Klasik Hack Taktiği - Nasıl Yapılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Hocam pc de kayıtlı şifrelerden basit olarak firefoxu bi konumda incelemiştim mesela sen bir siteye girerken sana şifreni kaydedeyimmi diye soru soruyor al onun yaratacağı sorun 

Firefox'u inceledim.İncelediğim kısımlar genelde kayıtlar ne şekilde nasıl tutuluyor ve ne şekilde erişiliyor tarzındaydı.Firefox her ne kadar bof güvenliklerini alsada kullanıcı bilgilerine direk olarak erişme imkanı veriyor.İnceliyelim

XP için

C:\Documents and Settings\[kullaniciniz]\Application Data\Mozilla\Firefox

Win7 için

C:\Users\[kullaniciniz]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox

klasöründe profiles.ini dosyası bulunduruyor.Bu dosyada kullanıcının bilgilerini tutan profilin bilgilerini barındırıyor.Yani

Path=Profiles/qfef5dtw.default

şeklinde klasörüde gösteriyor.Klasörde

content-prefs.sqlite
    cookies.sqlite
    downloads.sqlite
    formhistory.sqlite
    permissions.sqlite
    places.sqlite
    search.sqlite
    signons.sqlite
    webappsstore.sqlite

şeklinde kullanıcının tüm bilgilerini sqlite veritabanında tutuyor.Tutulan kayıtlarda bir tek girdigimiz siteler ve şifreleri şifrelidir geri kalan tüm veriler şifresiz kabak gibi ortada.Üstelik şifreli olan form bilgileride basit bir şekilde çözülebilmektedir.Nasıl çözüleceğini anlatmayacam.

Kullanıcı bilgilerine direk erişim sağlayabilmesi art niyetli insanların işine çok yarayabilir.Örnek olarak Basit bir Java Applet ile sahip olunan firefox profili çalınabilir ve rahatlıkla bilgileri okunabilir.Onun yanında Profil klasörü ziplenip otomatik olarak çalınabilir.Böylelikle kullanıcının sahip oldugu tüm sessionlara sahip olunabilir.

Ben Pythonda basit çaplı bir kod yazdım. Kod firefox dizinini kendisi bulup profiles.ini dosyasında profil klasör adını alıyor ve belirtilen sqlite dosyasına bağlanıp istedigimiz sorguyu çalıştırıp ekrana yazıyor.

import ConfigParser
    from pysqlite2 import dbapi2
    import os
    ffdizin  = os.environ['AppData'] + '\Mozilla\Firefox'
    inibul='%s%s' % (ffdizin, '\profiles.ini')
    profilbilgisi = ConfigParser.ConfigParser()
    profilbilgisi.read(inibul)
    profildizin = profilbilgisi.get('Profile0','Path')
    dbfile = '%s\%s\%s' % (ffdizin, profildizin,'\downloads.sqlite')
    baglan=dbapi2.connect(dbfile)
    cursor=baglan.cursor()
    cursor.execute('SELECT * From moz_downloads')
    for kayitlar in cursor.fetchall():
        print kayitlar
    baglan.close()

Çalışması için pysqlite2 kurulu olmalıdır. Aynı zamanda python26 da çalışmaktadır.

Cookieleri almak için

SELECT host, name,path, value From moz_cookies

Form geçmişini almak için

SELECT fieldname,value From moz_formhistory

Bir diğer önemli bilgi ise eklenti kurumuna izin verilecek hostların listesi.Bu bilgide permissions.sqlite dosyasında yer almaktadır.

SELECT id,host,type,permission From moz_hosts

type colomn unun tipi text oldugu için kurulum için olan izinlere type="install" yapmak yeterli oluyor.Aynı zamanda type='popup' ve permission=1 olunca istedigimiz popupa full izin verebiliyoruz

Unutmayınki bu bilgileri okuyabildigimiz gibi aynı zamanda değiştirip yeni eklemelerde yapabiliriz.Ne yazıkki firefox kullanıcı bilgilerini gizlemede başarılı değildir.Hatta 2,3 ay önce

chrome :\\ tagıyla bile kullanıcının sahip oldugu eklentiler öğrenilebiliyordu. vs 

Tabi free bir hosta bunu yapan java applet aktarılırsa bunu java appletı çekip db ye kaydedebilir. 

