Klavye"Nin Kola İle Meşki :\ Çözüm Yolu Üretin Babanız Heyrıne
-
dün gece uykunun rehavetiyle iki su bardağı miktarında kola klavyenin içine boşaldı. hemen ters çevirdim ve bi kurutma aleti aradım ama bulamadım. hafif bi ısı uyguladım uzaktan tutarak ocakla neyse klavye çalıştı tüm tuşlar sağlam. ama sabah olunca kolanın içinde ki şekerin etkisinden olacak ki tuşların alt kısmı yapış yapış olmuş ve bazı tuşlara basınca içinde kalıyor yapışıyor vs. şimdi su döküp o şekeri çözüp hemen kurutayım diyecem ama bu da fazla orjinal bir yöntem olur. bir tavsiyeniz varmı yeni bir klavye almak dışında? klavyenin markası pek işe yararmı bilmem ama söyleyeyim microsoft. yok eğer umutsuz vak'a diyorsanız saklamayın bu acı habere katlanabilirim :\
-
umutsuz vak'a :D
-
o işin çözümü yok ben de geçen sene fanta döktüm elim çarptı ama ne yaptıysam çalıştıramadım klavyeyi benimde baştan yazıyordu ama şeker işte fena yapıyo tuşlar basılı kalıyo düzelmez hiç uğraşma 10 ytl ye klavye dolu
-
Abi git mutfağa sık o bulaşık temizleme şeylerinden sonra süngerle ov sonra durılıyıp kurumasını bekle. Merak ettim çalışır mı =D
-
Tuşları ağızı düz tornavida ile çıkar daha sonra teker teker tuşları ıslak bezle silersen sorunun çözülür bu arada tuşları çıkarken yerlerini unutma diye bi kağıda baştan çiz sonra sök temizle tuşları ve içini banada aynı şey oldu yaptım işe yaradı klavyeyi geri getirdim resmen :P :)
-
Yeni bir klavye al.İstersen eski hükümet konağının karşısındaki Gördid Bilgisayara git su geçirmeyen klavye var.Al bi tane.
-
bence sen klavyenin bütün tuşlarını sök ıslak bi bezle tuşları ve klavyenin kola bulaşan yerlerini iyice sil.sonra kurut büyük ihtimalle çalışır.
ama sen denedin mi deye sorarsan denemedim :).
-
Alerjik bunu yazdı:
-----------------------------
Tuşları ağızı düz tornavida ile çıkar daha sonra teker teker tuşları ıslak bezle silersen sorunun çözülür bu arada tuşları çıkarken yerlerini unutma diye bi kağıda baştan çiz sonra sök temizle tuşları ve içini banada aynı şey oldu yaptım işe yaradı klavyeyi geri getirdim resmen :P :)
-----------------------------sen benden hızlı davranmışsın :D
ben yazarken senin cvp yoktu :)
-
Sende abicim amma yavaş yazıyomuşun :D ben ilk önce yazdım birazcık daha editledim sonra koydum :D ama aynı kafadayız sende biliyon demek :D hızlı muridimdir ben :P :) bu arada ReaL_KurD işe yaradımı merak ettim ?
-
arkadaşın laptopuna kola dökmüştük.
bir sürü tuş basılı kalıyordu. acılmıyordu bile makina.
içini aç bi güzel temizle iyice kuruttugundan emin olduktan sonra kapat.
içinde öle dagılacak bozulacak ahım şahım bişi yok yani bozdugun gibi toplayabilirsin.
( hiç microsoft klavyesi açmadım adi klavyelerde böle oluyo.) -
Alerjik bunu yazdı:
-----------------------------
Sende abicim amma yavaş yazıyomuşun :D ben ilk önce yazdım birazcık daha editledim sonra koydum :D ama aynı kafadayız sende biliyon demek :D
-----------------------------yok bea o kadar da yavaş degilim benim tribal wars daki köy saldırı alıyodu yazıyı bıraktım ona daldım.sonra yazdım yazıyı ondan.evet aynı kafada oldugumuz kesin