folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kız Erkek Bütün Müridlerin Dikkatine

Kız Erkek Bütün Müridlerin Dikkatine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dün kontrol için tıp fakültesindeydim.

Kan testi ve hematoloji polik. önünden geçerken orada ağlayanları gördükçe kulak misafiri oldum ki çoğu kişi hepatit kapmış bir şekilde.

doktorla konuştuğum zaman aşırı bir artış olduğunu, özellikle bar disko yada kahve gibi yerlerde yada ortak kullanımda bulaşma olasılığının çok olduğunu ve yapılan testlerde çok fazla kişininin bu hastalığa yakalandığını söyledi.

Konumuza gelirsek bundan 5 yıl önce aşı kampanyasında sağlık ocaklarında ücretsiz difteri - tetenoz - ve hepatit b ömür boyu koruma aşı kampanyası vardı. Buna katılmıştım. 4 sene boyunca her 6 ayda bir aşılanıyorsunuz ve 4.5 yıl sonunda ömür boyu korumaya sahip oluyorsunuz.

Şu andada ücretsizmi bilmiyorum. fakat hastanede gördüğüm durum içler acısıydı. Kimisi hepatit a lı kimisi b li kimisi c li..

ücretli dahi olsa ( ki çok az bir ücret talep ediliyor ) bu aşılarınızı hemen yaptırmaya başlayın hayatınız kararmasın gördüğüm gençler gibi olmanızı istemem. Buna önem verin lütfen.

Bu konu dahil her türlü konuda soru veya sorunlarınız için sağlık ocağına giderek doktora danışıp sorup soruşturup öğrenip öyle başlayınız.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReeX
    ReeX's avatar
    Erkek

Okulda yapılan aşı hepatit miydi ? okulda bize çok yaptılar . Yeniden olmama gerek yok sanırım ?

Gimme Some Tits
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ReeX bunu yazdı

Okulda yapılan aşı hepatit miydi ? okulda bize çok yaptılar . Yeniden olmama gerek yok sanırım ?

Onlar karma aşı onlarla alakası yok. Ayrıca okulda yapılanlar tek seferlik ve size sadece 5 senelik koruma sağlıyor.

Benim dediğim 4 sene boyunca her 6 ayda bir aşılanıyorsunuz. ve 4. senenin sonunda ömür boyu koruma sağlıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReeX
    ReeX's avatar
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı
    ReeX bunu yazdı

Onlar karma aşı onlarla alakası yok. Ayrıca okulda yapılanlar tek seferlik ve size sadece 5 senelik koruma sağlıyor.

Benim dediğim 4 sene boyunca her 6 ayda bir aşılanıyorsunuz. ve 4. senenin sonunda ömür boyu koruma sağlıyor.

Koldanmı yapıyorlar ? bu aşıyı ?

Gimme Some Tits
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ReeX bunu yazdı
    ErotikPanda bunu yazdı
    ReeX bunu yazdı

evet. difteri tetenozu sol koldan hepat b aşısını sağ koldan yapıp 2 dakkada gönderiyorlar.

sağlık ocağına gdip danışabilirsiniz hocam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReeX
    ReeX's avatar
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı
    ReeX bunu yazdı
    ErotikPanda bunu yazdı
    ReeX bunu yazdı

evet. difteri tetenozu sol koldan hepat b aşısını sağ koldan yapıp 2 dakkada gönderiyorlar.

sağlık ocağına gdip danışabilirsiniz hocam.

Tamam bu konuda bilgilendirdiğin için teşekkür ediyorum . En kısa zamanda sorayım sağlık ocağına 

Gimme Some Tits
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

amk burda okumasam o hastalıkları unutucam evden çıktığımız yokki.. 

arada bi gidiyoruz zaten öyle mekanlara. gidip olmak en iyisi. hastaneler yapar sanırım ? 

gidip ne diyim. hepatit aşısı vurulmak istiyorum filan mı ? 

http://www.leyladansonra.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAKMAN
    HAKMAN's avatar
    Erkek

Güzel bilgiler ayrıca detaylı bilgi isteyen arkadaşlar internet sitesinden bilgi alabilirler..

http://www.hepatit.org/hepatitB.html

Ben Mevlana değilim.. Adam ol öyle gel..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

amk burda okumasam o hastalıkları unutucam evden çıktığımız yokki.. 

arada bi gidiyoruz zaten öyle mekanlara. gidip olmak en iyisi. hastaneler yapar sanırım ? 

gidip ne diyim. hepatit aşısı vurulmak istiyorum filan mı ? 

