Kiracının Tahliye Süresi Ne Kadar ?
-
şimdi biz 2013 temmuz ayının 10 undan itibaren kiraladık evi ilk kirayı o zaman verdik , neyse son ayın kirasını da mayıs 10 da verdik ve tam 1 ay oturma hakkımız oldu çünkü peşin veriyoruz yani ilk parayı veriyoz sonra oturuyoz ama kontratta haziran 1 de bitiyo yazıyo , biz 15 haziranda çıkıcaz evden ve ev sahibi kiranın yarısını istiyo tav etti beni çok saçma değil mi ?
zaten kontrat bitiminden sonra 15 gün falan olması lazım böyle tahliye hakkımız yokmu ben mi yanlış biliyom ?
-
yanlış bilmiyorsam ben çıkıcam dedikten 3 ay içinde kira alamıyor tabi 3 ay içinde taşınmazsan sike sike ödemen gerekiyor o kirayı.
Edit : kim bilir kaç asır öncesinin olayıdır bu amk. dediğimle haraket etme sen yinede
TheKorsans tarafından 08/Haz/14 21:44 tarihinde düzenlenmiştir -
ya hoca kadın başkasıyla kontrat imzaladı bile
-
hocam kontratı ve dekontları koy ortaya durum böle böle de.5 günlük kirayı verecem de sıyrıl işin içnden.Zaten sen haklısın ev sahibinin kafa basmamış olabilir
-
hocam benim salak ev arkadaşı 15 günlük kirayı veririz demiş ben sadece kontrat bitince tahliye süresi ne kadar onu bi öğrensem 5 kuruş vermicem
-
normalde kontratın bittiği gün evin boş olması lazım. zaten önceden kontratın bitiş tarihini biliyorsunuz. o tarihten sonra neden sana ekstra gün verilsinki.
-
Haci şu ev sahiplerinden nefret ediyorum,resmen kan emiciler.
-
DjBlueMaN bunu yazdı
ev sahibi olup kiraya verirsen birgün bu yazdığın aklına gelsin.
-
kontrat noter onaylı değilse ve sen kirayı banka üzerinden yatırmıyorsan kadına bir sikim yapamaz. Otur haziran 15e kadar. Sonrada kapını kilitle anahtarı kadına vermeden çek git. Götü yiyorsa kırsın kapıyı anında suçlu duruma düşer.
-
samaccc bunu yazdıDjBlueMaN bunu yazdı
ev sahibi olup kiraya verirsen birgün bu yazdığın aklına gelsin.
Memlekette evim var tokiden kura ile çıktı,millet 650 e kiraya veriyor ben 500 e verdim aynı binada polis bir arkadaşa.İnsanın içinde allah korkusu olması lazım biraz.....
-
Sözleşme bitiminden sonra 1 ay içerisinde noterden protesto çekip ihtarda bulunması lazım.
Daha sonra ihtarın ardından 6 ay sonra ev sahibinin tahliye davası açması gerekir.
Açılacak olan tahliye davası sonucunda tahliye gerçekleşmez çünkü kiracının 10 yıl boyunca evi boşaltmama hakkı var.Kira sözleşmesi her hangi bir şekle bağlı değildir bu yüzden sözlü, yazılı veya resmi yazılı şekilde yapılabilir.