Kendi İşini Kurmak / Firmada Çalışmak / Memur Olmak
-
içeriği okumadım direk başlık cevabı
memur memur memur
-
Standart bir hayat, düzenli uyku, geçim kaygısı çekmemek, beynim fazla yorulmasın, sene de 1 defa 1 hafta güneye inmek bana yeter, tek derdim arabamın modelini bir tık yükseltebilir miyim olsun istiyorsan MEMUR..
Aga ben bu dünyaya hergün aynı işi ezbere yapmaya gelmedim, kafam attığında canım ne isterse onu yaparım, benim hayallerim ideallerim zevklerim için memur maaşı yetmez ben daha fazla para kazanmalıyım ki hayallerimi gerçekleştirip o yolda haz alayım daha çok şey keşfedeyim dersen Kendi işini kurup sivrilmek ( bunu başardığında ki his her şeye değer )
Benim götümü s.ksinler, it gibi çalıştırıp itten beter muamele çeksinler, işin çoğunu ben yapayım benim üzerimden deli gibi para kazansınlar, benimde karnım doysun, nike ayakkabı alabileyim, arada arkadaşlarla bira içeriz, iphone telefonum olsun ama hedefi tutturamazsam stresi yaşayayım, 9 kere başarılı olup 1 kere başarısız olursam bana gavatmışım gibi baksınlar diyorsan özel sektör. ( her alanda geçerli değil ama yazılımcıyım dedin.. )
Özet olarak az şey yapmak ve durağan bir hayat seni mutlu edecekse MEMURLUK. ama memur olursan hiç bir zaman Lüks bir şeylerin tadına varamayacaksın.. hayalini bile kuramayacaksın bu acı verici bir şey bence..
Kendi işini kurarsan 5 yıl başarısız olsan bile 6. yıl birşeyler değişebilir hayallerini taze tutabilirsin bu da hayatta adrenalin verir insana yaşama umudu verir.
-
Öyle ha diye memur zaten olamazsın, şuan memur olmak istiyorum desen, kpss dir alımdır kontenjandır derken en az 1 yıl, ki kpss daha yazın, en az 1,5 yıl de. Bu süreçte kendi işini devam ettir, 3 ayda 15 aylık maaş kazanmışsın, daha da kas, daha çok kazan, 1,5 senede iyi bi gelir elde edip borsada temettü veren şirketlere bas, sonra da memurluk peşinden koş. Bir yanda memurluk diğer yanda temettü gelirleri diğer yandan dışarıya ufak ufak işler de yaparsın, memurken zamanın çooook olacak. En garanti bu bence.
-
Roark bunu yazdı
Bu arada memurluğa bu kadar laf atılmış ama sizin memur maaşlarından haberiniz var mı?
35 yaşında belediyede title alan memur arkadaşım şubatta 53.000₺ maaş alacak görünüyor sistemde.
Öğretmen 38.000₺Polis 43.000-45.000₺
Akademisyen 50.000₺
gibi gibi
Görende özel sektör çalışanları 500.000₺ maaş alıyor sanar.
Hocam her şey paraya endeksliyse ömrünü patates gibi geçirmeyi göze alıyorsan elbette memurluk. Yaptığı işten az keyif alan birisi için erken emeklilik resmen devlet kurumları. Ayrıca iş para olsa sanayide usta olsan hepsinden çok kazanırsın. Çalışma şartları kimsenin işine gelmez elbette.
-
Yav sayın üstadlarım, ben kendimi bildim bileli (kafadan 15 sene) webin içindeyim. Maaşlı olarak bir sürü yerdede çalıştım.
3 senedir falanda kendi şirketim var. Web, eticaret falan fişman üzerine çalışıyorum. Yazılım mühendisliği terkim.
3 ay çalışıp 15 aylık veya 9 ay çalışıp 36 aylık parayı hangi alanda kazanıyorsanız bokunuzu yiyim banada bi el atın.
Kendimizi zor çevirioz.
-
Kafası çalışan insan ya Devlet'e ya kendine çalışmalı. Özel sektör iş değil, birilerinin birilerine yalakalık yapabilmek için başka birisinin üzerine basmaya çalıştığı bataklık. He ben ne iş yapıyorum 12 13 yıldır bataklıktayım, kendi işin için de sermaye lazım kendimi bildim bileli de dardayım:)
-
Aslında bu seçenek hayattan en beklediğin ile alakalı bir durum.Bana göre en önemli hususlardan birisi İnsan maaşı kadar hayal kurabiliyor bunu her zaman hatırlamak gerekiyor.Örnek 10 lira maaş alıyorsan 11 liralık hayal kuramazsın..Sistem bunun için sana müsade etmez belli sınırlar dahilinde mevcut hayatını yaşarsın..
Hayallerini maaşına sığdırabilecek bir hayat bakısın varsa memurluk 10 numara 5 yıldız ancak kalıplara sığmam belli bir düzlemde yaşamak bana göre değil diyorsan o mesai saatleri sana zulüm gelecektir.
-
ben kazamdan önce kendi işimi yapıyordum, ben hatırlıyorum da ssk parasını çıkardımmı bi daha bütün ay aleni keyfekeder çalışıyordum iş beğeniyordum (: hep herkese kendi işini yapmasıı tavsiyen etmişimdir. ne kadar çok çalışırsan o kadar çok para kazanırsın. diğer türlü fabrikada yada başkasının yanında sen bugün çok çalıştın al şu 100 lirayı diyen olmaz.
özel şirket muhabbetini senin durumdaki birine anlatacak değilim (;
memurluk kısmı bence kişilikle alakalı bir durum. atıyorum; saat 8-5 çalışan birinin hayatına bak yapabilirim diyorsan yap tabi. sonuçta ay sonu garanti para (;