folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kız Arkadaşımın İkamet İzni Bitti Çalışma İzni Alamıyor

Kız Arkadaşımın İkamet İzni Bitti Çalışma İzni Alamıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    NightShadow bunu yazdı
    Freak bunu yazdı

manisa da ki göç idaresi biraz daha erkene randevu verebiliyor. ikamet için öncelikle sağlık sigortası kestirmesi lazım. 

dilersen telefon numaranı at burada bu işlerle uğraşan arkadaşlar var baktıralım bi. 

Denizli'deki göç idaresi randevu vermiyormuş, direkt gidip müracaat edebiliyormuşsun. Orada yanımda yaşıyor diye referans olabilecek bir tanıdık da var. Sağlık sigortası dediğiniz çalışma izni olmadığı için SGK'lı değil ama şirket bugün özel sağlık sigortası yapmış. 

150'den bilgi veren bayana başka ilden müracaat olayını da sordum; farklı ilden başvuru yapsak hızlandıramaz mıyız diye. Orada yaşaması gerekiyor, öyle olmaz dedi. O yüzden konu biraz muallakta. Arkadaşına sorabilir misin hocam olabiliyorsa görüşelim?

Hocam kurum sikayet ya da boyle.basvurularda yerinde inceleme yapiyorlar muhtara komsulara soruyorlar mesela sgk maas yuzunden kocasindan bosanan insanlari sorusturuyor.

Sen basvuru yaptiysan randevunu sana vermislerdir tamamen online a gecildiyse sistem ikametin bagli oldugu goc idaresine bir git konus durumu izah ederler bilgisi olana yonlendirirler .

Ornegin ehliyetin kayboldu randevu 2 ay sonraya verdi sana arac kullanman gerekiyor trafik tescil subeye gidiyorsun sana gecici surucu belgrsi veriyor.

Buradan birsey soyleyerek yanlis yonlendirebiliriz seni 150 i aradim dedin sanirim goc buro cagri merkezi ara onlari aramadan once soracagin herseyi not et verdikleri cevabi da not et snra git supheli gorduklerini anlamadiklarini goc buroda teyit ettir.

Goc idareine bildigim kadariyla duz memur alinmadi ilanla alinan cok sayidaki insan da uzman kadroda davorlarla karsilasmazsin yarin gidip konus herseyi hocam bu sorulari onlara sor sen en iyisi.

Bu arada kiz arkadasin ne is yapiyor 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NightShadow
    NightShadow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    NightShadow bunu yazdı
    Freak bunu yazdı

manisa da ki göç idaresi biraz daha erkene randevu verebiliyor. ikamet için öncelikle sağlık sigortası kestirmesi lazım. 

dilersen telefon numaranı at burada bu işlerle uğraşan arkadaşlar var baktıralım bi. 

Denizli'deki göç idaresi randevu vermiyormuş, direkt gidip müracaat edebiliyormuşsun. Orada yanımda yaşıyor diye referans olabilecek bir tanıdık da var. Sağlık sigortası dediğiniz çalışma izni olmadığı için SGK'lı değil ama şirket bugün özel sağlık sigortası yapmış. 

150'den bilgi veren bayana başka ilden müracaat olayını da sordum; farklı ilden başvuru yapsak hızlandıramaz mıyız diye. Orada yaşaması gerekiyor, öyle olmaz dedi. O yüzden konu biraz muallakta. Arkadaşına sorabilir misin hocam olabiliyorsa görüşelim?

Hocam kurum sikayet ya da boyle.basvurularda yerinde inceleme yapiyorlar muhtara komsulara soruyorlar mesela sgk maas yuzunden kocasindan bosanan insanlari sorusturuyor.

Sen basvuru yaptiysan randevunu sana vermislerdir tamamen online a gecildiyse sistem ikametin bagli oldugu goc idaresine bir git konus durumu izah ederler bilgisi olana yonlendirirler .

Ornegin ehliyetin kayboldu randevu 2 ay sonraya verdi sana arac kullanman gerekiyor trafik tescil subeye gidiyorsun sana gecici surucu belgrsi veriyor.

Buradan birsey soyleyerek yanlis yonlendirebiliriz seni 150 i aradim dedin sanirim goc buro cagri merkezi ara onlari aramadan once soracagin herseyi not et verdikleri cevabi da not et snra git supheli gorduklerini anlamadiklarini goc buroda teyit ettir.

Goc idareine bildigim kadariyla duz memur alinmadi ilanla alinan cok sayidaki insan da uzman kadroda davorlarla karsilasmazsin yarin gidip konus herseyi hocam bu sorulari onlara sor sen en iyisi.

Bu arada kiz arkadasin ne is yapiyor 

Orta Doğu'ya musluk, boru bağlantıları vs. ürünler ihraç eden bir şirkette çalışıyor. Yurt dışına da gidip gelmesi gerekli. Şimdi elime ulaşan belgeleri inceledim. Şirket ikamet izni bittikten sonra 05/10/16 tarihinde başvuruda bulunmuş. İkamet izni almak için o da. Turistik amaçlı kısa dönem vize diyor. İstenen süre 1 yıl. Sonra özel sigorta yapmış onun belgelerini de koymuş. Turistik vize aldırıp sonra çalışma iznine başvuruda bulundurtacak yani. Şuan süreci hızlandırmak için yapılabilecek bir şey varsa tekrar arayıp görüşücem bakalım dediğin gibi notlarımı da alayım yoksa telefonda uçup gidiyor.

Everything that has a beginning has an end.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Erkek

1- ikamet sürecini hızlandırmak için yapanileceğin bişey yok bekleyeceksin 

2- şuan yurt dışına çıkabilir ama tahmini 750 ile 1000 tl arasında ceza öder net değil tahmini daha azda olabilir. Çıkarken cezasını öderse geri gelebilir. Son 6 ayda 90 günden fazla Türkiye de kalamaz senin durumunda kız arkadaşının ikamet tarihinin bitiş zamanı önemli. İkamet bittikten sonra 90 gün say ama 10 gün içinde ülkeden çıkmadığı için kesin ceza öder. 

3- diğer maddede açıkladım. 

4- Başka şehirden randevu  alma araştırma yapılıyor. Adreste bulunamazsa ikamet izni verilmiyor sakın deneme

5- Buda benden olsun aklına takılan bişey olursa özelden yaz gün içinde cevap yazarım. Bunlar kesin bilgi nerden biliyorsun dersen Havalimanı pasaportta çalışıyorum

İmza mı? O da ne demek?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NightShadow
    NightShadow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    osmaman bunu yazdı

2- ...Son 6 ayda 90 günden fazla Türkiye de kalamaz senin durumunda kız arkadaşının ikamet tarihinin bitiş zamanı önemli. İkamet bittikten sonra 90 gün say ama 10 gün içinde ülkeden çıkmadığı için kesin ceza öder. 

1 Ekimde bitti ikameti-5 Ekimde yenisi için başvuru yapıldı. Şubat'a randevu verildi. Zaten Ekimle Şubat arası 5 ay. Her türlü 90 günü geçiyor. Bu durumda nasıl 90 günden fazla Türkiye'de kalamaz oluyor? Biraz daha açar mısın? Şuan giriş çıkış mı yapması lazım... Anlamadım tam olarak, biraz daha detay verir misin, teşekkürler 

Everything that has a beginning has an end.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Erkek

Özelden 2 mesaj attım. 

İmza mı? O da ne demek?
Toplam Hit: 2635 Toplam Mesaj: 16
çalışma izni