Bilmiyorum ama sanırım yaparlar. Doktora söyle hacım difteri tetenoz hepatit b için koruma aşıları varmış onlar hakkında bilgi almak istiyorum de. Bilgini aldıktan sonrada yaptır.

hastaneler bakıyormu bilmiyorum. Genelde bu aşı olaylarına felan sağlık ocakları bakıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

annem bilim kadınıdır, eczacılık mezunu ve Türkiye'de önemli şirketleirn ar-ge kısmında hücre kültürü üzeirne çalışıyor. Kanserle falanda uğraştı.

Bana küçüklüğümden beri grip aşısı şu bu vurdurmaz. Kolay kolayda hasta olmam. 3'lü zytromax ve tylol hot yeter. Gitme, vurdurma derdi herkese.

Sağlıklı değil hocam sağlıklı değil. Küçükken sokaktaydım, toprağın içinde, çamurda. Eskişehirde kışın kar yağınca balkona atletle çıkardım bir kaç dakika. Hasta da oldum. Fakat bağışıklığım bu şekilde gelişti.

Şimdiki aileler aman çocuklar hasta olmasın diye hiç biryere çıkmıyor. Bağışıklık küçükken gelişmiyor sonra aa çocuk doktordan kurtulmuyor. Yapmayın böyle şeyler.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

annem bilim kadınıdır, eczacılık mezunu ve Türkiye'de önemli şirketleirn ar-ge kısmında hücre kültürü üzeirne çalışıyor. Kanserle falanda uğraştı.

Bana küçüklüğümden beri grip aşısı şu bu vurdurmaz. Kolay kolayda hasta olmam. 3'lü zytromax ve tylol hot yeter. Gitme, vurdurma derdi herkese.

Sağlıklı değil hocam sağlıklı değil. Küçükken sokaktaydım, toprağın içinde, çamurda. Eskişehirde kışın kar yağınca balkona atletle çıkardım bir kaç dakika. Hasta da oldum. Fakat bağışıklığım bu şekilde gelişti.

Şimdiki aileler aman çocuklar hasta olmasın diye hiç biryere çıkmıyor. Bağışıklık küçükken gelişmiyor sonra aa çocuk doktordan kurtulmuyor. Yapmayın böyle şeyler.

Hocam ben sağlıkçı değilim. Ben doktorlarla yaptığım konuşmalarda duyduklarımı söylüyorum.

Doktor diyorki örneğin tetenoz. Sen haberin olmadan paslı bi aletle ilgilendiğinde olan en küçük bi kanamayı bile görmesen fark etmesen sonra çeker durursun diyor.

Yada gençsiniz disko bar kahveye gidersinsiniz normal olarak diyor. Sen o bardakların yada kullanılan aletlerin steril olduğundan eminmisin diyor.

Grip aşısı bende yaptırmadım çünkü çok sansasyonlu bir dönemdi her doktor farklı bişi söyledi. Ama ben özellikle hepatit gibibir hastalıkta hiçbir doktorun ters bişi söylediğini duymadım aşıyla ilgili.

Kendi gözlerimle gördüm kız babasına sarılmış baba ben evden çıkmıyorum nerde nasıl kaptım diyor. Hayatım karardı napıcam şimdi diyordu.

Dediğim gibi hocam. ben tek bir doktora inanmam. Annen bilim insanıdır eczacıdır bilgisi vardı doğru. Ama doktor değil. Olsa dahi ben en az 3 doktora sormadan ne iyi ne kötü anlamda birşey yapmam.

Dediğim gibi hastaneye veya sağlık occağına gidip en doğru bilgiyi doktorlardan alın! Bu işin uzmanı onlar. daha sonra aldığınız bilgiye göre ne yapmak isteriniz orası size kalmış !

Toplam Hit: 2404 Toplam Mesaj: 21