folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kiracının Tahliye Süresi Ne Kadar ?

Kiracının Tahliye Süresi Ne Kadar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı

Haci şu ev sahiplerinden nefret ediyorum,resmen kan emiciler.

ev sahibi olup kiraya verirsen birgün bu yazdığın aklına gelsin.

Memlekette evim var tokiden kura ile çıktı,millet 650 e kiraya veriyor ben 500 e verdim aynı binada polis bir arkadaşa.İnsanın içinde allah korkusu olması lazım biraz.....

Hocam ben öğrenciyim zar zor ev buldum. Ev sahiplerinin çoğu öğrenciye veya erkek öğrenciye vermiyor. Öğrenci evlerinin halini gördükten sonra hak verdim adamlara. Bulduğumuz evde bizden önce kalan öğrenciler evi resmen talan etmişler. Mutfağın tezgahı dolabı göçmüş, kullanılabilir hiçbir yanı yok. Hiçbir kapının sağlam kilidi yok, dış kapı kırık, duyları, prizleri sökmüş adamlar. Ne kadar erkek öğrenci evi gezdiysem durum aşağı yukarı böyle(İstisnalarda var tabi). Özellikle cemaatlerden kalan öğrenci evlerinde durum böyle. Artık  ne kadar kalabalık kaldılarsa... Kız öğrencilerin istisnaları hariç eşyaları, evleri tertemiz. Eşyaları kız öğrencilerden topladım sıfır gibi yemin ediyorum.

Evim olsa kiraya vermeden önce beşbin kere düşünürdüm. Öğrenciye vermeden önce ellibeşbin kere düşünürdüm. Erkek öğrenciye vermeden önce beşyüzellibeşbin kere düşünürdüm.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    herlocksholmes bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı

Memlekette evim var tokiden kura ile çıktı,millet 650 e kiraya veriyor ben 500 e verdim aynı binada polis bir arkadaşa.İnsanın içinde allah korkusu olması lazım biraz.....

Hocam ben öğrenciyim zar zor ev buldum. Ev sahiplerinin çoğu öğrenciye veya erkek öğrenciye vermiyor. Öğrenci evlerinin halini gördükten sonra hak verdim adamlara. Bulduğumuz evde bizden önce kalan öğrenciler evi resmen talan etmişler. Mutfağın tezgahı dolabı göçmüş, kullanılabilir hiçbir yanı yok. Hiçbir kapının sağlam kilidi yok, dış kapı kırık, duyları, prizleri sökmüş adamlar. Ne kadar erkek öğrenci evi gezdiysem durum aşağı yukarı böyle(İstisnalarda var tabi). Özellikle cemaatlerden kalan öğrenci evlerinde durum böyle. Artık  ne kadar kalabalık kaldılarsa... Kız öğrencilerin istisnaları hariç eşyaları, evleri tertemiz. Eşyaları kız öğrencilerden topladım sıfır gibi yemin ediyorum.

Evim olsa kiraya vermeden önce beşbin kere düşünürdüm. Öğrenciye vermeden önce ellibeşbin kere düşünürdüm. Erkek öğrenciye vermeden önce beşyüzellibeşbin kere düşünürdüm.

erkek diyerek cinsiyetleştirme kardeş ne kızlar var bok götürüyo evi ev berbat halde ne erkekler var tertemiz ev genelleme yapmak yanlış olur 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

KOntratın 1 Hazirandaysa 1 haziranda boşaltmış olman lazım..  Fazla kira verdiysen fazlasını isteyebilirsin

Sen bilmiyo musn kontratın ne zamna bittiğini ki.. sen imzalamadın mı ? 

ltcelik tarafından 09/Haz/14 00:13 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

KOntratın 1 Hazirandaysa 1 haziranda boşaltmış olman lazım..  Fazla kira verdiysen fazlasını isteyebilirsin

Sen bilmiyo musn kontratın ne zamna bittiğini ki.. sen imzalamadın mı ? 

Katılıyorum.

