Kısa Film Çekeceğim Bazı Hususlarda Danışmam Gerek !
-
Beyler kendi imkanlarımı zorlayarak kısa bi film çekmek istiyorum. Öncelikle aranızda bu konuda tecrübeli olanlar tecrubelerini ve teknik bilgilerini aktarırlarsa süper olur.
Kullanacağım alet zırdavatlar:
1- Kamera işini çözemedim. 7-2 megapixel li 250 lirlık kameralarla gecen sene deneme yaptım videoya efekt uygulamakta zorlandım. yani çok yapmacık duruo efekt. görüntünün kalitesi iyi olmalı hangi kamerayı önerirsiniz. bütçem çok kısıtlı ona göre ucuk fiyatlar söylemeyin...
2- Filmin kesip kırpılması efekt uygulanması gibi işlemleri Adobe after effects cs3 programı ile tarafımca yapılıacak...
3- Elimde 4gb ram çift çekirdek 2.2 ghz 1 gb ekran kartlı sony vaio laptop var. sizce after effectstte sıkıntı yaratırmı masaüstü pc mi bulayım...
4-filmde çatışma dövüşme vuruşma silah bomba vesaire hersey olacak. bunun için özel tim üyelerinin giydiği kıyafet ve maske gibi şeyler gerekiyor. bunları en ucuza nerden bulabilirim. 7-8 tane olsa yeter...
5- elimde 4 tane araba var cangoo 2010 model, transit 2005 model, tempra , ve doseto kamyon... çekeceğim kısa film için uygun arabalar bu konuda şanslıyım :))
6- oyuncu olarak 16-21 yas arası erkekler var. 1-2 tne bayan bulabilirsek eş dost oynatabiliriz belki...
7- Efekt uygulanabilmesi için 4 metre eninde 3 metre boyunda yeşil perde lazım. en ucuza nerden bulabilirim...
8- bide bazı sahnelerde bilgisayardan işlem yapılıyor. hani bilgilerin kopyalanması şifre konması adam şifreyi çözmeye çalışır hacker filmleri,nmdeki gibi onun gibi bi program lazım. Biraz anlayan arkadaslar index yazabilir zor olmaması gerek :9
9-bide özel timin kullanabileceği silah ve roket atar gibi araclar gerek. gecen oyuncakcıda güzel bi boncuklu tüfek gördüm 10 lira diyo tasarımı gerceğe yakın büyük bişe şimdi ondan 10 tane alsak 100 lira eder.. buda beni bitirir kiyafet silah maske ve perdeye toplam 60 lira gibi bi bütçe ayırabilirim. kameraya çk para gidecek çünkü...
bide efektlerin iyi uygulanabilmesi için görüntünün sabit çekilmesi gerek. yani motion track yöntemi ile uygularım ama tam oyurmaz efekt yapmacık durur. onun için hareketli sahnelerde tekerlekli ayakcak gibi bişe gerek. pahalımıdır o ve nerden bulabilirim...
Bu saydığım malzmelerde insanlık namına yardımcı olacak varmı. elinde olan varsa kullanmadığı bi eşya ise ödünç verebilir mesela bana :))
Öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum...
Bide Senaryoyu söyleyim. daha doğrusu senaryo yok. sadece 20-25 dakikalık bi sahne çekeceğiz sahnenin en can alıcı noktasında devamı gelecek yada devamı sinemalarda veya şu tarihte internette veya şu gün çıkacak gibi bişeler yazacağız. Amacımız kendimizi geliştirmek neler yapabileceğimizi görmek ve çevremize izlettirmek... gecen sene boktan bi çekimle özenti özenti film yaptık kurtlar vadisi benzeri yakın cevremizde büyük ilgi gördü. üstelik hiç bi efekt yoktu. işin içine after effects girdi bu sefer manyak düşüncelerim var iyi olacak gibi ama para sıkıntısı ve arac gerec sıkıntısı var. neyse düşüncelerinizi bekliyorum...
-
Hocam bu konularda sana yardımcı olamam ama bende k.film işine giricem eğer oyuncu lazımsa (erkek) yardımcı olabilirim
-
kamerayı alma kirala imkan varsa
-
bende kısa film cekmeyi düşünüyorum
Yüzüklerin efendisi 4
-
SweeneyTodd bunu yazdı:
-----------------------------Hocam bu konularda sana yardımcı olamam ama bende k.film işine giricem eğer oyuncu lazımsa (erkek) yardımcı olabilirim
-----------------------------hocam oyuncuya verecek param yok 2. si Kayserideyim sen nerdesin !
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------
tahminen kirası ne kadardır çekimleri 2-3 günde bitiririz... -
1- Sony DCRSR37 E ye bir bak derim.
2- After effects bir montaj programı değildir şunu anlayın artık(genel olarak söylüyorum). pratik olarak corel video studio tavsiye ederim. yanlızca efekt için afterı kullan
3-Yeterli gibi sanki ama bilmiyorum.4-Saman pazarına bir bak derim. yoksa parti kostümü satan yerlerde belki vardır.
5-...
