folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Klasik Gitar İçin Eğitim Videoları Felan Bulabilirmiyiz.Yardımcı Olun

Klasik Gitar İçin Eğitim Videoları Felan Bulabilirmiyiz.Yardımcı Olun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Valla benim durum fazla iyi değil o bakımdan dedim. Arkadaşın durumu iyiyse başlasın elektro ile. Bu arada; gitar + distortion + amfi normal olarak ne kadara patlar bize ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thenumb
    thenumb's avatar
    Erkek
    Triumph bilgilerin için teşekkürler.Bende şu an Cort M200 ya da Cort X2 bunlardan birisini almayı düşünüyodum.Sende cort al diyince %85 cort alcam tabi parayı denkleştirince :).Çok sağolasın...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    a4tech :

normal bir gitar atıyorum cort x2 - 325 Ytl
    10 watt iyi bir amfi atıyorum Laney - 190 Ytl
    vasat birde distortion diyelim onner - 120 Ytl

thenumb : valla denkleştirebilirsen Cort'un x serisini al derim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FantaysLand
    FantaysLand's avatar
    Erkek
    Ya arkadaşlar ben sadece clasik gitar çalmak istiyorum.Meraklıyımdır.Ben İstanbulda Sakaryanın bir ilçesindeyim.O yüzden olanaklar kısıtlı Kurs felan yok tşk

Hangi limana yelken açtığını bilmeyen tekneye hiçbir rüzgar yaramaz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    @Triumph: Hoca ne yaptın yaw 635 YTL yapıyor o.O Baya pahalıymış :) Neyse klasiği bi bitirelim elimiz alıssın, müzik kulağımız olussun bakıcaz çaresine.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deathmaster
    deathmaster's avatar
    Erkek
    a4tech demiş ki ;

Hocam ben de gitara başlamak istiyorum. Ben de araştırdım bu konuları. Bazı çevreler (ki görülüyor yukarda) hangisini çalmak istiyorsan onunla başla gibi şeyler söylüyorlar bence bu yanlış. Eğer direk elektro ile başlarsan gitarını heba edersin. Farkında olmadan yıpranabiliyor. Ayrıca ben klasik gitar eğitimi alıp diğer gitar çeşitlerine geçme taraftarıyım. Nota bilgisi 0, eline hiç gitar almamış birinin direk elektroya geçmesi saçma.. Önce eli alışacak, notaları oğrenecek, akorları oğrenecek. Müzik kulağı oluşacak. Daha sonra elektro gitar çalmaya başlayacak.

Benim görüşlerim bu yönde. En geç okullar açıldığında klasik kursuna gitmeyi düşünüyorum. Şu an klasik gitarımı aldım çat pat bir şeyler tıngırdatıyorum :) Tabi eğitim şart :PP

--------------------------------------------------

Cnm arkadasım öncelikle sunu belriteyim klasik gitar ile elektrik gitar metodu arasında en ufak bir baglantı yok

En basitinden sen klasik gitarda sesleri titretmek için perdeye bastıgın parmagını saga sola dogru titretirsin ama elektrik gitar da teli yukarıya dogru iterek yapılır bu.

Bende 11 yasımdan beri klasikj gitar çalıyorum elektrik gitar calmaya bu sene basladım.Yaklasık 6 ay oldu we hala klasik gitarın etkisinden tam anlamıyla kutulkamadım.

Ayrıca nota bilgisine gelicek olursak bence notaları perde perde ezberlemek kadar sacma birşey yok zira elektrik gitar çalarken nota okuyarak calacagını zanneden warsa oldukça yanılır tab okumayı ögrenmek lazım çok da zor birşey deil elektrik gitar da önemli olan nota bilmek deil parmak performansı , tab okuma kabiliyeti , ve hepsinden önce gam ları yalayıp yutmuş olmak önemlidir

Bir digeri direk elektro dan baslarsan gitarın heba olur diye birşey söz konusu değil. En basta ögrenirken zaten çok üst uçuk bi marka almamalısın yeni basladıgın için üzerinde kolayca calışmalar yapabilecegin gitarın anatomisini rahatca kawrayabi,liecegin bir gitar (mesela bnmki cort x6 yeni baslamak için öneririm) alman yetecektir.Zaten gitarda ilerledikçe elindeki gitar seni tatmin etmemeye basladıgını hissetdiginde gitarını deiştirip daha keyifen göre manyetikleri olan daha spesifik bi gitar secersin.

Umarım işinize yarar...Bol müzikli günler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nemesis
    Nemesis's avatar
    Erkek
    abi klasik gitar eğitim cd sini istanbul beyoğlunda bulabilirsin veya herhangi bir müzik aleti satan, müzik ile ilgilenen yerlerde bulabilrsin. veya benim msn adresimi eklersen ordan sana yardımcı olurum 7 yıldır gitar çalıyorum konservatuara hazırlanıyorum

!!! ---Biomedical Technician---!!! .."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Hepiniz haklısınız ama ortada 635 YTL gibi bir rakam görünce şahsen direk elektro gitar ile başla(ya)mam. Ben benim gibiler için söyledim. Tabi durumunuz iyiyse, alabiliyorsanız bizim için de çalın :))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    yaa o kadarda lüks yapma sende a4tech. paran yoksa distortion'ı alma.gene yetmedi amfi'yi alma.maksat sadece öğrenmekse bırak sıkıcı olacak amfisiz çal.haa genede paran yetmedi gitaristan,intoko,garaj,turkrock,bira vs.. gibi siteleri kontrol et 2.el gitar al.alternatif çok
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    bende sıfır fiatlarını verdim zaten
Toplam Hit: 3857 Toplam Mesaj: 23