Kekemelik
-
dostum benim üniversitede bi arkadaşım vardı kekemeydi heycanlanınca belirgin olurdu ve bu çocuk sosyal bilgiler öğretmenliği okuyor :D her durumda karşıdakine bir laf sokabildiği için kekeleyince sadece sevimli oluyordu o kadar :D
-
ilaç kullanmayın özellikle psigolojik ilaç hiç kullanmayın şarkı söylerken kekeliyormusun
-
Kekemelik %100 çözülen bir şey diye biliyorum.
Kusrsları var bence bir eğitmen yardımıyla destek alsan daha iyi olur.
-
Naruto hocam ilacın faydası var her ne kadar yan etkileri çok olsada her hapın ayrıdır.Loggita faydalı değildir tek çözüm beyin+nefes ve heyecanı buna destek olarak veriliyor şarkı söylerken olmaz amaç yabancıların yanında konuşmak bunda nefesi kontrol edememe bir sürü nedeni vardır çözeceğim diye araştırmadığım şey kalmadı en son kulaklık vardı 5000 dolar mı neydi kulağa takıyorsun sana ses veriyor şakır şakır konuşuyorsun o kadar para vermedim.
-
koray bunu yazdı
Naruto hocam ilacın faydası var her ne kadar yan etkileri çok olsada her hapın ayrıdır.Loggita faydalı değildir tek çözüm beyin+nefes ve heyecanı buna destek olarak veriliyor şarkı söylerken olmaz amaç yabancıların yanında konuşmak bunda nefesi kontrol edememe bir sürü nedeni vardır çözeceğim diye araştırmadığım şey kalmadı en son kulaklık vardı 5000 dolar mı neydi kulağa takıyorsun sana ses veriyor şakır şakır konuşuyorsun o kadar para vermedim.
Logita faydalıdır hocam. 5-6 sene önce tedavi gördüm
Faydasınıda gördüm, 15 günlük resetin (Sessizliğin ardından) nasıl konusulacağını sıfırdan ritimli olarak öğretiyorlar
https://cloud.mail.ru/public/15f2051902eb/Loggita.Kekemelige.Son.Turkce.Gorsel.Program.rar
Bazı kilit noktalarıda var:
- Kafanda konuşamıcam diye saplanırsan konuşamazsın, konuşup konuşamayacağını düşünmemeye çalış
- Konuşurken gevşemeye çalış. Sıkıntı yapma hiçbirşeyi rahat ol
- Konuşmaya başlarken ağzın açık şekilde başla ve hecele
- Cümlenin başında söylemekten korktuğun harfler olur bazen. Onları es geçerek devam et hocam yada farklı bir harf kullan
Ek olarak sigara kullan hocam işe yarıyor =)
Zamanla düzelir
-
hocam evde kendim yaptım onu sessiz kalmadım o süre zarfında sol kulak müzik vs o tür şeylerle çalıştım ama haplara başladım heyecan yavaş yavaş gidince ve kendini kontrol edince kaybolmaya başladı ritimli konuşmaya gitmedim ama ilgili merkezlere gittim olmadı bir şey zamanla düzelir 26 yıldır devam ediyor :))
-
Naruto bunu yazdı
ilaç kullanmayın özellikle psigolojik ilaç hiç kullanmayın şarkı söylerken kekeliyormusun
Şarkı söylerken kekelemiyorum
-
haftaya bende konu açacaktım
ilkokulda kan görünce felan baygınlık geçiriyordum bide kilolu idim üştüne kekemelik geldi bok oldu hayatım
şuan fazla yok ama kafamda çok projeler var özellikle konuşma hitap üştüne beni tanıyan bilen vardı telefonda konuştuğum insanlarda vardı ikna gücüm güçlüdür
gel görki kafama kekeliyecem dersem kekeliyorum. mesela üniversitenin ilk günü hoca adımı sorarsa kekeliyecem rezil olacam . hop kesin artık kafama taktım
bu konuda ne yapabilirim dersen bilmiyorum psikolojik birşey sanırım psikiyatri gitmek gerek
konuyu okudum ritim konusunda olabilir , zamanında sevdiğim bir abim senin beyin frekanları ile cene kasları ritmik çalışmıyor ondan demişti
ehliyet aldığımdan beri fazla yok sanırım bak şimdi fark ettim
genelde de ritmik birşey yapmamam
yüzme işi mantıklı geldi
ama ben sana pm atıyım birlikten güç doğar program kitap felan verelim çoşkuyu
ha bu arada bizim milet kusuralardan kendini yüceltir, bok gibi milletiz. engelli ile bile dalga geçerler beyinsizler. çokta takma zaten millet ne dediği felan çokta tınlamıyorum artık en güzeli
çokta uzun yazdım
-
Atakan bunu yazdı
ilkokulda kan görünce felan baygınlık geçiriyordum bide kilolu idim üştüne kekemelik geldi bok oldu hayatım
şuan fazla yok ama kafamda çok projeler var özellikle konuşma hitap üştüne beni tanıyan bilen vardı telefonda konuştuğum insanlarda vardı ikna gücüm güçlüdür
gel görki kafama kekeliyecem dersem kekeliyorum. mesela üniversitenin ilk günü hoca adımı sorarsa kekeliyecem rezil olacam . hop kesin artık kafama taktım
bu konuda ne yapabilirim dersen bilmiyorum psikolojik birşey sanırım psikiyatri gitmek gerek
konuyu okudum ritim konusunda olabilir , zamanında sevdiğim bir abim senin beyin frekanları ile cene kasları ritmik çalışmıyor ondan demişti
yüzme işi mantıklı geldi
ha bu arada bizim milet kusuralardan kendini yüceltir, bok gibi milletiz. engelli ile bile dalga geçerler beyinsizler. çokta takma zaten millet ne dediği felan çokta tınlamıyorum artık en güzeli
çokta uzun yazdım
doğru hocam beyin frekansları ve çene kasları yani konuşma hızı bunun için kitap okurken elini vurarak oku odyolog söylemişti bana bunun için kulaklık var saniyede ses veriyor ritmik pahalıydı alamadım kitap ile idare edelim :)
-
koray bunu yazdıAtakan bunu yazdı
yüzme işi mantıklı geldi
çokta uzun yazdım
doğru hocam beyin frekansları ve çene kasları yani konuşma hızı bunun için kitap okurken elini vurarak oku odyolog söylemişti bana bunun için kulaklık var saniyede ses veriyor ritmik pahalıydı alamadım kitap ile idare edelim :)
elimi vurarak derken hocam ? aynı anda iki işi yapar gibimi anlamadım tam olarak