Klima Öneri
-
sevgili müridler sıcaklar malum eve bi klima alaım diyoruz fakat hangisinden daha iyi verim alırız hangisi daha uygundur bilgi verebilicek varmı ?
-
DemirDöküm'ün modellerine bakabilirsin
-
Bu işin kralı daikin dir.sonra mitsubishi.
-
inverter teknolojosi elektrik ücretini oldukça düşürüyor.uzmanlar daikin veya mitsubişi öneriyor ama pahalı.toşiba da olabilir. toşibayı alarko türkiyede üretiyor. daikin 6 ay içinde türkiyede üretilecek.airfeli satın almışlar.
-
BAYMAK 17700922 48000btu, 6 ay önce 3450 liraya aldım, bütün evi soğutuyor.
-
vestel arçelik beko vs. markaları düşünme bile hocam :)
-
Antikilller bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------neyi var bunların ?
-
en iyisi SHARP (pahalıdır ama hakkını veriyor. deniz havası etkisi veriyor)
sonra MITSUBISHI (ırak ta en çok kullanılan klimadır... 50 derecede bile çalışıyor.. devreden düşmez) biraz pahalı tabi
türk malı olarak alarko veya demirdöküm de iyidir...
-
SnowDrop bunu yazdı:
Antikilller bunu yazdı:
-----------------------------neyi var bunların ?
-----------------------------hacı vestel kullanıyoruz biraz arıza + servis biraz masal arçelik bekoyuda biliyosun işte
-
6 yıldır bosch kullanıyoruz dükkanda evlerde var toplam 5 tane hiç biri bozulmadı ve ufak bir ses yok
soğutma arıyorsan bosch dan iyisini bulamazsın ama ısıtma baymak iyi
-
Klima alırken kapasiteyi belirledikten sonra 4 argüman vardır.
1-Elektrik sarfiyatı.
Özellikle büyük kapasitelilerde elektrik sarfiyatı önemlidir. Bazıları kışın ısınma amacı ilede kullanıyor bu durumda dahada önemli oluyor. Pencere üstü modelleri dediğimiz siplit klimalarda A hatta A+ sınıfı birçok marka var. Bunların içerisinden invertörlü olanını al ki ısınırken ve soğuturken de elektriği daha az yaksın. Eğer salon tipi (iç ünitesi buzdolabı ebatlarında olan. Cami gibi geniş alanlarda kullanılır) A sınıfı sağdece mitsubishi de var, diğer markalarda ben bulamadım. İklimsayada gitsen durum aynı.
2-Fiyatı.
A sınıfları her zaman daha pahalıdır. Nokta vuruşlu yazıcı ile lazer yazıcı gibi düşün. A sınıfında makine pahalıdır ama az yakar. E sınıfında makine ucuzdur ama elektriği çok yakar. 48000 BTU salon tipi A sınıfı klima yaklaşık 9000TL iken E sınıfı 3500 TL dir.
Eğer ihtiyacın 150000BTU dan büyükse birden fazla salon tipini kullanmak yerine modüler ciller grubu(iklimlendirme santrali) denilen türden alırsan makinenin fiyatı pahalıdır ama elektrikte acayip rahat edersin. Ayrıca dikkat edersen klima santrali yazmadım, iklimlendirme santrali yazdım. Böyle birşey kurduğunda klimada neymiş diyeceğine bahse girerim. Bu grupta toshiba yı tavsiye ederim.
3-Nerede kullanacaksın.
Benim gibi karadenizde yaşıyorsan geniş çalışma aralıklı cihaza ihtiyacın yok ama misal mersinde yada şanlıurfada yani sıcağın güzel gavurların bitarafı gibi yüksek olduğu yerlerde soğutma istiyorsan geniş aralıklı almalısın. Benzer şey ısıtma içinde geçerli. Sivasta -37 yi gördüm ben. Bu soğukta bile ısıtma sağlamasını istiyorsan geniş aralıklı olmalı.
4-Nasıl kullanacaksın?
Eğer kullanacağın alan gıda deposu ya da manav gibi bir yerse nem dengeleyen, hafa filtreli vb. modeleri incelemelisin. Benzer şey astım yada ciğer hastaları varsada geçerlidir. Ayrıca uzaktan yönetilebilirlik vb. istiyorsan bunuda dikkate almalısın.