Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
Keman Tavsiyesi,Susturucu Ve Notalar
Keman Tavsiyesi,Susturucu Ve Notalar
-
Forumda aradım daha önce açıan konulardan yararlı bilgiler edindim ancak sormam gereken bazı sorular var.
Genel bir kanı var 300 tl nin aşağısındaki kemanların alınmaması gerektiği gibi birçok yorum okudum.Do-re.com da bu ürün %40 indirime girmiş sizce nasıl.Ben yeni başlayacağım yaş 19 hiçbir deneyimim yok.
http://www.do-re.com.tr/urun-6263/river-tone-mv888-44-keman.html
Başlangıç için nasıl bir keman veya başka önerebileceğiniz keman varmı.Bütün tavsiyelerinize açığım.
Keman susturucusu alıcam ancak çok az bilgi var sizce demir mi yoksa plastikmi almalıyım ve biraz susturucu hakkında bilgi verirmisiniz.
Son olarak çoğu sitelerde gitar akorları çıkıyor bunları normal keman için akorlara çevirebilecek bir program varmı,ayrıca bazı nota tabloları var bunları yazıp bana do re mi gibisinden yazıcak bir program varmı?
Her türlü tavsiyeye açığım lütfen yazınız:)
-
çizindirik atayım bende almayı düşünüyorum ama pek bilgim yok konu hakkında
-
Up
-
Up
biraz yardim ama:)
-
http://www.do-re.com.tr/urun-624/rosler-rs3a-44-keman.html
bunu sipariş vermiştim ben şu an kullanıyorum gayet memnunum,çok tok bir sesi var keman hocam da bayağı beğenmişti.
susturucunun pek işlevini göremedim açıkcası,ben de plastik vardı belki ondandır.[mandal sıkıştıranlarda varmış,o da etkili diyorlar]keman yastığı almanı öneririm,ben daha almadım fakat gerçekten ergonomi açısından çok işe yarar keman yastığı.
bir de dip not olarak söyleyeyim,keman alırken 3 adette(neden 3 adet dersen bu önerdiğim kemanda mi teline bağlı olarak geliyor 1 adet) fix denilen kolay akort yapmaya yaran zamazingodan alırsan işine bayağı yarar. -
DesquneR bunu yazdı
http://www.do-re.com.tr/urun-624/rosler-rs3a-44-keman.html
bunu sipariş vermiştim ben şu an kullanıyorum gayet memnunum,çok tok bir sesi var keman hocam da bayağı beğenmişti.
susturucunun pek işlevini göremedim açıkcası,ben de plastik vardı belki ondandır.[mandal sıkıştıranlarda varmış,o da etkili diyorlar]keman yastığı almanı öneririm,ben daha almadım fakat gerçekten ergonomi açısından çok işe yarar keman yastığı.
bir de dip not olarak söyleyeyim,keman alırken 3 adette(neden 3 adet dersen bu önerdiğim kemanda mi teline bağlı olarak geliyor 1 adet) fix denilen kolay akort yapmaya yaran zamazingodan alırsan işine bayağı yarar.Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.
Keman yastıüı şartmıdı? yani kesinlikle almalımıyım,yoksa bir yastıksız denesemde sonra mı alsam?
Bu fix dediğin keman arkordunun ince ayarı için değilmi?Bu zaten kemanı aldığımızda bulunmuyormu?
-
Yastıkla daha rahat edersin, yastıksız duruş pozisyonunda hatalar meydana gelebilir, kemanı doğru tutmakta onemli bir konu.
Evet ince ayar için, çok daha kolay akort edebilirsin fixlerden.Bazi kemanlarda hepsine, bazi kemanlarda sadece en ince tele takiyorlar.
-
bu 4/4 3/4 boyları mı oluyor neye göre alacağız?
-
4/4 tam boy keman yetişkinler için bir keman çeşidi,3/4 daha çok çocuk yaştakiler için
-
Ben b. Fix i adama sorup aliyim dimi kendim takamam sonucta :)
-
tabi başlangıç için bir bilen'e taktırman gerek fix/fixler'i,biraz bu işte yoğruldukça kendin de takabilirsin.