Kışın Isınma Önerileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Cati ve ustun acik, gecmis olsun. Benzer sartlarda, farkli isinma alternatifleriyle, kisa araliklarla (~1 yil), farkli lokasyonlarda yasadim, o yuzden yazacaklarim en direkt yoldan kendi tercubelerim. Yagli radyator anca kendisini isitir, 1-2 saat sonra da odanin ici 20 dereceye yaklasir, kapattigin an icerisi sogumaya baslar. Dogalgaz (kombi) olur ama dedigin gibi masrafi cok. Dogalgaz (soba) olur ama tek oda isinir, gaz kokusu olur, rahatsiz olabilirsiniz. Klima yaz - kis duruma gore kullanilabilir, iyi ama yine masrafi cok. Su durumda senin cozumun odun ya da komur SOBAsi. Odun - komur ucuz (gecen kis 200 kg komur - 150 kg odun kullandim) Niye daha once almadim - kurmadim diye cok dusundum, aslinda ilk almam gereken oymus. Kuzine (pecka) aldim, kapilar acik - her yer isiniyor, kisin en soguk vaktinde istersen donla dolas, isitmanin otesinde sagladigi diger faydalar en guzeli; icinde hamur isi, ustunde yemek - kestane, yan tarafta ihlamur - kusburnu - sarikantaron cayi.. Mis misler otesi... (hava durumuna ve lodosa dikkat, sakaya gelmiyor). Bir pelet'i denememisim, bakalim o ne zaman kismet olacak :)

vatandaşa kafam girsin!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aress
    Aress's avatar
    Erkek

Görünürde soba bacası deliği yok, belki de kapatmışlardır, ve terasa çıkıp dikkatlice bakmam lazım, herkese önerileri için çok teşekkür ederim. Tüketiminden memnun kaldığım bir ısınma aracı olursa sizlerle paylaşırım. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    kafkavari bunu yazdı

hocam aynı sorun bende var. ben https://www.hepsiburada.com/delonghi-trd4-1025-dragon-4-10-dilim-yagli-radyator-pm-evdeltrd1025 bunu almayı düşünüyorum şuan kararsızım. yağlı radyatör düşünüyorum

geçen sene bu markanın eski bir modelini (kh771225) buldum üretimi yoktu n11'de şansıma teşhir olarak açılmıştı 260 liraydı. bütün kışı onunla geçirdim tek oda ısıtması için full ayarlarda günde 7 saat filan çalışıyordu hemen hemen. aylık 160-220 lira arası fatura geldi ben 500 filan bekliyordum. bunun dışında yine 7 saat çalışan bi pc ve sürekli takılı bi buzdolabı vardı.

d.bakırda kırsal bi yerde kalıyorum antalya kışın nasıl tam bilmiyorum ama burası bayağı soğuktu geçen kış. bi odayı ısıtmak için bayağı iş gördü ama diğer odalara tabi gram etkisi olmuyor. birde üst katın terasmış onunda etkisi olur en azından içten bi yalıtım yapman bayağı fark eder sana hocam. benim üst kat boştu alt katım sadece akşam 8-9dan sonra odun sobası yakıyordu. senin yerinde olsam odun veya kömür sobasına yönelirim. ben üşengeçlikten ve ne olur abi atlatırız kışı kafasıyla aldım radyatörü. kışı atlattım ama odun almadığıma pişman oldum. kaldığım oda ısındı sorun olmadı ama diğer yerlere hiç faydası olmadı en azından odun sobasının bundan daha fazla faydası olur. zaten son kattasın bi soba gideri olmadı yaptırırsın odun sobaları ucuz olur 3-4 aylık odunda alırsın kendine hazır kırılmış şekilde. tek kullanımlık poşetlersin yakmak istedikçe poşeti atar içine devam edersin.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı

Antalyayı bilmem de adana iklim olarak benzerdir diye düşünüyorum. Ben adanadayken müstakil evimiz vardı. Talaş sobası yakardık. Güzel ısıtırdı. Babam çok ekonomik olduğunu söylerdi. Tabi talaş doldurmak vs gerekiyor biraz zahmeti var. Şu anda Ankara'dayım her yer doğalgaz. En zengini de en fakiri de doğalgaza mahkum.

Hava temiz olacak diyerek merkezi sistemleri patlatıp herkesi bireysel doğalgaz abonesi yaptılar... Türkiye ısınma konusunda devlet teşviği ile en çok israf eden ülkeler arasında... Aynı şekilde şu saatleri 1 saat ileri - geri almama olayıylada enerji israfı yapıyoruz... Sırf israf ve harcama yapalım , hane halkı fakirleşsin diye kafa patlatıyorlar...

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe