Kına Gecesi İle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

Merhaba müridler,kına gecesi için şöyle oynak havalar arıyorum;ama pek bulduğum söylenemez.Şöyle elinde oynak havaları olan paylaşırsa süper olur...

Ayrıca Amasya Merzifonluyuz.Tarikattaki müridlerden Amasyalı olanlara sesleniyorum.Elinizde bizim yörenin oyunları varsa paylaşırsanız iyi olur.

Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Pragmatism&Realism
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek

Amasya filan Farketmes Oyun havası denince Konya ve Ankara 1. sırada gelir :)

ben sarkıları upload edemiyorum bazı engellemelerden dolayı ama sarkı ısımlerını soleyim..

ringo ringo siseler

hovarda

misket

cekirge
    develi
    dere boyu kavaklar

elmanın irisine

garibanım

hüdayda

kesik çayır
    sarı kız
     şeker oğlan
    ninna                    vs gider.

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Analitik
    Analitik's avatar
    Dişi
    "Damat halayı"nı tavsiye ederim ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VoLaTiLe
    VoLaTiLe's avatar
    Erkek

Oyun havası da ne demek? Yani oyun havası diye bir tarz mı var? Hayır yok.

O zaman niye çalıgıcı, çingeneci... kimliklerin sanatttan yoksun bir anlayış ile birbirinin üzerine bindirdiği elektronik ses dalga yumağını oyun havası diye nitelendiriyoruz?

Ayrıca düğün ve kına gecesi gibi kültürel etkinliklerde bulunan her insanın bir şekillde bu iğrenç ötesi müziklerden zevk alması insanı delirtmek için içten bile değil.

Off, ne diyeyim ben size...

Hım, kına gecesinde benim bildiğim "...yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar..." ve benzeri birkaç slow(yavaş ve düşük ritimli) parça söylenir, olur biter.

NOT: Bir ara şurada "oyun havaları(!)" kategorisi görmüştüm. Bakmak isteyenler için: http://www.zevklimp3.com

Wellcome to Digital Hell! I"am Real VoLaTiLe Help!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi

Çok acil değilse akşam evden atarım

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Popüler Anadolu Dansları albümünü yeni buldum harika eserler var.

Amasyalılar birde Berrude oyunu oynuyorlar diye biliyorum. Misket Çekirge Fidayda Halay Çiftetelli favori=)

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    Nejat Alp - Yorganda kene var

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek

VoLaTiLe bunu yazdı:
    -----------------------------

O zaman niye çalıgıcı, çingeneci, kro... kimliklerin sanatttan yoksun bir anlayış ile birbirinin üzerine bindirdiği elektronik ses dalga yumağını oyun havası diye nitelendiriyoruz?

Ayrıca düğün ve kına gecesi gibi kültürel etkinliklerde bulunan her insanın bir şekillde bu iğrenç ötesi müziklerden zevk alması insanı delirtmek için içten bile değil.

Hım, Kına Gecesi'sinde benim bildiğim "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar" ve benzeri birkaç slow parça söylenir, olur biter.

NOT: Bir ara şurada "oyun havaları(!)" kategorisi görmüştüm. Bakmak isteyenler için: http://www.zevklimp3.com

hayır anlamıorum kendim dinlediimden deil de sana nie batıo milletin dinlediği müzik türü ayrıca oyun havasından çingeneyi çalgıcılıkla manyak bağladın birbirine anlayana helal olsun :)

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hMhM
    hMhM's avatar
    Erkek
    VoLaTiLe bunu yazdı:

O zaman niye çalıgıcı, çingeneci, kro... kimliklerin sanatttan yoksun bir anlayış ile birbirinin üzerine bindirdiği elektronik ses dalga yumağını oyun havası diye nitelendiriyoruz?

Hım, Kına Gecesi'sinde benim bildiğim "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar" ve benzeri birkaç slow parça söylenir, olur biter.

