Kendi Bulutunu Kurma (Dropbox, Yandex Disk, Google Drive Tarzı)
-
Hocam bi qnap i arastirabilirmisin o sekilde bi ozelligi olabulir kesin demiyorum ama vardi saniyorsam bi benzeri.
-
Hocam ihtiyacınız Cloud'tan ziyade sağlam bir raid sistemi gibi geldi bana, yamulmuyorsam Cloud daha çok dünyanın farklı yerlerindeki kullanıcılara datayı en kısa sürede ulaştırabilmesi için, kullanılan bir sistem, aslında görünürde raidle farkı yok sadece sunucu eşlemeleri uzak mesafelerce yapılıyor. Siz sadece tek bir yerde depolayacaksanız gene owncloud gibi bir şey kurabilirisiniz.
mugen tarafından 18/Haz/15 17:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam ihtiyacınız olan şey bence kendi FTP sunucunuz.
Hatta yapabilirseniz, sunucuya bir arayüz yaparsınız müzikleri indirmeden yine dinlersiniz veya resimlere bakarsınız.
-
FTP ile olacak birşey değil.
O zaman dropbox da kullanmayalım, FTP sunucusundan idare edelim.
Ki FTP sunucum da mevcut.
-
Ben deneme amaçlı kurmuştum zamanında. Hatta ilgili kurulum dosyasını ftp'ye atıyorsun. O adrese gidiyorsun tarayıcı ile. Kurulumu çok basit. Hatırladığım kadarıyla mobil uygulaması ücretli. Android için öyleydi. Ama internette apk dosyaları var. Ücretsiz bulunabilir yani.
-
bu konu tutar
-
Rasperry 2 ve 1TB hdd sipariş ettim.
Tedarik eder etmez deneyeceğim.
-
Kaan bunu yazdıRebelliouS_SouL bunu yazdı
yeni modemlerde usb bağlantı yeri var
bir tane usb hdd alıp ve modeme bağlanılırsa modemden de ftp ayarları yapılıp port açıldıktan sonra rahatlıka kendi bulutunu yapmış olursun ekstra birşeye de gerek kalmaz.
Hocam ben Dropbox'un birebir aynısından bahsediyorum.
Mesela 5 kişi bir proje üzerinde çalışıyoruz. Herkeste her zaman projenin en güncel hali bulunuyor.
Diğer türlü üzerine yazar/yazmaz, dosya kullanılıyor der. Silinenin yedeğini tutmaz vs vs..
Hocam bu iş için git var svn var tfs var biliyorsun dimi?
-
Hız acisindan endisen olursa sunucu tabanli yapmalisin. Ama almissin bile :)
-
ben yıllardır kendi bulutuma sahibim. zyxel nsa-352v2 kullanıyorum. sağdece bulut değil çok daha ötesi bir cihaz. pi ile yada başka şeylerle toplama yapmanı tavsiye etmem. php,ftp,mysql,dlna sunucu özellikli, dropbox, google drive senkronizasyonu ve daha fazlası var. yanlış bilmiyorsam 256 kullanıcı oluşturabiliyorsun. 512 de olabilir. her kulanıcıya farklı yetkilendirme yapmak harika.
boşuna toplama sistemle uğraşma.