KDE 4 Kendini Hayli Aşmış
-
ben hem ubuntu hem de pardus kullanıyorum.Baya zaman oldu.Ubuntuda compiz fusion kullanıyorum pardus ta KDE 4.2 kullanıyorum.compiz efekt olarak biraz daha üstün gibi görünsede kde nin de altta kalır bir tarafı yok efekt konusunda.Ufak tefek çöküşlerden başka bi soruna da rastlamadım.Pardus 2009 sürümünde kde'nin kararsız olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
-
acaba kde4 ü windows a entegre etmenin bir yolu varmıdır bana kalsa linux kullanmak istiyorum ancak kardeşlerim yüzünden windows a çakılıp kalmış durumdayım disk alanım küçük olduğu için ikinci bir sisteme ayıracak yerim yok malesef şuan...
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------Soon you will learn, grasshopper :)
-----------------------------ne oldu cevap veremediniz mi linuxçular ??
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------
bişey sorabilir miyim ? bu linux programcıları driverları falan niye kaynak kod halinde bırakıyolar. kaynak koddan kurulum diye saçma bişey mi olur ya? açık kaynağın bu kadarı da olmaz ki kardeşim :S o kadar kodlamışsın bi derlemeye mi üşeniyosun. = ) bu konuda pek bi bilgim yok söylediğim şeyler çok saçmaysa gençliğime verin :D ama bu driver sorunu yüzünden linux'un çok kullanıcı kaybettiğini düşünüyorum.
-----------------------------aslında benimde bu konuda yeterince bilgim yok.Ancak aklıma söyle bir açıklama geldi şimdi pardus ve ubuntu üzerinden gidecek olursak birinin paket sistemi pisi iken diğerininki deb yani paketleme sistemleri farklı günümüzde bir çok dağıtım olduğunu düşünürsek ve hepsinin paketleri farklı bir şekilde derleniyorsa (tam bilmiyorum)böyle yapılması çok normal.Adam driveri zaten açık kod olarak bırakmış onu paketleyen elemanlarda bir çok dağıtım forumlarında mevcut,hatta wiki sayfalarında nasıl paket yapılacağı belgeleri var.O yüzden böyle bir ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim. tabi bu tamamen benim düşüncem.
-
Milamber bunu yazdı:
acaba kde4 ü windows a entegre etmenin bir yolu varmıdır bana kalsa linux kullanmak istiyorum ancak kardeşlerim yüzünden windows a çakılıp kalmış durumdayım disk alanım küçük olduğu için ikinci bir sisteme ayıracak yerim yok malesef şuan...
-----------------------------hocam windowsta 2 simge, 3 renk değiştirirsin.Fakat linux olayı farklıdır.Kde, gnome dediklerimiz görsel masaüstüdür.Dosya yöneticisidir.Komple bunları değiştirirsiniz.
--
öte yandan ubuntu cdsi ile bilgisayarı açıp, windows kısmını yeniden boyutlandır dersin, 30-40 gb yer açarsın linuxa ve oraya kurarsın !!
linuxta çareler tükenmez
-
Z-CHAN bunu yazdı:

-----------------------------bana niye küfrediyon olm :P
kde ne yaparsa yapsın işe yaramaz der ve kaçarım =))
-
Yeah bunu yazdı:
Z-CHAN bunu yazdı:

-----------------------------bana niye küfrediyon olm :P
kde ne yaparsa yapsın işe yaramaz der ve kaçarım =))
-----------------------------2.lafın yanlış xD
-
Compiz rullz :)
ama ubuntuya kırgınım dün en yeni surmu kurarken yamuk yaptı bana grub :D
-
aslına bakarsanız kde daha sağlam.Araçları şunlar bunlar.Ama ben şöyle görüyorum;
Eğer 500 bin satır kodluk bir yapınız varsa geliştirmek, hataları bulmak , büyük değişiklikleri uyaramak daha zordur.
Fakat 500 satır kodluk bir yapıda isterseniz sıfırdan yazarsınız fark etmes.
-------
Örnek biraz farklı gelebilir ama kde ile gnome düşüncem bu.Kde de fazla şey var boku çıkıyor.Hatalar falan giderilemiyor.Aynı pardus gibi.
Fakat gnome nedense fazla sorunlu değil.Ubuntu gibi.
-
terminal rulz.