Kilo Almaya Çalışmak Ve Sadece Göbek Çıkması
-
Protein tozları ciddi farklar yaratıyor mu vucutta?
-
DevilRullz bunu yazdı
Protein tozu ek gıda hocam günlük ihtiyacını normal gıdalarla karsılıyorsan gerek yok yani.
-
Cesnist bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Protein tozu ek gıda hocam günlük ihtiyacını normal gıdalarla karsılıyorsan gerek yok yani.
Günde kilomun 1.3 katı kadar protein tüketiyorum :D
-
Pek cok sacmalik yazilmis. Sporla kiloyu dagitmak ne la hehajeh. Yaglarin nereye biriktigi, nereden eridigi tamamen genetik abi. Oyle mekikle gobek eritmek falan hikaye. Irilesmek istiyorsan agirlik calisacaksin, bunun didisi dudusu yok. Vucudunun belirli bir yerine yag toplayazsin ama belirli kaslari hedef alabilirsin. Oyle bir sure bulk kasip dinozor yavrusu gibi olan adamlarin yaglarinin altinda senden 20 kilo fazla kas oldugunu unutmamak lazim. Salona git, agirlik bas, ye, dinlen. Sabirli ol.
-
KrypT bunu yazdıPek cok sacmalik yazilmis. Sporla kiloyu dagitmak ne la hehajeh. Yaglarin nereye biriktigi, nereden eridigi tamamen genetik abi. Oyle mekikle gobek eritmek falan hikaye. Irilesmek istiyorsan agirlik calisacaksin, bunun didisi dudusu yok. Vucudunun belirli bir yerine yag toplayazsin ama belirli kaslari hedef alabilirsin. Oyle bir sure bulk kasip dinozor yavrusu gibi olan adamlarin yaglarinin altinda senden 20 kilo fazla kas oldugunu unutmamak lazim. Salona git, agirlik bas, ye, dinlen. Sabirli ol.
cevaplarınız için teşekkürler . Hocam benim bacaklar hiç ekto gibi değil hocam bildğin endo gibi acayip kaslı ve kalın acayip kırmayım üst taraf ekto mezo alt endo :D
Şimdi ben halter ile squat hareketinimi yapsam kilo olarak bana en çok katkıyı sağlar yani çok zaman ayıracak durumum yok kendimi sıkmadan en iyi verimi alabileceğim hareketleri hep yapmak istiyorum
Göğüs için bec pres + squat + kolları halterle çalıştırıcam
5 öğünde full makarna proteinde yerimde çok para ya et amk :D Yani benim istediğim olay çok aşırı sıkı bir vücut değil hocam güreşcileri felan görmüşsündür televizyonda onlar gibi yağ oranı ve kas oranına sahip olmak istiyorum
yani şu tarz bir vücut tabi bukadar olmaz benim genetikten dolayı bu herif tamamen endomorf heralde
srsr_mnyk tarafından 09/Eyl/13 20:20 tarihinde düzenlenmiştir
-
KrypT bunu yazdıPek cok sacmalik yazilmis. Sporla kiloyu dagitmak ne la hehajeh. Yaglarin nereye biriktigi, nereden eridigi tamamen genetik abi. Oyle mekikle gobek eritmek falan hikaye. Irilesmek istiyorsan agirlik calisacaksin, bunun didisi dudusu yok. Vucudunun belirli bir yerine yag toplayazsin ama belirli kaslari hedef alabilirsin. Oyle bir sure bulk kasip dinozor yavrusu gibi olan adamlarin yaglarinin altinda senden 20 kilo fazla kas oldugunu unutmamak lazim. Salona git, agirlik bas, ye, dinlen. Sabirli ol.
Tamamen genetik ...
Yani eğer benim genetiğime göre yağlar vücuda eşit dağılıyorsa göbeğim çıkmayacak öyle mi ?
3 ay boyunca tuvalete gitmekten başka bir hareket yapmaz ve 3 ayda 30-40 kilo alsam vücuduma eşit mi yayılacak yağlar ?
Göbek olmayak yani...Çok mantıklı.Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz anlamaıyorum.Genetik tabi ki etkili ama bi yatarak kilo almak var, bir koşarak-yürüyüş yaparak kilo almak var , bir de ağır çalışarak kilo almak var.
Bunları sonucu hep aynı olması mantıklı geliyor mu ?
