folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kendimden Baskasını Tanımıyorum

Kendimden Baskasını Tanımıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

Blackjack bunu yazdı:
    -----------------------------

Narsist kişilik bozukluğu belirtileri yanında aşağlık kopleksini bastırmak için kendi içinde yarattığın bir savunma mekanizması da olabilir.Çocukluğunu bilmek gerek.Hayatının rutin akışı esnasında yaşadığın büyük bir şok,psikolojik travma vb durumlarda içinde barındırdığın ancak belirgin bir şekilde dışa vuramayarak anlayamadığın komplekslerini su yüzüne çıkartmış olabilir.Genellikle senin durumunda yahut benzer durumda olanlar hayatlarını belli bir yaşa kadar bu işte iyiyim bu işte fena değilim diyerek geçirir ve kendilerini tanıdıklarını sanarlar.Hayatlarında tüm söylemlerin zemini durumda ki düşüncelerinin bir olay sonrası tutarsızlık göstermesi halinde kendi savunma sistemini kurarak bir kopmleks yaratır.Eğer,narsist kişilik bozukluğun var ise ki bu bir kaç örnek ile kesinlik kazanmaz,18 yaşından büyüksen tedavisi mümkün değildir.Diğeriyse terapi görerek üstesinde gelebilirsin.Hayatta,küçük dağları Tanrı gerisini ben yarattım insanları çok taklaya gelir.Sonra o da bir şok yaratır bir başka kompleks doğurur.

-----------------------------

hocam ben tasavvuf egitimi içeisindeyim yani bir nevi manev tarafda var bende, ama burda oldugum içinde fırlamalıkta var yani ikisi aynı koltukta gitmiyor ama ikisindende kopamıyoruz, gelecegim nokta su, ben kelimesini özenle kullanmamaya calısıyorum ki sırf nefsim yücelmesin diye , biraz sahip oldugum bir kac enteresan özellik var bunları sürekli bastırmaya calsııyorum ki bunu veren Allahtır ki ben kendimden bilipte ben yaptım dememek için.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Büyüyorsun..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    freefalcon007
    freefalcon007's avatar
    Erkek

Bence bu riski göze alamamaktan kaynaklanıyor kararsızlıktan... Kendini tanımak herşeyi bırakıp bir olma yoluna girmek o kdar kolay değil.Tüm egoisce hareketlerinin tam tersini yapıp kendi özelliklerini acıga cıkarmak biyandanda hayatımı da yaşıyım demek 2ye böler insanı....

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

etrafındakı insanlar götünü kaldırmiş olabılır kımse mukemmel değildir bunun bilincine varırsan olay çözülür

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Erkek

askerde çok dayak yersin =)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Alışık olduğun çevreden çık, entellektüel ortamlara, sanatçıların müzisyenlerin tiyatrocuların arasına karış fırsatın varsa, senden daha akıllı insanların olduğunu kendin gör, anla. gerisi gelir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Yapabileceğini hisettiğin şeyleri yapamadığın sürece bu özgüven eksikliğinin kendi içinde bastırılma mekanizmasından başka birşey değildir !

Yukarıdaki sözümden sonra "ulan acaba harbiden ezikmiyim ?" diye sorduysan kendine bunun nedeninin empati yeteneğin mi,söylenenleri anlamaya çalışmaktan mı yoksa gerçekten kendinden şüphe edebildiğinden mi kaynaklandığını sor sonra kendine,daha sonra asıl sorulacak soruya geleceksin;Herkes deli,ezik,süper insan dese ben o mu olacağım ?Normal'in bir tanımı yok git araştır istersen kime göre normal,neye göre ???

iq testleriyle insanlara zeki,normal,aptal damgaları vuruluyor o testin sorularını hazırlayanlarla aynı sistematikte düşünmak zorunda olduğunu düşünüyorsan zeki olmak için,avutmaya devam et kendini,hiç uyanma bu rüyadan.

Bir açlık var senin içinde nerden geldiğini,ne olduğunu bilmediğin bir açlık.Tokluğun rehavetinde değil,açlığın şiddetinde bulur kendini insan ve o açlığın ne olduğunu düşünüyorsan o'dur o.Asıl önemli olan herşeyi düşünüp o açlığın adını koymak çünkü o açlığın adını ne koyarsan o olucaksın.Duygusal,anlamadığım ara ara gelen birşey dersen o anlamadığın ara ara gelen şeyin seni bir ömür boyunca rahatsız etmesini kabulleniceksin,farklıyım farklı düşünüyorum benim burda işim ne diyorsan beyaz'ın beyaz olmadığına inanabilecek kadar kesin çizgilerle bu dünyadan ayıracaksın rota'nı bu delirmek mi peki ? Asla..Öyle sananları düşüncelerini anlamaya çalışma onlar seni anladı mı ?Empati öyle lanet bir yetenektir ki güçsüze acıya acıya onunla empati kura kura ondan güçsüz hissedersin kendini.Hiç mi başkalarını düşünmiyeyim ? Bir kendim mi varım ? Evet sadece sen'den ibaretsin aynada gördüğün yüzün sonsuza dek kalıcı yüzün olduğunu mu düşünüyorsun ? Sen seçmemiştin ama onu ? Yoksa sen mi seçmiştin ? Nedir gerçek ? Ney değişmiyor koca dünyada ? Sen mesela,sen değişmiyor musun ? Bir gün ağlarken bir gün gülmedin mi hiç ?? Gerçek hiç değişir mi zamanla ? O zaman hata daha en başta;Sen gerçek değilsin ?

