Kış Geliyor Evi, Ekonomik Isınma Yöntemleri
-
Cosmic bunu yazdıhypnot1c bunu yazdıHanDSomE bunu yazdı
Bir odayı 4 ila 5 derece ısıtmak mı ? Bu gerçekçi gelmiyor bana. 1000 derece ısı veriyormuş :| Küçük bir alanı etkilediğini söylese anlarımda bu çok abartı geldi.
Kışın kapılar camlar kapalı olur. Mumlar sürekli yandığında oksijen eksikliğinden evde yaşayanlara problemde oluşturabilir.
çadırın içinde bir tane bile bu mumlardan yakılsa çadırın içini baya bir ısıtıyor. o yüzden bana abartı gelmedi.
Çadır desen max 5m^2 bir yer. Bilemedim.
Deneyen olacaktır diye düşünüyorum bu konuya okuyanlardan. Yapanlardan sonuçları öğreniz artık.
-
Bana göre halen en ekonomik ve konforlu ısınma yöntemi dogalgaz. Yalnız bunun için evin bazı özellikleri olması lazım. Bina da ısı yalıtımı, yeni model yoğuşmalı bir kombi. Kombiyi kış başlayınca sabit ısı da bırakın gayet ekonomik oluyor ve ısınıyor sunuz. Istanbul şartlarında herkesin yeni bina yada ısı yalıtımlı evde oturma şansı olmuyor...
-
En sevdiğim konu yemin ederim.
Mekan ısıtmak en eski ve ilkel ısınma yöntemidir, anlayışı değiştirmek lazım.
İlerleyen zamanlarda büyük ihtimal ev, iş her neresi ise mekanı ısıtmak değil de canlının kendisini ısıtmak olarak değişecektir. Tabi bizler bu durumu göremeyeceğiz büyük ihtimal. Hem küresel ısınma hemde gereksiz enerji sarfiyatı başka birşey değil.
Isınma konusunda dünya düzenine %5 lik bir katkı sağlayanın yedi sülalesinin sırtı yere gelmez.
Mumu kendiniz yapmıyor iseniz, akrolein ve formaldehit şeklinde aratırsanız bilgi sahibi olursunuz. Aratmıyorsanız da akciğer hasarı olarak bilin.
İcat çıkarmayı düşünüyor iseniz yakıt olarak kullanacağınız malzemenin kalorisini bilmemiz ilk kural.
Zehirlenmeyecekseniz hidrojen sülfürü araştırabilirsiniz. Sodyum hidroksit ve alüminyum da olur, ölmeyin ama.
-
Termal ince yün ve naylon olmayan içlik ve termal çorap alıyorsunuz, ihtiyarlar gibi ev şapkası takıyorsunuz olay bitiyor.
-
RETRET bunu yazdı
Termal ince yün ve naylon olmayan içlik ve termal çorap alıyorsunuz, ihtiyarlar gibi ev şapkası takıyorsunuz olay bitiyor.
Burada bahsedilen yün içliği nereden satın alabilirim?
Hep polyester akrilik içlik çıkıyor internet aramalarında.
-
Catapat bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Yün de alma.
-
Hasyün alacaksınız en eski markalrdan biri
-
Catapat bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Decatlon malları iyi
-
kaygusuz bunu yazdı
3 adet 200 Watt solar panel =
1 adet regülatör1200 watt invertör
100 Amper akü
600 wattlık ısıtıcı
bu yol en ucuz bir ev ısıtma yöntemi bence
Kisin hava bulutlu olur. Ama yine de en mantiklisi.. güneş paneli.. 5 kw lik inverter alirsin zamanla panelleri yükseltirsiin..
-
İsi pompasi var yer altindaki isiyi kulaniyor. Güzel mantik ama hem pahala hemde yeterli verim sağlamiyor diye biliyorum. Pelter sobasi var o da pelter pahali.. Bu sorunu çözebilecek bir dahi de yok aramizda.