6-filmfabrikasi.com forumlarına bir bak
7-perde hiç kullanmadım ama yeşil kartonları birleşitirmişliğim var, bant ve kenar izleri görünmeyecek şekilde dikkatlice yapabilirsin.
8-flash kullanarak minik bi anim yapabilirsin. ya da pratik yoldan paintte pencereleri yapıp montajda aralarına geçiş verebilirsin wipe in out gibi anlatabilidm mi bilmem :)
9-silahtan 2-3 tane al, ön plandaki oyunculara ver, arka plandakileri öyle bir çekki eller gözükmesi ya da arka plan bulanık kalsın(çok yaygın bir tekniktir)
-
Silent_King bunu yazdı:
yawuz bunu yazdı:
tahminen kirası ne kadardır çekimleri 2-3 günde bitiririz...
-----------------------------daha güzeli erciyes üniversitesi iletişim fakültesine git rica et de böyle böle tatilde oldukları için kamerayı kullanmıyorlardır yahur fakültede varsa arkadaşın onun aracılığı ile iste bimeks yapıyor bu kira işini istanbulda ama kayseride bilemem fiyat hususundada bir bilgim yok ama fotoğrafçılarda bi bak
-
polay alemdar stayla:D siyah uzun kol t-short siyah keten pantolon siyah spor ayakkabı ve siyah karmaskesi
ucuzluk pazarlarında gerçek görünümlü oyuncak silahlar bulabilirsin yada av bayilerinde kuru sıkı silahlar vardır
-
BURAK_X bunu yazdı:
1- Sony DCRSR37 E ye bir bak derim.
2- After effects bir montaj programı değildir şunu anlayın artık(genel olarak söylüyorum). pratik olarak corel video studio tavsiye ederim. yanlızca efekt için afterı kullan
3-Yeterli gibi sanki ama bilmiyorum.4-Saman pazarına bir bak derim. yoksa parti kostümü satan yerlerde belki vardır.
5-...
6-filmfabrikasi.com forumlarına bir bak
7-perde hiç kullanmadım ama yeşil kartonları birleşitirmişliğim var, bant ve kenar izleri görünmeyecek şekilde dikkatlice yapabilirsin.
8-flash kullanarak minik bi anim yapabilirsin. ya da pratik yoldan paintte pencereleri yapıp montajda aralarına geçiş verebilirsin wipe in out gibi anlatabilidm mi bilmem :)
9-silahtan 2-3 tane al, ön plandaki oyunculara ver, arka plandakileri öyle bir çekki eller gözükmesi ya da arka plan bulanık kalsın(çok yaygın bir tekniktir)
önerilerini tikate alacağım...sahnede şöle olacak... küçük bir bağ evine Özel tim uyeleri baskın düzenleyecek. Transit ve kamyonetle gelecekler 2 sindende 4-5 kişi inecek maskeli adamlar yani. bağ evindede içerde bilgisayar sistemi kurulmuş olacak 4-5 tane bilgisayar işte elemanlar Özel bir şirketin önemli bilgilerini kopyalıyor olacak. Şirketin adamları özel tim dediğim adamlar eve baskın düzenleyecek. çatışma çıkacak... Sonra elemanlardan 2-3 tanesi ölecek. geriye 2 kişi kalacak. bunlarda kopyalama işlemi bittikten sonra arka kapıdan çatışa çatışa kacacaklar laptoplarla beraber. biri cangooya diğeride tempraya binecek. dar bi yol var aşağı doğru inen. yolun sonuna doğru yol 2 ye ayrılıyor. tam o noktada cangoo gececek tempranın önünü polis arabası kesecekk.sivil polis arabası arabadan inecekler kısa bi konusma yapacaklar eleman laptopu polise verecek. ikiside diğer yoldan gidecekler. cangoo daki eleman satıldığını anlayacak kamera yakın çekim yapacak bu iş burda bitmez gibi bi laf söyleyecek ve film bitecek... tabi filme baslarken izleyiciye konudan biraz bahsedilecek elemanlar tanıtılacak felan... Kabaca senaryo böyle :)) eklemeler yapılabilir senaryoya kabataslak böyle :))
-
Usta şimdi kamera kiralayacağım dersen ve profesyonel bi kamera düşünüyosan en az günlük 100 tl yi gözden çıkarman gerek
bunun üstüne kamerayı direk sana vermezler en kötü ihtimal bi asistan verirler yanına onada 50-100 atarsın
Profesyonel kamera aldınmı profesyonel ışık desteğide almalısın ki bu sana oldukça pahalıya patlar çünkü ekip olarak gelir ışıkçılar yani bi reflektörle hallederim diyosan o ayrı tabi...
Ayrıca kullanıcağın ışıklar hakkında ya senin sağlam bilgin olacak yada ufaktan bu işi kapmış bi kamera asistanı bulacaksın diyafram koyabilecek...
Tanıdığım 1 kamera asistanı var bende ışıkçıydım zamanında ancak istanbuldayız sana uymaz herhalde uyarsa yüzsüzlük yapıp bin yıldır aramadığım adamı ararım :)