Her şeyi düşünüp o açlığın adını koy dediğimde bunlar sadece kendi fikrimce akla gelen bi kaç soru öyle bir düşünmelisin ki o açlığın ne olduğunu doydum dediğinde tokluğunun rehavetinde tekrar kendini unutmamalısın.Sen fikirden ibaretsin,hisetttiğin,gördüğün,dokunduğun herşey bir fikir ama kimin fikri neyin fikri ?Başkaları seni unuttuğunda değil sen kendini unuttuğunda yok olmaya mahkumsun.Başkaları sana hayaldan ibaretsin dediğinde değil,sen kendine hayalden ibaretsin dediğinde hayalden ibaret kalırsın.Başkaları anlamıyorsa yok demek değildir sen anladığından vazgeçiyorsan yok olur var olan.Gerçeğe ölçüt mü arıyorsun ? İnandığ...ın şeyden vazgeçmemeyi öğrenmelisin,kendinden başka kimseyi dinlememeyi öğrenmelisin yada kara tahta olmayı kabullenirsin üzerine yazılıp yazılıp silinen.Her yazılan sanadır sanarsın,silinince ağlarsın !

Yalnız olduğumu hissediyorum demiştin ya yalnızlığında bir fikir sadece senin kadar güçlü insanlardan milyonlarca olduğu ihtimalini görmezden geldiğinde gördüğün fikir.Hani demiştin ya sen "herşeyi yapabileceğimi düşünüyorum" diye,sigara içiyor musun ? içiyorsan bırakmayı denesene mesela bi,yo yo ama istemiyorum deme tekrar başlamak üzere bırak senin sigarayı bırakıp bırakmaman benim neden umrumda olsun ? Onun için diyorum ya tekrar başlamak üzere bırak diye..Ondan sonra bulursun kendi cevaplarını belki..Soruyu soran senken cevapları başkalarında araman bile bilinç altında "benim gibiler var,vardır" düşüncesinin nihayeti değil mi ? Senin düşündüğünü sormayan olsaydı kendine ve sen buna inansaydın sorusunu bilmeyenden cevabının medet mi umulurdu yoksa bu sadece gerçeği öğrenmek için bir deneymiydi ?Ben yanılıyor olabilirim ihtimalini görmen güzel peki yanıldığını neye göre kabullendin ? Analttıklarıma göre mi o zaman sen yanılmadın çünkü zaten hiç inanmadın.Bu zaten bir inanç değil düşünceydi diyorsan neden bunun üstüne forumda konu açaacak kadar gittin ki ? Sen Pemale Anderson'ı da mikebileceğini düşünebilirsin peki yapabilir misin ? İşte bunun gibi soruların tümünün cevapları sende kendine limit çizmezsen nerde duracağını bilemezsin öyle bir sınır çizki o açlığa sınıra geldiğinde bu topraklardan sıkıldım yeni şeyler istiyorum deme yada sınırsız bırak sınırlarını ölene kadar kendini ara belki öldüğünde bulursun.

Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Trend bir hastalığa yakalandın sen diyarakonjiktivikultrasyon oldun.

:D

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

resim müzik heykel gibi santlar dışında kendini en iyi sanıyorsun ozaman kendi kendini beğenmişlikten kurtulmalısın;

mesela git biriyle dövüş, dayak yiyince kendi yumruğunun en iyi olmadığını anlayacaksın,

git biriyle yarış, o seni geçtiğinde daha iyi olmadığını anlayacaksın,

git kamunun açtığı sınavlara gir(öss,kpss vsss:), 136412415. sırada olduğunu görünce en iyi olmadığını anlayacaksın,

bunlar zamanla olur ve sen olgunlaşırsın anlarsın en iyi olmadığını kabullenir için.

///______________
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

müridler süpersiniz ha tek kelimeyle :) sizleri seviyorum , benim sorun ne biliyormusunuz ben tasavvuf egitimi alıyorum dedim ya , işte ordaki zikri yapmıyorum uzun zamandır onun etkisi :) yoksa ben kendimi biliyorum böyle boşluga düşmem

Toplam Hit: 3207 Toplam Mesaj: 21