Kilo Vermek İçin . . ?
-
Ya hacılar çok büyük bir bela ile karşı karşıyayım.. Herkesin geçtiği yoldan bende geçiyorum şu anda lanet ÖSS stresi.. Çalışmaktan hiç bir hareket, spor mümkün olmuyor ancak Dershane Okul Ev üçlüsü arasında mekik dokuyorum.. Her neyse boy 1.94 yapılı bir vücdum war ama bir hayli kilo problemim war.. Bu seneye kdr az da olsa spor yaparak göbeği min. seviyede tutabiliyordum fakat artık spor mümkün olmadığı için aşırı şekilde kilo almaya başladım.. ve az değil daha 8 ay var önümde ve sıkıldıkça yemek yeme gibi bir özelliğim var bu problemi nasıl aşabilrim sizce ? (Not: Lida'yı tavsiye etmeyin lütfen daha yaşım genç biraz daha vaktim var bence ölmek için :) )
-
Hocam 8 ay bırak büyüsün o göbek ..Sonra erir
-
biraz daha büyürse sanırım patlıcak.. Çevremdeki herkes kilo aldığımı söylüyor herkes ama inanamazsın yüzündenbelli diolar..
-
yağı, ekmeği, şekeri kes.
sebze ağırlıklı beslen.. bu kadar.. 2 ayda indirirsin göbeği. yalnız kaçamak yapmazsan..
patates haşla mesela. türlü yap çok az sıvı yağlı.. o tarz şeyler ye ekmek kesinlikle yeme..
sonra bitki çayı iç.. şekersiz tabiki..
bu şekilde kilo verebilirsin.. çoğunlukla çorba iç katı şeyler yememeye bak..
çorba yağsız olcak ama ve sebze çorbası.. önerim lahana çorbasıdır.. lahananın zayıflatma özelliği var..
dikkate alırsan bunları indirirsin göbeği. :)
-
lida yı bi daha düşün derim ben :D
8 ayla bitmiyo iş onu söyleyim bunun sonucunu beklemek var sonra tercih dönemi var hadi onları da atlattın diyelim gideceğin yerin neresi nasıl bir yer old. bilmiyosun onun stresi var..cepten bi sürü para çıkar onun verdiği stres fln fln derken bi de kazanamadığın ihtimaini de eklersek bi sürü kötü senaryo çıkıyo .. sen yemek yerken abartma yani tam doymadan kalk..boy kilo orantılı olsun ona dikkat et..hem bu stresle bazı dönemlerde adam yemekten kesilio (bun sınavdan çıktığımda 5 kilo kaybetmişim 2 ayda sonuç kötü geldi onun endişesi fln da vardı tabi..)
bi sürü saçma sapan şeylerle karşılaşıyosun o yüzden yemek konusuna bu kadar takma..
-
@bigwave
aradığım tavsiye tam olarak bu olmasada saol (:
@pessimist
hocam iyi güzel diyosunda 1. sorum spor olmadan işe yarar mı bu gerçekten ? ve ekmek yememenin aklın çalışmasını engellediğini duydum (beyaz ekmekten bahsediyorum) 2.si sürekli dışarda olduğumdan dediğin tarz yemekler bulmam mümkün olmuyor.. Bu hazır çorbalarla idare edebilrm sanırım ama onlar zararlı olurmu şu Knorr un fln war bildiğim kadarıyla mantar çorbası vs..
-
sıkı bir diyet yapmalısın böylece kilo vermeyi değilde almanın önüne geçebilirsin. kilo vermekteki mantık şudur günde aldığın kalori miktarı verdiğin kalori miktarından fazla olursa o günü kurtardın demektir. bu bu şekşilde günler haftalar aylar sürerse kilo verirsin.
sana verebileceğim en iyi tavsiye öğün azalt. mesela sabah ve akşam yemek ye öğle yemeği yeme çok faydasını görürsün. ama uzun vadede. -
Aksilikte tam burda başlıyor kiloyu korumak benim için yeterli değil çünkü bu kilomu korursam korudğum kilo baya fazla olcak yine önce biraz verip onu korumam lazm ama vermek içn vaktim yok :/
-
@pessimist
hocam iyi güzel diyosunda 1. sorum spor olmadan işe yarar mı bu gerçekten ? ve ekmek yememenin aklın çalışmasını engellediğini duydum (beyaz ekmekten bahsediyorum) 2.si sürekli dışarda olduğumdan dediğin tarz yemekler bulmam mümkün olmuyor.. Bu hazır çorbalarla idare edebilrm sanırım ama onlar zararlı olurmu şu Knorr un fln war bildiğim kadarıyla mantar çorbası vs..
-----------------------------spor olmadan işe yarar evet.. ama bütüngün oturma.. yürü falan günde en az yarım saat..
ekmekle akıl çalışmasının alakası yok.. vücuda en yararlı şey sebzedir.. unutma
kepekli ekmek yersin günde en fazla 2 dilim..
hazır çorba tavsiye etmem aslında çünkü sağlıklı ürünler değil.. evde kendin yapsan daha yararlı olur..
başka sormak istediğin bişey varsa sor söylerim
-
ben 116 kilodan 70 kiloya 12 ayda düştüm . askerdeyken simdide aynı kilodayim 70 yani
Sadece yapman gerekn bir iki basit şey ,
1 uykunu düzenle kalkma saatini düzenle
2 uyurken 1 bardak süt iç sen uyurken metebolizman çalişmaya devam etsin
3-yediklerine dikkat et , yaglı sucuk kaşar ve hayvansal gıdalarin hepsinden uzak duracan
4 yemek yeme alışkanligin varsa kalorisi az yiyecekler ye ( elma hariç ) elma nin kalorisi çok yüksek.
5 bide bol bol ousbir çek :P rahatlarsin :D
-
hergün 3 km yürü ekmek yeme bol su iç tamamdır