Kıbrıs'ta Okumak
-
Arkadaslar bir akrabam okuyor ve GAÜ'nün açık ara farklı oldugunu söylüyor, hem şehri, hem kampüsleri
Lemuria tarafından 28/Haz/14 20:06 tarihinde düzenlenmiştir
hem ortamı her açıdan GAÜ yü çok tavsiye ediyor, bakmayın öyle pahalı falan denildigine
bende gittim, istanbuldan hiçbir farkı yok, üniversite türkiyeye göre daha ekonomik, her türlü kardasın.
onuda geçtim yüksek lisans için hiç yırtınmana gerek yok, direkt amerikaya ve ingiltereye gönderiyorlar
okulun orada kendi kampüsleri var, birde ingilizceyi ana dil gibi ögrenip dönmek için ideal,
gelecegi olan bir üniversite, boş beleş bir yer degil. -
daü candır gerisi heyecandır..
-
Yakın doğu üniversitesi için ne dersiniz arkadaşlar ?
-
Kıbrısta okumuş birisi olarak.
Kıbrısta üni ucuz ama Türkiyedeki ünilere biraz daha para verin kafanız rahat olsun. Ha tam burslu kazanırsınız orasını bilemem.
-
genc bakıstakı olay gaüye aıttır.gırneye aıttır.
gaü yü övmüşler ama bence o arkadasın maddı durumu cok cok ıyı herhalde.
G.magosa ve gırne arasında yasam acısından 2 kat fıyat farkı var.15 yıldır adaya yazları gıder gelırım ve vatandasıyım.
Şu anda daü nün imkan/fıyat kıstasında olan okul bılmıyorım.
Gaü tam burslu ogrencısınden bıle kayıt parası ad altında euro uzerınden bır fıyat alırken daü 170 tl gıbı bır rakam alıyor sadece.gaü yakın doguda euro dolar uzerındeyken daü de her sey tl.okulun bır kac saglam bolumunu bılıyorum.
Hukuk,fızyoterapı,ısletme.
HuKuk fakültesıne gelecekler karsılarında ankara hukuk kokenlı ve bırazda marmara ıstanbul karısımı hocalar gorecektır ve hıc bırı art nıyetle su ogrencıyı bırakayım edeyım demıyor.calısan yapıyor.okulun tıcarethane gıbı davranması durumu benım gorusume gore yok.
Bu sene doların cosmasıyla sterlın ve dolar uzerınden kıralanan evler bıraz arttı 1+1 bır ev yıllık kırası 5000 tl 6000 tl arası.2+1 7000tl 3+2 8800.
Okuldan uzaklastıkca fıyat dusuyor.
Ayrıca okula ne kadar yakın olursanız o kdar ıyı.KKTC de toplu tasıma denen bır sey yok cunkuherkesn arabası var kımse zora alıskın degıl.
Ogrencıler alıskın olmasına ragmen halk ıstemedıgı ıcın toplu tasıma yok.daünün servıslerı 2 saate bır kalkıyor.bılgınıze
soruları olanlara yardımcı olabılırım -
d3lete bunu yazdı
Hukuk okuyan arkadaş var hocam öğrenci evi diye villa tutmuslar 1000 tl mı ne.Onun dışında arkadaş kumarhanede garsonluk yaparak ıyı para kazanıyor.
Arkadaşın Süleyman Çakır'ın adamı mı? Bildiğin Kurtlar Vadisi. -
Dark_Lord bunu yazdı
Yakın doğu üniversitesi için ne dersiniz arkadaşlar ?
adanın ya en büyük ya da 2. üniversitesi. sahibi türkiyenin 35. zengini imkan olarak adadaki diğer üniversitelerden önde kütüphanesi interneti vs. yüzme havuzu vs GAU den ve diğer üniversitelerden bu imkanlardan faydalanmaya gelen çok kişi var.
hangi bölüm düşünüyorsun ? doktorluk ve dişhekimliği öyle parayi verdim hertürlü geçerim modunda değil sınıfta bırakıyorlar. ben tekrar gelecem olsam yakındoğuyu tercih etmezdim şahsen gider girnede okurdum
ama yakındoğunun mavi bandrollüymüş diplomasi 25 farkli ülkede sorgusuz sualsiz geçiyormuş.
faal okuyan birisi olarak sorulariniz varsa cevaplamaya çalişirm
-
mRBerkay bunu yazdı
Benim kıbrıs hakkında duyduklarım,
-Ucuz? öyle mi?
-Parayı verince giriliyor? doğru mu?
-Diploması Türkiyede geçmiyor? Nerde geçiyor?
okul ücretleri o kadar ucuz değil hocam bölümden bölüme değişiyor. misal en pahali doğal olarak tıp 35bin lira sonra diş hekimliği 27bin lira gibi bir paraydi yıllık, en ucuz bölüm 3bin euro
parayi verince girersin ama yök kabul etmez yökten tercih yapıp gelmen lazım, bu sene össye girmediysen sıkıntı değil okullar seni kayıt ediyor okula başliyorsun seneye össye giriyorsun aldiğin puanla 1 sene sonra yerleşti olarak gösteriyorlar seni, yani adamlar para kazanmak için her türlü fırıldağı ceviriyor sen yeterki okuyacağim de.evet buradaki bütün üniversitelerin diplomasi türkiyede geçer ekstra diploman mavi bandrollüyse farkli 25 ülkedede geçer.
-
Bòlüm bilmemnesi olduk araya araya yekin ediyorum :D Psikoloji burada tutarsa ne ala tutmazsa PDR...Pdr hakkındaki görüşlerinjz nedir? Maltepe Üniversitesi olacak PDR
Not tarafından 29/Haz/14 01:20 tarihinde düzenlenmiştir