Kepuze Nedir?
-
Sırt üstü mü yatmıştın?
-
Uyku non-rem ve rem uykusu olmak üzere iki evreye ayrılır. non-rem dönemde 4 evre şeklindedir falan filan. rem uykusunda insanın kas tonusu iyice düşer neredeyse felç durumudur. Nefes alıp verimi düzensizdir falan filan. Rem uykusundan ani bir şekilde uyanırsan böyle olur. Yeterli kas tonusu oluşamadığından hareket edemezsin bağıramazsın :) korkulacak birşey yoktur. Bu durum tekrarlanırsa bu yazdıklarım aklına gelsin ve heycan yapma biraz bekle. Sinirsel uyarım kas tonusu yerine gelsin kendiliğinden çözüleceksin. Tek yapacağın beklemektir korkmana bağırıp çağırmana gerek yok azcık bekle sadece...
Tatlı rüyalar :)
-
bilimsel olarak ta açıklaması vardır metafiziksel işler ile uğşanlara görede bir açıklaması vardır... yattığın yerde kırıntı tarzı şeyler varsa veyahutta biyerlere işediysen bu tarz şeyler olabilir...tabi birde bag bahçelik yerlerde dikatli olmak lazım..
karabasan tarzı bişey e mağruz kalmışsın dedenin dediği şey ise büyük ihtimal ile sizin oralarda karabasana verilen isimdir yada bir rivayetten kalma bir şeydir...karaban dediğin olayın metafizikçilere göre açıklaması cinler ile alakalıdır...
3 cin gelir biri üstüne oturur biri ellerini ayaklarını tutar biride biride hani bana hani bana der :D 3. ne iş yaptığını unuttum neyse fazla takılma rahatsız ederlerse kurşun döktür...ve sıfır düşünceni geliştir...
-
bugün aniden uyandığımda kolum tutulmuşmuydu artık anlayamadım resmen boşlukta gibiydi kolumu hissetmiyordum korktum daha sonra yavaş yavaş parmaklarımı oynatmaya basladım. bu kepuze midir. Yoksa normal bi tutulma mı
-
DesquneR bunu yazdı:
-----------------------------
bugün aniden uyandığımda kolum tutulmuşmuydu artık anlayamadım resmen boşlukta gibiydi kolumu hissetmiyordum korktum daha sonra yavaş yavaş parmaklarımı oynatmaya basladım. bu kepuze midir. Yoksa normal bi tutulma mı
-----------------------------Üstüne yatmışsındır kan gitmemiştir.. bana da oluodu
-
bana hiç olmadı ama anlattıklarınıza göre eylenceli bişi :D
-
Olm eylenceli ne demek acaip zevkli lan :D
-
dini açından bir çok duyumlar aldım. ve birçok arkadaşımın başına gelen olabilitesi yüksek şeyler...psikolojik olarak rahatlamak icin Ayet-el Kürsi okuman yeterlidir diye düşünüyorum..Ama bilimsel kısmı nedir ne değildir hiç araştırmadım
-
bana da olmuştu biraz bağırmaya çalıştım sesim çıkmadı daha önceden mevzuyu biliyodum bişey yapmadım 2 3 dakika içinde geçti sanırımama felç durumunda olduğunu hissetmek kötü