Kira Kontratının İptali Hakkında...
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Hocam,bu gibi belirsiz süreli kira sözleşmelerinde Borçlar Kanunu Madde 262 gereğince,hem kiracı(yani sen) hem de kiralayan,karşı tarafa bildirim (ihbar) yoluyla vereceği sürenin sonunda sözleşmeyi feshedebilir.Bu süre yasa tarafından belirlenmiş.
Burda da süre,apartman dairesinin döşeli (mefruş) olup olmamasına göre değişiyor..
Eğer kiraladığın apartman dairesi Döşeli değilse,yani çıplaksa her altı aylık sürenin bitimi için üç ay öncesinden taraflardan biri,ötekine bu altı aylık süre sonunda sözleşmenin sona ereceğini bildirmelidir. (Borçlar Kanunu 262/2,b1)
Yani;kira sözleşmesi yapıldığından itibaren altı aylık dönemler hesaplanır ve bu altı aylık dönemlerden birinin sonunda sözleşmeye son verilmesi isteniyorsa,o altı aylık sürenin bitiminden en az üç ay önce karşı tarafa fesih bildirimi yapılmalıdır.Eğer üç ay geçtikten sonra fesih bildirimi yapılırsa,artık sözleşme o altı aylık dönem sonunda değil,fakat gelecek altı aylık dönem sonunda sona erer.
Eğer kiraladağın daire döşeli (meşruf) ise,sözleşmenin başlangıcından itibaren hesaplanacak birer aylık dönemlerin sonunda sona erdirmek üzere bir aylık dönemin bitiminden en az iki hafta önce fesih bildiriminde bulunursan o bir aylık dönemin sonunda kira sözleşmesi sona erer. (Borçlar Kanunu 262/II,2)
Anlatabilmişimdir umarım.Kolay gele : )
-----------------------------tesekkur ediyoru m gercekten bu harika insanlar var yavvv... ( artik 3 noktayi duygu ve dusuncelere gore tamamlayabiliriz... :)) )
-
Eğer sözleşmeyi süreli yapsaydın,1995'de çıkan 6570 Sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun gereği sözleşme süresinin bitiminden en az on beş gün önce kiralayana yazılı olarak bildirmek koşulu ile hiç bir neden göstermeden sözleşmeyi tek yanlı olarak bozabiliyorsun..Müridlerin aklında olsun bu konu,bi gün işinize yarayabilir..
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer sözleşmeyi süreli yapsaydın,1995'de çıkan 6570 Sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun gereği sözleşme süresinin bitiminden en az on beş gün önce kiralayana yazılı olarak bildirmek koşulu ile hiç bir neden göstermeden sözleşmeyi tek yanlı olarak bozabiliyorsun..Müridlerin aklında olsun bu konu,bi gün işinize yarayabilir..
peki abi böyle bir durumda önerin nedir? -
sandman bunu yazdı:
karatahta bunu yazdı:
peki abi böyle bir durumda önerin nedir?
-----------------------------Şimdi evden çıkmak istiyorsun,sözleşmeyi feshedip,ev sahibi sorun mu çıkartıyor?Çıkartmıyorsa sorun yok,çıkartıyorsa,anlatmaya devam ediyim?
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi evden çıkmak istiyorsun,sözleşmeyi feshedip,ev sahibi sorun mu çıkartıyor?Çıkartmıyorsa sorun yok,çıkartıyorsa,anlatmaya devam ediyim?
Yaaaa telde konuştum dedim ki biz engeç Agustosun 15'inde çıkıcaz haberiniz olsun depozito işini ne yapıcaz dedim oda çıkarken hallederiz dedi.Yani yok çıkmazsın felanda demedi.Sen yinede anlat abi -
sandman bunu yazdı:
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
karatahta bunu yazdı:
Yaaaa telde konuştum dedim ki biz engeç Agustosun 15'inde çıkıcaz haberiniz olsun depozito işini ne yapıcaz dedim oda çıkarken hallederiz dedi.Yani yok çıkmazsın felanda demedi.Sen yinede anlat abi
-----------------------------Aha olaya gel,bi önceki mesajda yazdığım şu 6570 sayılı kanun,belirsiz süreli kira sözleşmelerinde de geçerliymiş..Özür diliyor ve düzeltiyorum.Yani senin kira sözleşmen belirsiz ya,sen önce feshi ihbar yöntemiyle,kira sözleşmesinin biteceği tarihi tek taraflı olarak belirliyorsun.Misal: Ahmet amca 2 senedir,iyiydik,hoştuk ama ben taşınıcam,bak sana feshi ihbar da yapıyorum sözleşmenin bitimini tek taraflı olarak falanca tarihte belirliyorum diyebiliyorsun.Yani belirsiz süreden artık belirli süreye geçtin.Ama bu yöntem kendiliğinden sona erdirmiyor sözleşmeyi.Bir de senin ayrıca sona erdirme bildiriminde bulunman gerekiyor Ahmet Amca'ya.
Anlatabildim umarım,yukardaki bilgi eksikliği için de özür,gözümden kaçmış
-
Eyw hacım saol yani diyorsunki ben bu ayın sonunda çıkarım agustos kirasınıda vermem öylemi gel öpücem seni:d aksi taktirde gelme :P
-
sandman bunu yazdı:
Eyw hacım saol yani diyorsunki ben bu ayın sonunda çıkarım agustos kirasınıda vermem öylemi gel öpücem seni:d aksi taktirde gelme :P
-----------------------------Ev sahibi sorun çıkarmazsa,anlattıklarıma gerek bile yok,ama Ahmet Amca aksilik yaparsa,dediğim yolları izlersen olur bu iş.Ama unutma sürelere uyman gerek,yani bugün feshi ihbar yapıp,yarın çıkamazsın,15 günlük süre gerek..
Sen Ahmet Amca'nın huyuna gitmeye bak,diğer türlü bu feshi ihbardı,sona erdirme bildirimiydi falan,ya noter aracılığıya yapıcaksın ya da taahhütlü mektup(taahhütlü mektubun geçerliliğinden tam emin değilim) nerden baksan masraf bunlar..
Kolay gele..
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------:PPP
bu arada biri solemisti; hukuk sadece sekil ve usul isidir diye ama rakamlari hatirlamak lazim yaw.... iyi bir hafiza lazim vesselam
..
-
en iyisi ahmet amcayı çağırıp oturup konuşup elindeki kira sözleşmesini alıp yırtmak.