folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Keşfettiğim Bir Olay ( Sürtünme İle Oluşan Enerji Hakkında )

Keşfettiğim Bir Olay ( Sürtünme İle Oluşan Enerji Hakkında )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

karanlık oda diyince direk kimyasallara gitti aklım bende sık kullandığımdan başıma geliyordu.

Poşet te dediğin gibi statik elektrik birikimi oluyordur ozaman, bir kerede oldumu uzun süre üzerinde kalabiliyor diye biliyorum . Elektrik - Elektr. okuyanlar bilir. Karanlıktada kıvılcım florasanın parlak yüzeyinden parlama yapıyor olabilir. Yoksa ortada bir akım olsada florasan yüzeyinden geçip starter yapacağını zannetmiyorum. Tabi gece gece mantık yürütmeye çalışıyoz. Saçamalıyorda olabilirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    karakutu bunu yazdı
    janni bunu yazdı
    karakutu bunu yazdı

hımm anladım , bu konularda bilgim biraz zayıf tatmin edici cevaplar vermişsiniz teşekkür ederim :)  bide bunu videoya çekmeyi düşünüyorum.

Elektrikten fazla anlamam ama kullandığın solüsyonun içinde fosfat var ise ve tamamen karanlık odada isen ?

şimdi garibime giden kısmı şu bahsi geçen  şey bir naylon plastik en azından ben öyle biliyorum bileşiği hakkında bir fikrim yok.  bildiğiniz siyah çöp poşetinin biraz daha kalını ve parlağı. 

edit : HeadBanger  farkındaysan burada  bilimsel bir konu konuşuyoruz trollük yapacaksan dışarıda yap yada gel burada al bunu 

Hocam orada senin plastiği açmanla oluşan elektrik biçimi statik elektriktir. Böyle yünlü giysilerde de bolca olur. Hatta yünlü bir kazak giy belli bir süre sonra karanlık bir odada aniden çıkart kıvılcımları bile görürsün.

Hatta bu yolla elektrik üreten bir generator bile mevcut. Adı da van de graaf jeneratörü.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Van_de_Graaff_jenerat%C3%B6r%C3%BC

çok eğlenceli birşeydir bu generator. Büyük küresine dokunduğunda vücudundaki bütün kıllar dikilir. Hele saçların uzunsa acayip oluyor dik dik :D

torpedo_XL tarafından 21/Haz/13 02:14 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    hocam fotoğraf albümü yapmak istiyorum a3 boyutuna baskı yapiyomusunuz ne kadara yapiyosunuz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Nicola Tesla nin belgeseli var onda florasan lambayi uzaktan kablosuz yakma deneyi enerjiyi kablosuz iletmeyi gosteriyor km hesabi kablozuz elektirigi iletmiş buda öyle demekki

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Hocam ben de kazağı çıkartırken çıtıpıtı yapıyo elektrikleniyo ya hani onu tam o sıra florasana değdirirsek (veya çok yakına yaklaştırırsak da) oluyor

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

konu hakkında aydınlandım teşekkür ederim 

Mevzu derin | Papikolas Planet
Toplam Hit: 1947 Toplam Mesaj: 18