folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kilo Almak İstiyorum Ama Olmuyor. Zayıflık Da Bir Yere Kadar.

Kilo Almak İstiyorum Ama Olmuyor. Zayıflık Da Bir Yere Kadar.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Uzun yıllar zayıflık sıkıntısı çektim, son 9-10 aydır artık bu sorunu aşmış bulunuyorum çok şükür. Ama nasıl? 

Öncelikle bir iç hastalıkları veya endokronoloji uzmanına görünmen lazım. Bağırsak parazitleri veya tiroidin hızlı çalışması ya da halk arasında bilinen şekliyle metabolizmanın hızlı çalışması söz konusu olabilir. Parazit varsa tedavi olup onları atmak gerekir. Parazit yoksa ve yeme içmen de sağlamsa şayet büyük ihtimalle metabolizman hızlıdır, yani bendensin. Peki metabolizmanın hızlı çalışması ne demek? Örnek sayılarla açıklayalım. Metabolizması normal seyirde işleyen insanlar söz gelimi günlük ortalama 1000 kalori yakıyor olsun. Tıka basa kusana kadar yemeleri halinde vücutlarına alabilecekleri üst sınır ise 1400 kalori olsun. Yani 1200 1300 kalori almaları durumunda gayet rahat kilo alabilmekteler ve " ay su içsem yarıyor " triplerine girmek için hiçbir engelleri kalmıyor.

Senin benim gibi metabolizması hızlı olan biri ise normal insanlara nispetle günlük ortalama 1500 kalori yakmakta. Kusana kadar yeme kapasitesi ise 1400. Haliyle sen gündelik normal beslenme ile 1200 kalori alıyorsun ama daha fazlasına ihtiyaç var kilo almak için. Umarım temel mantığı anlatabilmişimdir. 

Burada ikisi temel ve zaruri olmak üzere 3 faktör var kilo almamızı sağlayacak :

) En az üç öğün olmak üzere günlük kusmaya az kalana kadar beslenme

) Ara öğünler ve kuruyemiş

) Bodybuilding.

Sağlam yiyeceksin, ara öğünlerde kuruyemişi eksik etmeyeceksin. Sonra baktın ki kilo göbek ağırlıklı oluyor, BB'e başlayacaksın. Tabi o zaman da yağı azaltıp karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmen lazım. O aşamaya gelince konuşuruz bunları :) Mobilden anca bu kadar. Sorularını elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.  

Bu arada benim boy 1 92 kg 72 idi. Yazdığım şekilde yaptım, şu an 85'e dayandım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

evet bir ton saçma salak yorumu okuduktan sonra insanın yazmaya şevki kalmıyor tabi.

hocam öncelikle doktora gitmen lazım.bazı aklı başında arkadaşların dediği gibi troidlerinde yada başka hormonal bi sıkıntın olabilir.

eğer bunlarda bi problem yoksa sadece yemek yiyerek bu işi halledemezsin.vucut ideal kiloya spor+diet ile ulaşır ki senin için 

diet az yemek değil doğru olanı yemek olacak.kesilikle ve kesinlikle sağlıklı bir şekilde ideal kilona ulaşmak için kilolu veya

zayıf olman fark etmez spor+diet yapmalısın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Erkek

Şubat 2014.. kilo 52..

Temmuz 2014.. kilo 60..

6 aylik askerlik sonucu durum bu.. sivildede anlattigin gibiydim..

Gece yemekler, asitli icecekler onlqr bunlar.. 1 max 2 kilo almistim.. 

Bakalim sivile donunce nolcak o onemli..:)

Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

Benim tavsiyem hiç bir ilaç içmemendir. Vücudunu ilaca alıştırma ne protein ne de diğer türlerden. Benimde kilo problemim var diyebilirim. Kendimden örnek verirsek günde en az 2 halı saha maçı yapıyorum ve zorluyorum kendimi. İlk başlarda zorlanabilirsin fakat ondan sonra vücudun alışır bunları yaparsan zaten daha çok yemek yemeğe başlıcaksın ve düzenli bir yemek olucak. Her maçtan sonra mutlaka muzlu sütte içerim bir sıkıntı olmuyor. Şuan maç yapmayı yani spor yapmayı bıraktım zayıfladım. Spor yapınca 1 ayda çok rahat 5-6 kilo alabiliyorum doğal yöntemler ile bence sende deneyebilirsin. Ama herkesin metabolizması farklıdır ilk önce kendinin nasıl kilo aldığını bilmelisin 

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam benim ile tıpatıp aynısın sanırım boy kilo vs.. Zodiac ile de konuştuk bu konuyu... Ektomorf bunu bi araştır.. 

https://eksisozluk.com/ektomorfik--167365?p=2 Sözlükte de adam anlatmış güzelce.

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

1-Bağırsak parazitleri için doktora git verdiği ilaçları iç bağırsaklarının temizlendiğinden emin ol.

2-Evlisin sanırım, yemek menünüzü değiştir ve saat ve mekan farketmeksizin umarsızca güzel ve iştahını açan yemekler ye ve mideni büyüt ve hep dolu mideyle gez.

3- 3-5 gün yemek yiyip gün sonunda aa ben yine zayıfım deyip bırakmayacaksın.

4- 2 ay bunu yaparsan, kilo almamak gibi hiç bir lüksün olamaz.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

183 boy 70 kilo, bi 85 felan olsa fena değil hani ama bazen 3-5 kilo alıyorum sırf göbeğe gidiyor, spor yapmak şart sanırım.

goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

şu testi bi yapar mısın hocam ?

http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Cesnist tarafından 10/Tem/14 21:13 tarihinde düzenlenmiştir

طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    ben 1.73 boy 57 kiloydum bende kilo alamiyodum hala ayni da geçen sene bi basladim günde 5 ogün yemek makarnayi bile ekmekle yedim pilavi ekmekle yedim 70 kilo oldum ama su siralar gene yemeyi kestim 1 ayda 63 e dustum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı

denenip test edilmistir :D gecenin bir koru adana, hamburger ye 1 haftada farki goreceksin.

:D Aynen, en garanti sağlıksız kilo alma yöntemi :P Ben de bu olayı yatmadan maksimum 1 saat önce pizza + ice tea gibi kombinasyonlarla yaşadım :P

Toplam Hit: 5740 Toplam Mesaj: 51