Kiralık Araç Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Vaybe, haci sende deli cesareti varmis. Acik senede imza atmak her babyigidin harci degil.

Bir daha aklinda olsun. Acik senede imza atarken asla senedi elinde tutma, parmak izlerin uzerinde kalmasin. Sonrada uyduruk bir imza at. Sonra gidip versinler icraya, o imza senin degil nasil olsa.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

dostum için de biraz rahatlamış ama, eğer adamlar çakalsa, esnaf değilse bu işten başın ağrır..

bi mürid yazmış aslında çok net. senet sebepten soyuttur. senin bir hak idda edebilmen için öncelikle aracı kiralarken yaptığın sözleşmenin bir sureti olması lazım. o yoksa eğer araç kiraladığını ıspat edemezsin. araç kiraladığını ispat edemezsen nasıl borçlandığını da ıspat edemezsin. bu yüzden elde evrak da varken hakim ona inanmak durumunda kalacak. bu olayın sonunda savcı ikinize de yemin ettiriyor yanılmıyorsam. ikiniz de iddanızın arkasında durup o yönde yemin ederseniz yine evraka göre işlem yapılıyor.

gelelim kiralama olayının inceliklerine. ortada sana isnad edilmiş bir ceza varsa bunu ıspatlamak zorundalar. bunu da sözleşmeyle yapabilirler. onlarda muhakkak bir sureti vardır. onu iste. sana vermeyeceklerdir. ancak yanında olgun/daşaklı birileriyle gidersen görebilirsin. ceza kağıdının da görmek iste. tarihleri karşılaştır. sözleşmede saatler de yazar. saatleri de karşılaştır. imzanın sana ait olup olmadığını iyi kontrol et. çünkü senin imzan olan bir sözleşme onlarda vardır ve biraz çalışmayla taklit edilemeyecek bir imza yoktur. iyi bak yani. eğer senin imzan olmadığını anlarsan sesini çıkarma. -"ben çalıştığım şirketin işini yaparken kiraladım. cezayı da şirkete ödetecem" de ve sözleşmeden bir fotokopi al. onunla doğruca savcılığa git. eğer sözleşme gerçekten seninse de tarihlerle oynama yapılmış mı ona bak. kalem farkı filan falan olabilir. rakamlara dikkat et. evrakı iyice kontrol et işte daa.. bunu yaparken üslubun çok önemli. adamlar hiçbir evrak göstermeyip, sadece senede dayanaarak  mahkemenin yolunu gösterebilir. hiçbişey yapamazsın. alttan al biraz orda. bizim oralarda bi laf var. sineği sikecen ama belini incitmeyecen derler.

işin peşini bırakma. başın çok arıyabilir.

not: 3 sene bizzat oto kiralama işi yaptım.

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Gelişmelerden haberar edeyim sizleri de. Bugün öğlen vaktinde düzgün giyimli sakin tavırlı orta boylu traşlı yüzü gözü düzgün bir arkadaşla birlikte mekana gittik. Ortaklardan beni telefonla arayan kişi yoktu o yüzden diğer adama durumu anlatarak mevzuya girdim. O da diğer arkadaşını aradı, arkadaşının babası rahatsız olduğu için hastahanedeymiş ve ceza makbuzu yanındaymış. Adam telefonda ilk kez cezanın 154 lira olduğunu belirtti ve bana ait olduğunu ısrarla tekrarladı. O sırada telefon bana da uzatıldı ve ben de ceza makbuzunu görmeden ödeme yapamayacağımı belirttim ve telefonu karşılıklı kapattık. Herşey normal olağan bir şekilde ilerledi, daha sonra plakayı istedim, araç kapının önündeydi zaten. Oradan çıkınca bir polis arkadaşa rica ettim trafikten sordurdu plakayı, ve aracın hangi tarihte nerede ne sebeple ceza aldığını öğrendim. Sonuç olarak benim kiraladığım tarihte olmadığını öğrenmiş bulundum. Ceza 154 liraydı ve hız sınırından dolayı gelmişti.

Neyse olayın yaşandığı akşamında adam telefonla beni aradı ve ben hiçbirşey söylemeden bir hata olduğunu cezanın bana ait olmadığını söyledi. Ben de "evet ceza şu tarihteymiş" dedim ve onayladım. "Senedim sizde kalmıştı onu da bir ara alırım" dedim. "Onun bir geçerliliği yok" falan dedi. Olsun ben alayım bir ara dedim.

O şekilde sonuca vardık uygun bir tarihte onu da alacağım ve olay bitecek.

Teşekkürler

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

Senedinide geri aldin mi tamamdir hocam , geçmiş olaun şimdiden. Belli ki ya cidden bi yanlışlık oldu ya da zarf atıyolar boyle her kiralayana cezan var öde vs diye. Gecmis olsun tekrar. Dahada boyle biş senede imza felan atmazsin umarım.

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bensiz_aglama
    bensiz_aglama's avatar
    Erkek
    tutum bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

hacı balık_ gibi yapma ama yaz sonucu :D

Hangi balık?

hocam bizim bir balik vardı en son çocuğu dövecekti öldümü kaldımı mechul şuan :D 

hadi geçmiş olsun yapma böyle bir hata mümkünse git tanıdıklarına ver o parayı al arabayı rent lere verme 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Boş senede imza atman büyük bi hata olmuş.
    Git bi konuş hocam ne çıkacak kabul etmezsen itiraz eder polise gidersiniz. yine onlar suçlu çıkacak emin ol aracın kiralanabilir belgesi yok sa nasıl kiralama yapıyor anlamadım :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Sonunda senedi aldım :)

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    tutum bunu yazdı

Sonunda senedi aldım :)