Kimlikte Ki Din İbaresini Sildireniniz Var Mı?
-
Şimdi orada din ibaresinin bulunmamasını istemek bir düşüncedir çoğu insan saygı duyar ama gidip onu sildirince her sektörde her alanda ve çoğu kişinin gözünde çıkıntılık yapmak olarak görülür bu eylem
yani durum garip insanlara abi kimlikte din hanesi olmasın bence dersen saygı duyup haklısın derler ama sildirirsen gereksiz marjinallikle suçlanırsın
-
11.11.2011 senesinde sildirdim ben :) gorevli de zirt pirt ikna etmeye calisip sinirlerimi bozmustu :)
wh0 tarafından 26/Ara/14 14:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu hükümet yakında cizye vergisi çıkarır vermek zorunda kalırsın
-
Eskiden ölünce yakınlarına erişilemezse cenazeni kendi dinine göre yapsınlar diye koyulmuş diye biliyorumda artık facebooktan bile ulaşılabiliyors silinmesinde bi sıkıntı teşkil etmiyor yani
-
SinusX bunu yazdı
Eskiden ölünce yakınlarına erişilemezse cenazeni kendi dinine göre yapsınlar diye koyulmuş diye biliyorumda artık facebooktan bile ulaşılabiliyors silinmesinde bi sıkıntı teşkil etmiyor yani
Farketmiyor ki, ben müslüman değilim, yakılmak istiyorum diyen adamları bile gömen bir ülke burası. Ben yeni kartların tasarımında din hanesini görmedim, en azından yeni güncellenen halinde görmedim. Belki uluslararası standartlaştırma vb. niyetine toptan kaldırılmıştır, kim bilir. Ayrıca o hane ne işe yarar diyenlere, bir halta yaramaz elbette. Sen doğunca ailene bile sormadan direk İslam diye yazılan bir bölüm. Ama bunun üzerinden istatistik tutmaya çalışanlar var (geçen bir başlıkta denk geldi). Nüfusların %99'unda İslam yazıyor, herkes müslüman diyenler vardı. Böyle zihniyetteki adamlar için o hane önemli olabilir. Ama aklı başında birisiysen zaten öyle bir adamla iş vb. alışverişin olmaz bu sebeple problem yaşamazsın.
Sildirme işi basit. Nüfus müdürlüğünde yeni nüfus çıkartırken değişen bilgi var mı diye soruyorlar. Önce bilgisayarda güncelleme yapıp öyle nüfusu basıyorlar. Orada söylersen dilekçe vb. ile uğraşmadan sildirir yeni nüfusunu alırsın.
-
Sildirmesi kolay da ondan sonra bir daha devlet dairesinde işiniz hallolurmu bilmem =)
Pastafaran fln yazdırsam yine en azından allah inancı var sanırlar gerçi =)
-
Hocam yanlış anlamada,
Dini görünüşün kimseyi ilgilendirmemziş filan.
Sanki her gün kimliğini elden ele millete gösteriyorsun.
G*t cebinden çıkmayan bişey için saçma bir istek bence.
-
Bende düşünüyorum sildirmeyi,
Din toplumların afyonudur,
-
Serdar,
Senin için pazartesi gibi sildirmeyi deneyip, buraya yaşananları yazarım :)
-
Abi kimlikte din ibaresi olan dünyada kaç ülke var ? Ne gereksiz bir uygulama...
Bir insan hangi dine mensup ise bırakın istediği gibi yaşasın. İllaki din ibaresi lazım ise çipli kimliklerde bilgiler içinde yer alsın ama dışında yazmasın.