Diğer türlü ise tarayıcılarda meydanna gelen buffer overflow açıklarıyla pc ye exe indirterek kayıtlı passwordlar çekilebilirler. 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Bu işi yapanlar çluk cocuk değil kodlamadan anlayanlar diyorsun yanı bu yazdklarını sımdı pek anlamadım ama bi kaç sene sonra anlycgma emınım saolasın hocam arsıvlıycm bu yazdklarını

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam öncelikle direk siteye girdiğinde hiçbir yere tıklamadan virüs bulaşma olayı malesef var :) java ile falanda değil.

bilgisayarımda java yüklü değil ve google'dan bir anime resmi arıyorum, buluyorum.Sonra ne oluyor? google görsellerden başka bir çin sitesine yönleniyor ve herşey bir anda oluyor sanırım flash tarzı birşeydi.

Direk şüpheleniyorum ve Görev Yöneticisine bakıyorum 5 saniye içinde .exe bilgisayarıma bulaşıyor, tabi direk res çakıyorum deepfreeze olmasa işimiz yaş.

Yani bu işi sorgusuz sualsiz yapabilen insanlar var malesef.

eğer Java Downloader falan arıyorsan pcdoktor636 ile iletişime geç.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

CodeInside bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam öncelikle direk siteye girdiğinde hiçbir yere tıklamadan virüs bulaşma olayı malesef var :) java ile falanda değil.

bilgisayarımda java yüklü değil ve google'dan bir anime resmi arıyorum, buluyorum.Sonra ne oluyor? google görsellerden başka bir çin sitesine yönleniyor ve herşey bir anda oluyor sanırım flash tarzı birşeydi.

Direk şüpheleniyorum ve Görev Yöneticisine bakıyorum 5 saniye içinde .exe bilgisayarıma bulaşıyor, tabi direk res çakıyorum deepfreeze olmasa işimiz yaş.

O dediğin meseleyi tarayıcılarda meydana gelen güvenlik açıkları (buffer overflow,stack overflow,heap overflow vs vs )

ile yapabiliyorlar hocam . Tabi başka yöntemlerde olabiliyorda keşke dediğin gibi herşey javadan ibaret olsa disable et bişeye yaramaz

gerçi moziila bu tür script önlemleri için noscript eklentisini çıkardı 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Twitter bunu yazdı:

CodeInside bunu yazdı:

O dediğin meseleyi tarayıcılarda meydana gelen güvenlik açıkları (buffer overflow,stack overflow,heap overflow vs vs )

ile yapabiliyorlar hocam . Tabi başka yöntemlerde olabiliyorda keşke dediğin gibi herşey javadan ibaret olsa disable et bişeye yaramaz

gerçi moziila bu tür script önlemleri için noscript eklentisini çıkardı 

hocam mozilla firefox son sürümde oluyor bütün bunlar yani kısaca adobe flash player bulunan bir bilgisayar ile mozilla kullanarak siteye girmen yetiyor, direk botnet ağına dahil oluyorsun imkansız değil şahit oldum site adresinide not almıştım ama bulamıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Mozilla sadece public olan açıkları yamalıyor 

Milletin bulduğu priv8 yöntemler ile çok canlar yanıyor . 

Haklısın hocam . 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Estlogger mıydı neydi böyle bir ekse vardı dediğin işlemleri yapan

Ayet var, ayet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    evet sorgusuz downloaderlar var ama şuan bedavaya bulman mümkün değil. türkiyedede satan adam sayısı az biçoğuda dolandırıcı zaten. öyle 500 milyona 2-3 milyara bulabileceğin şeyler değil yani :) ama java downloaderlara gelirsek sen daha önceden bi java dosyasında always run seçeneğine tıkladıysan netteyken herzaman çalıştırcağından sorgusuz sualsiz yemiş olabilirsin exeyi. format atmadıysan ve exe keyloggersa adamın mailini ve şifresini bulabiliriz. trojansa ip'sini bulabiliriz. stealersa yapabileceğimiz pek bişey yok sadece logların yollandığı adresi bulabiliriz.
Toplam Hit: 3687 Toplam Mesaj: 19