folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Kısa Film Çekeceğim Bazı Hususlarda Danışmam Gerek !

Kısa Film Çekeceğim Bazı Hususlarda Danışmam Gerek !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Pisibaliqi bunu yazdı:
    -----------------------------

Usta şimdi kamera kiralayacağım dersen ve profesyonel bi kamera düşünüyosan en az günlük 100 tl yi gözden çıkarman gerek

bunun üstüne kamerayı direk sana vermezler en kötü ihtimal bi asistan verirler yanına onada 50-100 atarsın

Profesyonel kamera aldınmı profesyonel ışık desteğide almalısın ki bu sana oldukça pahalıya patlar çünkü ekip olarak gelir ışıkçılar yani bi reflektörle hallederim diyosan o ayrı tabi...

Ayrıca kullanıcağın ışıklar hakkında ya senin sağlam bilgin olacak yada ufaktan bu işi kapmış bi kamera asistanı bulacaksın diyafram koyabilecek...

Tanıdığım 1 kamera asistanı var bende ışıkçıydım zamanında ancak istanbuldayız sana uymaz herhalde uyarsa yüzsüzlük yapıp bin yıldır aramadığım adamı ararım :)

uymaz hoca uzak oralar :))

çokda profesyonel olmasına gerek yok. ışık meselesinde arastırma yapacağım baya... kamera işini hatta ayarladım sayılır. dükkanda varmış HD kamera diyo ama megapixeli yazmıyor. merceği lensi farklı heralde. pek anlamam kameralardan HD dediğine göre kötü değildir ilk geldiğinde 500 liraydı fiyatı...

onu kullanabilriim bi deneme çekimleri yapayım yarın... kiyafet işinide arkadasın dediği gibi siyah keten pantolon siyah uzun kollu badi tshirt benzeri bişi... üstüne Birlik metalin gönderdiği amele yeleği tamam olur. kar maskeside alırım 1 bucuk lira dedi az önce arkadasın biri...

şu kamera ve ışık problemini çözdülmü tamamdır hersey hazır gibi... yeşil perdeyide bulucaz tanıdık bi mobilya fabrikası var. artık kumaşlardan bulabilirim belki bi uğrayım oraya... bu konu güncel klasın sorunlarımı yazayım buraya çözüm bulalım...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Hoca Senin hedef için ben fazla uçmuşum benim söyledim kameralar sadece body 60.000 $ civarında :D kusura bakma abartmışım biraz...

Kapalı mekan mı çekeceksin?

Fonu kapalı bi alana kuracaksan işin zor aydınlatma sorun olur ancak bilgi vermek açısından söyleyeyim şimdi bak bu ışık olayı kameralarda biraz farklı 2 tür ışık var bu ışıkların kelvin değerleri falan var. Anlayacağın şekilde anlatmak gerekirse usta bi mavi ışık var halojende denir buna yada florasan ışığı bide tungstenler var bunlarda sarı-kırmızı ışık...

Göze hoş gelmesi açısından geceleyin genelde sarı ışık kullanılır yanı bildiğin ev ampulu edison abinin bulduğundan mavi kullanırsan kamerada haşırt diye masmavi çıkar buna dikkat et..

Gündüz Florasan

gece ev ampulu

geceleyin ay ışığı efekti için tek bi floarasan ışığından yararlanabilirsin...

Çekimi dışarıda yapacaksan bi reflektör işini görür..

Hem renk derdi olmaz direk  güneşden aldığını yapıştırırsın adamın yüzüne

ahanda buda linki

http://cgi.ebay.com/22-Gold-Silver-2-1-Collapsible-Reflector-Board-CF01-/300441546558?cmd=ViewItem&pt=Camera_Flash_Accessories&hash=item45f3b62f3e

He baktın bu çok sert geldi

ozaman bildiğin beyaz köpükler yokmu buzdolabı alınca falan kutudan çıkanlar

onların dumduz olanları satılıyo çoğu yerde onunla güneşten aldığını daha soft yüze verebilirsin...

Işıkta dikkat etmen gereken heryerde eşit ışık olacak...

yani yakın çekimde adamın burnunun gölgesi falan düşmeyecek aydınlatıcan tam karşıdan suratı...

En ucuz ışık yöntemleride bunlardır dışarda çekersen kolaylıkla yaparsın...

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_gss
    emre_gss's avatar
    Erkek

Fazla konuşma olmadğı için filminde..Görüntüyü daha iyi vermelisin..çünkü syredenin elindeki tek şey görüntü.
    Ve filminde bolca aksiyon sahnesi olduğundan Kamerayı bazen hızlı hareket ettirmk zorunda kalabilirsin.(hareket etmeden de çekeblrsn tabi)
    Ama sonuç olrak görüntü göze hoşgelmeliki konun anlaşılsın..
    2. bir diyeceiğim ise..Senaryonu böyle ortalıkta yazma.. ;)
    hala ilgileniosan kısa filmle mesaj at bna..daha ayrıntılı yazı yazaıyım.

Not: Herşey sandığın kadar ucuza gelmiyecek :)

yorgun senarist .]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

emre_gss bunu yazdı:

Fazla konuşma olmadğı için filminde..Görüntüyü daha iyi vermelisin..çünkü syredenin elindeki tek şey görüntü.
    Ve filminde bolca aksiyon sahnesi olduğundan Kamerayı bazen hızlı hareket ettirmk zorunda kalabilirsin.(hareket etmeden de çekeblrsn tabi)
    Ama sonuç olrak görüntü göze hoşgelmeliki konun anlaşılsın..
    2. bir diyeceiğim ise..Senaryonu böyle ortalıkta yazma.. ;)
    hala ilgileniosan kısa filmle mesaj at bna..daha ayrıntılı yazı yazaıyım.

