Kendinizi Tanıtın Sorusuna Cevap?
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------
@yasevyaterket : avatarından dolayı başkasıyla karıştırdım; ama ağzından salyalar çıkararak cevap yazdığın için özür dilemiyorum.
-----------------------------adama ilk hakareti sen etmişsin makat felan karıştırmışsın sonrada birde adama ağzından salyalar akarak felan diyorsun. uykusuz musun ?
-
Konuyu sikerttiniz ak.
Konuya gelince, Alper hocam sen doğal, samimi bir insan olarak çık karşılarına. Abartı tavırlardan kaçın, kendinden emin, neyi bilip bilmediğini bilen, farklı olma çabalarına uzak bir şekilde davran. Almazlarsa o hipneler kaybeder ak. Senden iyisini mi bulacaklar müdür.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------bir bankanın mülakatına katılacağım nasıl konuşayım bilmiyorum
xx tarihinde xx de doğrum v.s gibimi nasıl profesyonel müridler help
Sorulması gereken sorular sorulmamış.
Hangi bölümden mezunsun? Bankanın hangi birimine başvuruyorsun? Şube mi Genel Müdürlük mü? Şubeyse yada Genel Müdürlükse hangi departman? Biraz daha bilgi verebilirsen daha açıklayıcı cevaplar verebiliriz. P.S. : Hangi banka? -
bak şimdi. kendi görüşmelerimi örnek vererek anlatıyorum sana.
ilk intiba çok önemlidir. güzelce traşını ol. takım elbise giy. mümkünse lacivert takım, beyaz gömlek, mavi tonlarında bir kravat, mümkünse açık mavi. heyecan yapma. konuşmalar sırasında kollarını bağlama. elini kolunu rahatça duracağın bir yere koy. bacaklarını, dizleri vs. oynatma. sabırsızlık işaretidir. dikkat ederler. cv verdiysen zaten senin tahsilini vs. bilirlerde sadece seni konuşturmak için sorarlar. bana sordukları, "anlat bakalım kimdir murat" demişlerdi. bende kendimden emin, ne yüksek tonda ne alçak tonda, işte 80 senesinde bilmem nerde doğdum, ilk okulu ortaokulu ist. da okudum. üni ye balkeste gittim vs diye anlattım. boş zamanlarımda kitap okurum. bilg. ile uğraşırım. balık avına giderim falan falan. bunlar önemsiz gibi görünsede aslında onlar için önemlidir. sana bişey sorduklarında, eee üüüü yapma. direk cevaplamaya çalış. ama dediğim gibi herzaman önce sakin ol. kendinden emin ol. sanki bulunmaz hint kumaşı gibi hisset kendini. ama bunu onlara hissettirmiceksin :)
son girdiğim iş yeri için konuşuyorum. burada çalışırsan ne bekliyorsun sorusuna aynen; "kısa vadede kendi bilgi birikimime uygun olarak burada yapacağım işleri toparlamak, uzun vadede ise bilgimi arttırdığım gibi, yükselerek farklı mevkilerde çalışmak istiyorum" dedim. on yıl sonra kendini nerede görüyorsun sorusunada, mülakatı yapan adama "sizin yerinizde" dedim. ciddiyim. (abuk sabuk o adam ordayken oturma şakaları olmasın lütfen.) kendinden emin, ne istediğini bilen, kendini tanıyan elemana herzaman değer verirler. unutma alper.
-
çizink
-
Hic dogum tarihinle falan ugrasma, direk 45 saniyelik bir konusma hazirla.
Bu konusmada senin bireysel guclu yanlarin olsun ve bu guclu yanlarin bankada nasil iyi sonuclar dogurur onu anlat.
Bu hem kendini tanitir, hem bankayi tanidigini gosterir hemde bankanin neden seni ise almasi gerektigini belirtir.
-
bu işi bana vermezsen topuğundan vururum de :D
-
HangiBanka olduğunu ve hangi pozisyon için olduğunu yazarsan bir bankacı olarak yardımcı oalayım :)
-
aman olm ne yap ne et gir şu bankaya. ilk iş senin şubeyi hortumlayak sonra :D
-
amele_2 bunu yazdı:
aman olm ne yap ne et gir şu bankaya. ilk iş senin şubeyi hortumlayak sonra :D
-----------------------------heeeeehh bi o eksikti :D