Keman Tavsiyesi,Susturucu Ve Notalar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Forumda aradım daha önce açıan konulardan yararlı bilgiler edindim ancak sormam gereken bazı sorular var.

Genel bir kanı var 300 tl nin aşağısındaki kemanların alınmaması gerektiği gibi birçok yorum okudum.Do-re.com da bu ürün %40 indirime girmiş sizce nasıl.Ben yeni başlayacağım yaş 19 hiçbir deneyimim yok.

http://www.do-re.com.tr/urun-6263/river-tone-mv888-44-keman.html

Başlangıç için nasıl bir keman veya başka önerebileceğiniz keman varmı.Bütün tavsiyelerinize açığım.

Keman susturucusu alıcam ancak çok az bilgi var sizce demir mi yoksa plastikmi almalıyım ve biraz susturucu hakkında bilgi verirmisiniz.

Son olarak çoğu sitelerde gitar akorları çıkıyor bunları normal keman için akorlara çevirebilecek bir program varmı,ayrıca bazı nota tabloları var bunları yazıp bana do re mi gibisinden yazıcak bir program varmı?

Her türlü tavsiyeye açığım lütfen yazınız:)

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

çizindirik atayım bende almayı düşünüyorum ama pek bilgim yok konu hakkında

Ha Ha!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Up

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Up

biraz yardim ama:)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

http://www.do-re.com.tr/urun-624/rosler-rs3a-44-keman.html

bunu sipariş vermiştim ben şu an kullanıyorum gayet memnunum,çok tok bir sesi var keman hocam da bayağı beğenmişti.

susturucunun pek işlevini göremedim açıkcası,ben de plastik vardı belki ondandır.[mandal sıkıştıranlarda varmış,o da etkili diyorlar]

keman yastığı almanı öneririm,ben daha almadım fakat gerçekten ergonomi açısından çok işe yarar keman yastığı.

bir de dip not olarak söyleyeyim,keman alırken 3 adette(neden 3 adet dersen bu önerdiğim kemanda mi teline bağlı olarak geliyor 1 adet) fix denilen kolay akort yapmaya yaran zamazingodan alırsan işine bayağı yarar.

less than one, more than zero.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    DesquneR bunu yazdı

http://www.do-re.com.tr/urun-624/rosler-rs3a-44-keman.html

bunu sipariş vermiştim ben şu an kullanıyorum gayet memnunum,çok tok bir sesi var keman hocam da bayağı beğenmişti.

susturucunun pek işlevini göremedim açıkcası,ben de plastik vardı belki ondandır.[mandal sıkıştıranlarda varmış,o da etkili diyorlar]

keman yastığı almanı öneririm,ben daha almadım fakat gerçekten ergonomi açısından çok işe yarar keman yastığı.

bir de dip not olarak söyleyeyim,keman alırken 3 adette(neden 3 adet dersen bu önerdiğim kemanda mi teline bağlı olarak geliyor 1 adet) fix denilen kolay akort yapmaya yaran zamazingodan alırsan işine bayağı yarar.

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

Keman yastıüı şartmıdı? yani kesinlikle almalımıyım,yoksa  bir yastıksız denesemde sonra mı alsam?

Bu fix dediğin keman arkordunun ince ayarı için değilmi?Bu zaten kemanı aldığımızda bulunmuyormu?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

Yastıkla daha rahat edersin, yastıksız duruş pozisyonunda hatalar meydana gelebilir, kemanı doğru tutmakta onemli bir konu.

Evet ince ayar için, çok daha kolay akort edebilirsin fixlerden.Bazi kemanlarda hepsine, bazi kemanlarda sadece en ince tele takiyorlar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

bu 4/4 3/4 boyları mı oluyor neye göre alacağız?

Ha Ha!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

4/4 tam boy keman yetişkinler için bir keman çeşidi,3/4 daha çok çocuk yaştakiler için

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Ben b. Fix i adama sorup aliyim dimi kendim takamam sonucta :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

tabi başlangıç için bir bilen'e taktırman gerek fix/fixler'i,biraz bu işte yoğruldukça kendin de takabilirsin.

Toplam Hit: 4906 Toplam Mesaj: 18