız öle torrentlerle felan ugrasıcaksanız baya zor.Topu topu toplasan 15 tane zor cıkar adam gibi torrent sitesi ki sanıldığı kadar cok para ödemiyorlar trackerlara.Eskiden tamamdıda öle büyükler zor artık.

En karlısı benim snnyk ile yapacağım iş yakında duyarsınız zaten ondan kasar baya oda sizi, onun dışında host işine girin derim düzgünce yapıcaksanız.

host isi derken ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

host satın anlamında. Makineyi parcalara bölüp.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

hocam düşündüğün gibi olmuyor o server işleri.

güvenliği nasıl sağlayacaksın.  donanımsal bi güvenlik te almalısın. son sitem donanımsal güvenlikler 200 bin dolardan başlıyor...

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

myblackworldweb bunu yazdı:

hocam düşündüğün gibi olmuyor o server işleri.

güvenliği nasıl sağlayacaksın.  donanımsal bi güvenlik te almalısın. son sitem donanımsal güvenlikler 200 bin dolardan başlıyor...

haci 200.000 dolar naptin ya :)

ise biz acemi olarak basliycaz . sadece host yani yer icin alan sunucaz . bir nevi dosya upload isleri.

100gb yeri olucak , 100gb yer dolana kadar abansin . net trafik siniri olmuycak. o sahsa 5mbit download olanagi sagliycaz (kisi basi). tek makinaya max 20 kisi dusunuyorum . 2 tb hdd de olur .

ayrica antivirus kurucaz , sistem win2008 olucak mecburen ...

1 arkadas da ortak olucaz , 4 tane kasa yapicaz belki ileride paraller computing sistem kurariz , tek data server ve ek workstation serverlar .

hem baslangic hemde biraz para kazanalim derdindeyiz , seneye tezle beraber okul biticek , sonrasinda zaten durmuycam bu ulkede...

bu arada DSL serverlarda sunuyorlarmis turkiyedeki buyuk firmalara , nasil oluyor o is ...

bu isteyen bir arkadas varsa , 3. ortak da alabiliriz ...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

200 bin dolar ne ya topu topu 4 makine olcakmıs sen kur basla dostum agırdan ese dosta ver saglam bir sekilde söle snnyk da bir site yapsın sana gül gibi eşe dosta tanıdıga özel servis, hizmet iyi müsteri memnunmu yavas yavas büyütursünüz işleri hem sizde görürsünüz zorluklarını.

Ama öle illegal giricem torrentleri düsünüyom diyorsan hic ugrasma warez lere calıs daha karlı bence. Torrentten 1 saatte indirilen data miktarı bulgar telekomunun altyapısını göcürür alimallah.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

Citrix Netscaler al en azından yahu :D

http://resim.heyeti.com/images/33image.axd_picture_2010.jpg

temel mantığı öncelikle sizin sunucularınıza ulaşmak isteyen kullanıcılar bu cihazdan geçer ve cihaz üzerinden sizin sunucularınıza gönderilirler yani bir nevi filtre gibi düşünün.. Genellikle online sistemlerde hat ve sunucu masrafları insanın ocağına incir ağacı diker maddi yönden

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
Toplam Hit: 2195 Toplam Mesaj: 15