Atıyorum ayda 2-3 kilo alarak,10 ayda toplam 30 kilo alanla, ayda 10-15 kilo alarak 2 ayda 30 kilo alan bir olur mu ?
slim_38 tarafından 09/Eyl/13 20:38 tarihinde düzenlenmiştir -
kilo almak=(aldığın kalori miktarı>harcadığın kalori miktarı)
bu bağlamda,kilo almak için öncelikle yapman gereken şey hareket durumuna göre tam ihtiyacın olan miktarın biraz fazlasını tüketmek.eğer ki hareketlilik oranın çok düşük veya aldığın besinler çok fazlaysa alacağın kilonun büyük kısmı yağ olur,kısaca yağlanırsın göt göbek bağlarsın.
olayın spor kısmına gelirsek.ağırlık çalışmasının olayı kasları uyarmaktır.sen onları zorlayınca,yapmakta zorlanacakları işler yükleyince kasları uyarmış oluyorsun,buna karşılık da gelişme gösteriyorlar.ama sadece uyarmak yetmez.beslenme önemli.eğer yeterli kaloriyi,proteini vermezsen gelişmek yerine geriye giderler çünkü elde olmayınca yapacak bir şey yok.senin durumunda beslenme kısmı kolay aslında,çünkü beach body benzeri yağsız bir vücut istemiyorsun,bilakis belli bir yağ kütlem de olsun istiyorsun.bu durumda önerim,ortalama 3 öğün yemek yiyip + olarak tavuk-et gibi kaliteli protein kaynaklarını tüketmen.protein tozu olayı sana kalmış,zararı var diyenler de var,hiç kullanmadan gelişenler de var yani kullanman şart değil.sonuç olarak bana göre salona gitmen,ağırlık çalışman ve protein girişini arttırıp harcadığından biraz fazlasını yiyerek yavaş yavaş kilo alman iyi olacaktır.
-
slim_38 bunu yazdıKrypT bunu yazdıPek cok sacmalik yazilmis. Sporla kiloyu dagitmak ne la hehajeh. Yaglarin nereye biriktigi, nereden eridigi tamamen genetik abi. Oyle mekikle gobek eritmek falan hikaye. Irilesmek istiyorsan agirlik calisacaksin, bunun didisi dudusu yok. Vucudunun belirli bir yerine yag toplayazsin ama belirli kaslari hedef alabilirsin. Oyle bir sure bulk kasip dinozor yavrusu gibi olan adamlarin yaglarinin altinda senden 20 kilo fazla kas oldugunu unutmamak lazim. Salona git, agirlik bas, ye, dinlen. Sabirli ol.
Tamamen genetik ...
Yani eğer benim genetiğime göre yağlar vücuda eşit dağılıyorsa göbeğim çıkmayacak öyle mi ?
3 ay boyunca tuvalete gitmekten başka bir hareket yapmaz ve 3 ayda 30-40 kilo alsam vücuduma eşit mi yayılacak yağlar ?
Göbek olmayak yani...Çok mantıklı.Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz anlamaıyorum.Genetik tabi ki etkili ama bi yatarak kilo almak var, bir koşarak-yürüyüş yaparak kilo almak var , bir de ağır çalışarak kilo almak var.
Bunları sonucu hep aynı olması mantıklı geliyor mu ?
Atıyorum ayda 2-3 kilo alarak,10 ayda toplam 30 kilo alanla, ayda 10-15 kilo alarak 2 ayda 30 kilo alan bir olur mu ?
Aynen bir olur. Vücudun belirli bir noktasında yağ kazınımı veya yağ kaybı yaşanmaz. Vücudun toplam yağ oranı artar, veya azalır. Tamamen genetik.
Akademik kaynakların da paylaşıldığı şu yazıyı okursan daha net anlarsın: http://www.naturallyintense.net/blog/weight-loss/why-people-store-fat-in-different-parts-of-the-body/
-
masturbasyonu azalt
-
Senin mesajı görmemişim Wine. Anladığım kadarıyla sen "fitness model" değilde "strength athlete" vücudu istiyorsun. İnternetten cut sonrası strength athlete vücutlarına bakarsan en sağlam fitness modelini 10'a katlayacağını görürsün. Abi 5x5 stronglifts gibi compound rutinler genel kas kütlesini arttırmak için bire bir. Rutinde toplam 5 hareket var; squat, bench press, overhead press, barbell row, deadlift. Ayrıntısı burada http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/