Klavye"Nin Kola İle Meşki :\ Çözüm Yolu Üretin Babanız Heyrıne
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------
dün gece uykunun rehavetiyle iki su bardağı miktarında kola klavyenin içine boşaldı. hemen ters çevirdim ve bi kurutma aleti aradım ama bulamadım. hafif bi ısı uyguladım uzaktan tutarak ocakla neyse klavye çalıştı tüm tuşlar sağlam. ama sabah olunca kolanın içinde ki şekerin etkisinden olacak ki tuşların alt kısmı yapış yapış olmuş ve bazı tuşlara basınca içinde kalıyor yapışıyor vs. şimdi su döküp o şekeri çözüp hemen kurutayım diyecem ama bu da fazla orjinal bir yöntem olur. bir tavsiyeniz varmı yeni bir klavye almak dışında? klavyenin markası pek işe yararmı bilmem ama söyleyeyim microsoft. yok eğer umutsuz vak'a diyorsanız saklamayın bu acı habere katlanabilirim :\
-----------------------------olm burda olsan sana 2.5 ytl den klavye verirdim :D hatta para almazsım :)
çözüm : 1 bardak soğuk su alınır içilir :D
-
5-10 liralık klavye kulanacak kadar adam mıyım lan ben?!?! alırsam yine microsoft ya da a4tech'in kaliteli kitlerinden alırım. :)
saat 10 gibi eve dönünce deneyecem eğer işe yararsa yazarım buraya yazmazsa da söverim ona göre :D
bu arada garez sen kimsiniz? gör-did bilgisayar popülaritesini yitirdi forever arcem bilgisayar :D
-
Aga hiç kormana grek yok klavyenin içini acıp bakmiştım elektronik bir parça yok tabi genel olarak konuşuyorum istısnalar olabılır... baskı devresi plastik bir şerit ile yapıldıgı için çamaşır suyuna yatırıp çamaşır makinesinede atsan sorun olmaz : ) yalnız kurutmak şartı ile klavyeyi sökmekten korkma sök içini iyice temizle sil sonra tekrar kullan ha bide yeni klavye parasınıda hesabıma yatırırsan sevinirim :D
-
Kolonya dök, kurut
-
benim bildiğim saf su iletgen deyildir şimdi klavyeni safsu ile yıka saka deyil cidden sonra kurut sil ve dene çalışcaktır
-
tek tek tuşlarını çıkar bir bez ile silmeye çalış tuşları leğenin içine koy iyice çözülmesini bekle
-
hacı bı toravıda al sok klavyeyı yıka sonra kurut tak calıstır temız temız
ısyerınde genel yaptıgımız temızlıkte butun kalvyerlı sokup bı kovanın ıcıne atıp yıkıyıp tekrar calıstırıyorduk
oyusden korkma gayet saglılı oluyor hem temız hem calıskan
-
Klavyeyi sök arkadaki vidalarından...
Ortada plastik baskı devre var onu ayır oradan..
Klavyenin geri kalanını bi güzel sabunlu suyla yıka...
Sonra bırak kurusun.. en son baskı devreyi nemli bezle sil tekrar kapat ilk günkü gibi olur...
-
alkol yada tiner kullan kendin için değil tabi ) klavyeyi onlarla temizle araya girse de bozmaz klavyeyi sen yinede dikkatlice temizle
-
ben klavyenin içi pislik filan doluğunda tuşlar sarardıığnda hepsini söküyorum bi güzel ozona yatırıyorum tuşlar beyazlaşıyor. Zemini de önce katı pisliklerden arındırıyorum sonra sabunlu bezle ıslatıyorum sonra tornavidanın etrafına bez bağlayıp köşelere kadar siliyorum. Ben de ara sıra bişeyler dökerim ama hiç 2 bardak miktarı kadar döktüğümü hatırlamıyorum. Tuşlar için ozondan iyisi yok.