folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Klavye"Nin Kola İle Meşki :\ Çözüm Yolu Üretin Babanız Heyrıne

Klavye"Nin Kola İle Meşki :\ Çözüm Yolu Üretin Babanız Heyrıne

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:
    -----------------------------
    dün gece uykunun rehavetiyle iki su bardağı miktarında kola klavyenin içine boşaldı. hemen ters çevirdim ve bi kurutma aleti aradım ama bulamadım. hafif bi ısı uyguladım uzaktan tutarak ocakla neyse klavye çalıştı tüm tuşlar sağlam. ama sabah olunca kolanın içinde ki şekerin etkisinden olacak ki tuşların alt kısmı yapış yapış olmuş ve bazı tuşlara basınca içinde kalıyor yapışıyor vs. şimdi su döküp o şekeri çözüp hemen kurutayım diyecem ama bu da fazla orjinal bir yöntem olur. bir tavsiyeniz varmı yeni bir klavye almak dışında? klavyenin markası pek işe yararmı bilmem ama söyleyeyim microsoft. yok eğer umutsuz vak'a diyorsanız saklamayın bu acı habere katlanabilirim :\
    -----------------------------

olm burda olsan sana 2.5 ytl den klavye verirdim :D hatta para almazsım :)

çözüm : 1 bardak soğuk su alınır içilir :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

5-10 liralık klavye kulanacak kadar adam mıyım lan ben?!?! alırsam yine microsoft ya da a4tech'in kaliteli kitlerinden alırım. :)

saat 10 gibi eve dönünce deneyecem eğer işe yararsa yazarım buraya yazmazsa da söverim ona göre :D

bu arada garez sen kimsiniz? gör-did bilgisayar popülaritesini yitirdi forever arcem bilgisayar :D

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JAVVAJ
    JAVVAJ's avatar
    Erkek

Aga hiç kormana grek yok klavyenin içini acıp bakmiştım   elektronik  bir parça yok  tabi  genel olarak konuşuyorum istısnalar olabılır... baskı devresi  plastik bir  şerit ile yapıldıgı için çamaşır suyuna yatırıp çamaşır makinesinede atsan sorun olmaz  : ) yalnız  kurutmak şartı ile klavyeyi sökmekten korkma sök içini iyice temizle  sil sonra tekrar kullan ha bide yeni klavye parasınıda hesabıma yatırırsan sevinirim :D 

Bir dil bir insan iki dil iki insan java bilmeyen ahrazdır...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jezreel
    jezreel's avatar
    Erkek
    Kolonya dök, kurut

gaipten görüntüler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

benim bildiğim saf su iletgen deyildir şimdi klavyeni safsu ile yıka saka deyil cidden sonra kurut sil ve dene çalışcaktır

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek
    tek tek tuşlarını çıkar bir bez ile silmeye çalış tuşları leğenin içine koy iyice çözülmesini bekle
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackdeath
    blackdeath's avatar
    Erkek

hacı bı toravıda al sok klavyeyı yıka sonra kurut tak calıstır temız temız

ısyerınde genel yaptıgımız temızlıkte butun kalvyerlı sokup bı kovanın ıcıne atıp yıkıyıp tekrar calıstırıyorduk

oyusden korkma gayet saglılı oluyor hem temız hem calıskan

agzıyla içmesini bilmeyenlere yeni rakıdan bir yenilik 35lik yenifitil. ışığa kadar götürür.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSCSSC
    ssc
    ssc's avatar
    Erkek

Klavyeyi sök arkadaki vidalarından...

Ortada plastik baskı devre var onu ayır oradan..

Klavyenin geri kalanını bi güzel sabunlu suyla yıka...

Sonra bırak kurusun.. en son baskı devreyi nemli bezle sil tekrar kapat ilk günkü gibi olur...

SSC
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    proxy
    proxy's avatar
    Erkek

alkol yada tiner kullan kendin için değil tabi ) klavyeyi onlarla temizle araya girse de bozmaz klavyeyi sen yinede dikkatlice temizle

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek

ben klavyenin içi pislik filan doluğunda tuşlar sarardıığnda hepsini söküyorum bi güzel ozona yatırıyorum tuşlar beyazlaşıyor. Zemini de önce katı pisliklerden arındırıyorum sonra sabunlu bezle ıslatıyorum sonra tornavidanın etrafına bez bağlayıp köşelere kadar siliyorum. Ben de ara sıra bişeyler dökerim ama hiç 2 bardak miktarı kadar döktüğümü hatırlamıyorum. Tuşlar için ozondan iyisi yok.

Toplam Hit: 5720 Toplam Mesaj: 38