folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Keşfettiğim Bir Olay ( Sürtünme İle Oluşan Enerji Hakkında )

Keşfettiğim Bir Olay ( Sürtünme İle Oluşan Enerji Hakkında )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Şimdiz fizik konularını en son lisede gördüm oda bir 12-13 sene oluyor neyse. 

Şimdi beyler ben bir fotoğrafçıyım, büyük baskı fotoğraflar basıyoruz  yani aynı zamanda baskı labrotuvarıyız

uzatmadan konuya giriyorum. 

Baskı yapmak için Drust denilen bir baskı makinası kullanıyoruz, orijial fotoğraf kağıdı kullandığımız için fotoğraf kağıdını ruola halinde makinaya ışıksız ortamda yani karanlık odada takıyoruz. Kağıt  ışık almasın diye fabrikasyon olarak koli içinde siyah poşet ile geliyor. 

Ben bu siyah poşeti çıkartırken sürtünmeden doğal olarak elektirklenme oluyor ( naylon olmasıda bir gariplik )  bu esnada küçük elektirk hüzmeleri  oluşuyor buraya kadar açılana bilir bir olay.  

Asıl olay simit flörasan lambada başlıyor, bi gün yine bu siyah poşeti çıakrtırken ( karanlık odada ) yıkarı doğru kaldırdım kaldırıken sürtünme oldu ve simit flörasan lamba yandı ( yandı derken hani ilk açıldığı vakit pıt pıt göz kırpar cılız br şekilde )  eyvah dedim lambayı açık unutmuşum hemen apar topar zor bela kağıdı  tekrardan siyah naylona sardım, güveni bir şekilde ışık olmasın diye kolisine yerleştirdim bütün bunları yaparken ben lamba yanacak diye bekliyorum  ve hızlı hareket ediyorum, işlemimi bitirdikten sonra kapıyı açtım lambanın düğmesine baktım kapalı, dedim herhalde bi yerden besleme alıyor  kabloyu takip ettim ve prize takılması gereken fiş takılı değil. 

Sonra dedim herhalde halisünasyon görüyorum tekrardan işime koyuldum ve aynı olay yine tekrarlandı  ve her kağıt değiştirdiğimde artık dikkat ediyorum  oluyor.

Bunun mantıklı bir açıklaması varmı nekadar çok yaklaştırırsam naylonu çiteliyerek  okadar kuvvetli yanıyor, bunun mantıklı bir izahı var mıdır varsa nedir ? 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

ama temas yok 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    karakutu bunu yazdı

öncelikle ilginç bir olay hocam. elektrik ve magnetik alanların etkili olmaları için maddeye gerek yok, dolayısıyla temasa gerek yok. durgun bir elektrik yükü, lamba üzerine en fazla kutuplanma yapar ama bilemiyorum.. demek ki bu tip lambaların içindeki gaz ile senin ürettiğin elektrik alan bir şekilde etkileşiyor. eğer lambada starter varsa belki onun üzerine biriken yüklerin de devreye girmesiyle birkaç kez lamba çakabilir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

kondansatör gibi düşün abi. senin temas ettirmediğin parçanın üzerinde enerji olması yeterli zaten florasan lambanın yapısından dolayı arada bir elektriklenme olacaktır

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

temas olmasına gerek yok tesla'nın elektriği kablo, temas olmadan iletme mantığı işte.. güzel elektrik yüklenmişsin. bu da bi florasan'ı tetikleyebilir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Temas olmasına gerek yok. Sen yaptığın hareketle bir elektrik alan oluşturuyorsun bu elektrik alan çevresindeki floresan lambalar da yanar.

Hatta elektrik alan olan bir yerde elinde yanan floresan lambayla dolaşabilirsin, ki bu teslanın milleti şaşkına çevirmek için kullandığı gösterilerden biridir :D

Hatta ve hatta o hareketi bir bobine yakınken yap bobinin uçlarına da bir ampermetre bağla çok küçük akımlar ölçersin.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

hımm anladım , bu konularda bilgim biraz zayıf tatmin edici cevaplar vermişsiniz teşekkür ederim :)  bide bunu videoya çekmeyi düşünüyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    karakutu bunu yazdı

hımm anladım , bu konularda bilgim biraz zayıf tatmin edici cevaplar vermişsiniz teşekkür ederim :)  bide bunu videoya çekmeyi düşünüyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=mZDDMAMBZy0

yapma bunu lütfen :(

Boş İşler Uzmanı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek
    karakutu bunu yazdı

Elektrikten fazla anlamam ama kullandığın solüsyonun içinde fosfat var ise ve tamamen karanlık odada isen ?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek
    janni bunu yazdı
    karakutu bunu yazdı

Elektrikten fazla anlamam ama kullandığın solüsyonun içinde fosfat var ise ve tamamen karanlık odada isen ?

şimdi garibime giden kısmı şu bahsi geçen  şey bir naylon plastik en azından ben öyle biliyorum bileşiği hakkında bir fikrim yok.  bildiğiniz siyah çöp poşetinin biraz daha kalını ve parlağı. 

edit : HeadBanger  farkındaysan burada  bilimsel bir konu konuşuyoruz trollük yapacaksan dışarıda yap yada gel burada al bunu 

karakutu tarafından 21/Haz/13 01:53 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 1946 Toplam Mesaj: 18