Bana göre sanat sanat için değil sanat toplum için yapılıur. Eğer insanlar oyun havası diye bir müzik tarzı oluşturuyorsa öyle bir tarz vardır. Kıro da olabilir çingene de.Klasik müzik onlara göre tenek müziğidir başkasına göre de oyun havası öyle. Herkesin aynı müzik türünü benimsemesi dinlemesi heralde müziğin ölümü olurdu.

Düzenleme:Aslında oyun havası dediğimiz tarz arabesktir. Ama arabesk deyince daha hüzünlü şarkılar akla gelir. O yüzden oyun havası diye belirtir. Zaten biz de slow pop şarkıları arıyorum gibi şeyler söylemiyor muyuz? Aynı şey. 

kenarda köşede takılırım ben
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VoLaTiLe
    VoLaTiLe's avatar
    Erkek

sertan_06 bunu yazdı:
    hayır anlamıorum kendim dinlediimden deil de sana nie batıo milletin dinlediği müzik türü ayrıca oyun havasından çingeneyi çalgıcılıkla manyak bağladın birbirine anlayana helal olsun :)

Evet, anlayamamana şaşmamalı.. 

Şöyle izahat edeyim; toplum içinde yaşayan her birey, yaşadığımız kültür tabakasına göre toplum ile içli dışlı olmalı.. Bu gerekli gereksiz sivrilmek, insanların özel hayatlarına müdahâle etmek değil, sadece toplumu yanlış bir yanılgıdan kurtarmaktır.

Örneğin bu sitede ben de sizin gibi okuyucu ve yazıcıyım. Bu sitede benim ilgi alanama girdiği için, site içinde olan olaylar pekalâ ilgi alanıma dahil olacaktır. Grubun bir parçası olduğuma göre, grup hakkında önemli konularda otomatik olarak bu konulara ekleme, silme, düzenleme haklarımını bulunduğunu resmen kabul etmiş ve buna göre davranıyor bulunmaktayım.

Zira burada verilecek sosyal mesajlar, yapılacak aktiviteler, değiştirilecek düzenekler herkesten çok beni ilgilendiriyor; çünki sisteme dahil olan benim.

Şimdi... Bu zat-ı muhterem bulunduğum alan dışında başka bir alanda, yani ilgi alanımın dışında olan bir toplumda olsa idi, bu durumu yadırgamayacak olumlu yahut olumsuz hiçbir düşünce öne sürmeyecektim. Burada, konunun ya da durumun bana batması ya da batmaması tamamen kişisel bir durum olup, haklı sebeplere dayanmaktadır. Bu da şu anlama geliyor ki; buradaki herkes yazdığı herşeyi herkesin yorumlarına açık bir hâle getirmektir. İzinli kişiler, ki bunlar üyeler olup belli bir kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapıp, belirlediği forum konu başlıkları ile ilgilenip, ilgilendiği konular hakkında yorum yapma hakkına sahiptir; bu üyelik ile sabitlenmiştir.

Kaldı ki; forum kapalı bir ansiklopedik sistem değil, bilimsel ve kapanmış bir konunun bile, üyelerinin yorum ve fikirlerine sunulduğu açık ve özgür bir platformdur. Birisinin kalkıp forum'da bu düşüncenin aksini savunması zavallılık ve cahillik olacaktır.

Arabesk, çingeneler, çalgıcılık... yozlaşmış toplumun üvey evlatları olan alt tabakadır. Alt tabaka, elit ve etik tabakayı zamanla etkileyerek, sanattan, kaliteden, ahlâktan yoksun hâle getirir. Buna engel olmak için; toplumu biliçlendirmeli, zevksiz ve kalitesiz hiç bir yaşam standartına müsaade edilmemelidir.

Toplantı bitmiştir.

Wellcome to Digital Hell! I"am Real VoLaTiLe Help!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek
    Asi yarına kadar atarsan süper olur....

Pragmatism&Realism
Toplam Hit: 3652 Toplam Mesaj: 23