Artı;

Kiracı ile ev sahibi arasındaki sözleşme iki tarafında oluruyla yapılan bir şeydir. Süre bitiminden önce sözleşmeyi yenilemezseniz  süre sonunda çıkmayı tahahüt etmiş oluyorsunuz.

Sen kiracı olarak misal yapılan zammı beğenmedin, ev sahibi o zaman çık dedi. Diyemez, dese bile itiraz etme hakkın var. Prosedür kira artış oranı enflasyon oranı seviyesindedir.

Evi boşaltmıyorum gibi bir konu yoktur. En başta bu kul hakkına girer, sonrasında ise aranızdaki anlaşmazlık çözülünceye kadar da normal kira artı enflasyon kadar zammı ödemek durumundasın. yoksa kirayı ödemem ben sonuçlanıncaya kadar dersen, ek dilekçe ile kirayı ödemediğini belirterek tahliyeni isteyebilir.

bankadan kira gönderme konusuna gelince, en fazla ev sahibin vergi cezası yer başkada bir şey olmaz. kirayı göndermiyor dediğinde senin ispatın var mı elden ödeme yaptığına dair? yok, öyleyse ev shaibin haklı duruma geçiyor. o elden istese dahi kirayı bankadan göndermek zorunluluğun var ve bankaya yatırırken de kira diye belirtmen gerekiyor.

Öyle ben kiracıyım istersem çıkmam diye bir şey yok yani. Ama şu var, kaç gün oturduysan ona göre hesap et çıkarken, içeride kaporan yoksa ver parasını gitsin. hiç uğraşma. kiran olsa olsa en fazla 1000 tl dir, 5 günü 150 tl yapar. 2 kişi paylaştığınızda değmez bile. ödeyin gitsin 5 günlüğünü. sonrada lafı sokun çıkın.

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek
    Mert_648 bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı

erkek diyerek cinsiyetleştirme kardeş ne kızlar var bok götürüyo evi ev berbat halde ne erkekler var tertemiz ev genelleme yapmak yanlış olur 

hocam istisnaları da var diye özellikle belirttim ama istisnalar hariç benim okuduğum yerde durum böyle.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

kontrat noter onaylı değilse ve sen kirayı banka üzerinden yatırmıyorsan kadına bir sikim yapamaz. Otur haziran 15e kadar. Sonrada kapını kilitle anahtarı kadına vermeden çek git. Götü yiyorsa kırsın kapıyı anında suçlu duruma düşer. 

1-kontratin noter onayli olmasina gerek yok. imza sana aitse bitmistir.

2- belli bi miktarin fazlasinin bankadan yatirilmasi zorunlu, kadin bi dava acar, elden verip belge almadigin paralari da alir bi daha :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek
    alicem bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

kontrat noter onaylı değilse ve sen kirayı banka üzerinden yatırmıyorsan kadına bir sikim yapamaz. Otur haziran 15e kadar. Sonrada kapını kilitle anahtarı kadına vermeden çek git. Götü yiyorsa kırsın kapıyı anında suçlu duruma düşer. 

2- belli bi miktarin fazlasinin bankadan yatirilmasi zorunlu, kadin bi dava acar, elden verip belge almadigin paralari da alir bi daha :)

Hocam biz de kirayı elden vericez. Elden verip ne gibi bir belge alabiliriz? Bu kontratın arkasında bir bölüm var aldığı peşinatı oraya yazdı. Her ay ödedğimiz kirayı kontratın arkasındaki o bölüme yazdırsak yeterli midir?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek
    alicem bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

Hocam biz de kirayı elden vericez. Elden verip ne gibi bir belge alabiliriz? Bu kontratın arkasında bir bölüm var aldığı peşinatı oraya yazdı. Her ay ödedğimiz kirayı kontratın arkasındaki o bölüme yazdırsak yeterli midir?

hocam 500 lira uzerinde olunca bankadan yatirilmasi zorunlu bildigim kadariyla. 500 liranin uzerinde degilse o kontrat arkasindaki yeri cift tarafli olarak doldursaniz her ay bence yeterli olur. ancak konuya daha hakim biri de bilgi verse daha dogru olur.

Toplam Hit: 3011 Toplam Mesaj: 29