Not: Herşey sandığın kadar ucuza gelmiyecek :)

yarın ulaşacağım sana :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

after effects'ten ne kadar anladığına bağlı olarak; hareketsiz kamera ile bir sahneyi farklı şekillerde çekerek 7-8 tane adam yerine 2 adamla halledebilirsin.

er ryan'ı kurtarmak filmindeydi sanırım. 3 kişi kemerayı tepeye kurup açağıdan yukarı hep farklı yerlerden çıkarak, onları güzelce montajlayarak normandiye çıkartmasını çekmişlerdi. youtube'da videoları vardı. 3 kişi..

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

NoktaliVirgul bunu yazdı:

after effects'ten ne kadar anladığına bağlı olarak; hareketsiz kamera ile bir sahneyi farklı şekillerde çekerek 7-8 tane adam yerine 2 adamla halledebilirsin.

er ryan'ı kurtarmak filmindeydi sanırım. 3 kişi kemerayı tepeye kurup açağıdan yukarı hep farklı yerlerden çıkarak, onları güzelce montajlayarak normandiye çıkartmasını çekmişlerdi. youtube'da videoları vardı. 3 kişi..

hacım bi ara izlemiştim onu. after effects ile ufak çaplı klonlama işlemleri yaptım. aklımada gelmedi değil ama montaj işi after effects ile çok zor ve uğraştırıcı. Uğrassam yaparım ama zamanımı alır. onun yerine sağdan soldan 7-8 kişi bulursam hem zamandan kazanırız hem hareket kabiliyetimiz artar. filmi 10 kişiyle rahat bi şekilde çekebilirim diye düşünüyorum. 

bi 50-60 lira fazladan masrafla bu yöntemin zahmetinden kurtulmuş oluruz. en büyük sorun efektlerin cuk oturması için çok kaliteli bi camera lazım. Essential 2 deki efektler uygun diye düşünüyorum daha kaliteli çatışma sahnesi için efektler mevcutmu elinizde... Arkadasın biri forumda 3 boyutlu silah ateli efekti paylaşmıştı plugin onu bulamadım...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

**her ne hikmetse bizim milletimiz bilsede konuşur bilmesede konuşur bizim insanımız konuşma hastası.

Teknik hususlar:

Kaliteli bir kamera
    Oyuncular
    Mekan
    Saglam Senaryo

Çekim Hususları

Daha önceden kagıt üstüne storyboard yani kagıt üstüne çekecegin karelerin hangileri oldugunu belirleme ardından daha önceden buldugun mekana göre senaryoyu harmanlayıp çekime başlamak oyuncuların abartısız oynamasını saglama

Çekim Sonrası Aşamalar

oyuncuların oynadıgı karaleri çekim sırasına koyup ardından herhangi (yapacagın işe baglı) montaj programı kullanmak fakat after affect ile harikalar yaratabilir filmdeki oyuncularla harika işler yapabilirsin profosyonel anlamda görüntü montaj programıdır. sesi güzel biriyle bu yaptıgın filme dublajlı jenerik yapman ve yaptıgın montajın serim dügüm çözüme uygun olması gerekmektedir.

Dipnot.Çekimlerin profosyonel olmasına dikkat et.

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

EntelKoylu bunu yazdı:

**her ne hikmetse bizim milletimiz bilsede konuşur bilmesede konuşur bizim insanımız konuşma hastası.

Teknik hususlar:

Kaliteli bir kamera
    Oyuncular
    Mekan
    Saglam Senaryo

Çekim Hususları

Daha önceden kagıt üstüne storyboard yani kagıt üstüne çekecegin karelerin hangileri oldugunu belirleme ardından daha önceden buldugun mekana göre senaryoyu harmanlayıp çekime başlamak oyuncuların abartısız oynamasını saglama

Çekim Sonrası Aşamalar

oyuncuların oynadıgı karaleri çekim sırasına koyup ardından herhangi (yapacagın işe baglı) montaj programı kullanmak fakat after affect ile harikalar yaratabilir filmdeki oyuncularla harika işler yapabilirsin profosyonel anlamda görüntü montaj programıdır. sesi güzel biriyle bu yaptıgın filme dublajlı jenerik yapman ve yaptıgın montajın serim dügüm çözüme uygun olması gerekmektedir.

Dipnot.Çekimlerin profosyonel olmasına dikkat et.

çok güzel sıralamssın hocam. Elimde çok sağlam senaryo var. yaklasık 3 yıldır üstünde uğrastım. fakat bi kaç yıl daha bekleyecek heralde. benim amacım bu yazıda sap gibi gecirmemek. her yaz imkansızlıklar nedeniyle evde yatıyorum hiç bişe yapamıyorum. bu yaz tak etti canıma. film için yeterli bütcemiz olmadığından kısa film veya sahne de diyebilriiz 20-25 dakikalık birsey çekmeyi düşünüyoruz. filmden bi kesit gibi düşünülebilir. bunuda en heyecanlı sahnelerden birini çekerek yapmaya calısacağız. Eve baskın ve çatışma sahnesi oldukca uygun. yani millete birsey anlatmak amaçlı değilde videoyu izletip felan filan film çok yakında ceya bi tarih vererek izleyiciye güzel bir film yapıyor oldugumuzu göstermek...

Toplam Hit: 2124 Toplam Mesaj: 19