Klipteki Baphomet'in Anlamı ?
-
Naughty Boy - La La La ft. Sam Smith şarkısının klibinde sinir bozucu bir çocuk gidiyor ve istemediği , sklemediği şeyler olduğunda kulağını kapatıp la la , la la la la diyor. Şimdi buraya kadar herşey tamam fakat bu klip birşey anlatıyor ve ben atlıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=3O1_3zBUKM8
Klibin başında ailesinin evinden ayrılıyor ve yolculuğa çıkıyor.
00:43 de Aslan ile karşılaşıyor ( Köpek olduğuna bakmayın bu çin aslanı ve OZ Büyücüsü filmindeki aslanı simgeliyor )
Aslanın cesareti yok.

01:11 de ise bir spor salonunun içinde demir adam ile karşılaşıyor , ona müziği kapattıyır.
Teneke - demir adamın kalbi yok

Bu sahnede ise ona kalp alıyor. 01:50

2:00 da ise saman (korkuluk) adam ile karşılaşıyorlar ve onunda beyni yok
Hikaye kısaca böyledir. Temelde sanat tarihinin en klişe konularından birini, iyiyle kötünün savaşını işleyen kitap, hem çocuk hem de bilimkurgu edebiyatının öncülerindendir. Rengini ve farklılığını şaşırtıcı biçimde 100 yıl sonra bile koruyan hikaye edebiyatçıların deyişiyle bir arkhetupos'tır (kendinden sonra gelenleri etkileyen, ilk olan). Ama düşülmemesi gereken yanılgı hikayenin yalnız bu denli yalın olduğu düşüncesidir. Çünkü, çocukları eğlendirmek için yazılmış ve çekilmiş gibi görünen eser, aslında olduğu iddia edilen diğer Oz'un üzerindeki bir örtüdür. Örtünün altını görmekse dönem Amerikası'nın siyasi ve ekonomik yapısını anlamadan pek de mümkün değildir.
DİĞER OZ
Kitabın yazıldığı sosyal ve ekonomik ortamla filmin sinema perdesine yansıdığı yıllardaki Birleşik Devletler arasındaki en dramatik fark kuşkusuz Amerikan ekonomisinin dip yaptığı "great depression"dır (büyük depresyon). Bir çıkış ve umut arayan Amerikan halkına umut verme fikri, filmin hem izlenen dış katmanında hem de daha derin incelenmesi gereken sembolik altyapısında açıkça görülür. Verilmek istenen mesaj en açık biçimde Oz Büyücüsü'nün kendisi tarafından verilir. Samankafa "Universitatus Committeeatum e plurbis unum"um onursal düşünce doktorasını alır (Th. D. - Dr. of Thinkology); korkak aslan cadıya karşı yapılan savaşta gösterdiği cesaret neticesinde üçlü haç madalyasıyla ödüllendirilir ve kalbi olmayan teneke adam da bir yetkinlik belgesi alır. Dorothy'se zaten başından beri Kansas'a dönebilir ama önce bunu öğrenmesi gerekmektedir. Tek yapması gereken kırmızı terliklerinin topuklarını birbirine vurmaktır (belki sırf bu yüzden Wizard of Oz deyince aklınıza ilk gelecek renk kırmızı olacaktır). Sonuç: Başarmak için ihtiyacımız olan tek şey kaybettiğimiz güvenimiz...
Bu noktadan sonra filmi en baştan irdeleme zorunluluğu doğar, çünkü filmin şarkı sözlerini yazan ve senaryoda devamlı değişen yönetmen kadrosundan çok daha fazla etkiye sahip olan "Yip" Harburg'un da dediği gibi: "..müzikaller, insanları düşündürmek içindir.."
Daha en başta Dorothy'i Oz ülkesine sürükleyen hortum rahatlıkla 30'ların insanları sarsan, alışkanlıklarını değiştiren, bilinmeyen ve güvensiz yeni Amerika'sıyla tanıştıran büyük depresyonla ilişkillendirilebilir. Oz ülkesine ulaşmak için Dorothy'nin takip etmek zorunda olduğu sarı, tuğla yol umut ve özgürlüğü simgeler. Hem kitapta hem de filmde ifade edildiği gibi; her ne olursa olsun ve karşılarına ne çıkarsa çıksın sarı, tuğla yoldan ayrılmadıkları müddetçe Dorothy ve arkadaşları özgür ve umut dolu olacaklardır.
Dorothy ve arkadaşları tüm sorunlarını çözmek için yola çıkmışlardır ve çare Oz büyücüsüdür; bu da aynı batılı bir çiftçi, iş arayan bir işçi ve iflas etmiş bir iş adamının Roosevelt'ten kendilerini bu krizden çıkarmalarını istemelerine benzemektedir. Her ne kadar çiftçinin korkulukla sembolize edilmesi ve ormanlar kralının iş yaşamının kralı da olacağı açıksa da, filmi izlemeyen okur için sanırım teneke adamı biraz daha tasvir etmek gereklidir. Teneke adam film boyunca baltasını elinden düşürmez. Dorothy ile samankafa onu bulduklarında çalışırken yağan bir yağmur yüzünden paslanıp kalmıştır ve kurtulmak için yağlanmaya ihtiyacı vardır. (Sizce yağmur neyi ifade ediyor?) Ve Roosevelt, Amerikan halkına nasıl ihtiyaç duydukları herşeye sahip olduklarına dair güven aşıladıysa, Oz büyücüsünden de beklenen budur.
Yani Amerikan halkının da ihtiyacı: bir beyin, bir kalp ve biraz cesarettir.
(BU BÖLÜMÜ http://film.com.tr/eniyiler.cfm?aid=9795&yazi=the_wizard_of_oz_oz_buyucusu sayfasından alıntıladım )
..
Şimdi çareyi bulmak için normalde oz a gitmeleri gerekirken niye Bafomet e gidiyorlar ?

Burada normalde takip etmeleri gereken sayı yolu tasfir ediyor. Doğru yere ulaşacakları yol.

Normalde şehre girmeleri gerekirken bir mağraya giriyorlar.

Aslanı kapıya bağlıyorlar sanki kötü birşey var gibisinden tepki veriyor.

Baphomet görüldü.

Burada ona iyice sarılıp onu bafomet'in yanına bırakıyorlar.

Ve burada çocuk sklemez tavırlarını baphomet e uyguluyor , fakat bi tepki yok

Çocuğu içeri bıraktılar geri dönüyorlar.

Baphomet = Baphomet, 14. yüzyıl başlarında, Katolik Kilisesi tarafından aforoz edilen Tapınakçıların[2] taptığı iddia edilen şeytan. Baphomet ismi, Tapınak Şövalyeleri tarikatının gizli ritüellerinin açığa çıkmasıyla bilinir olmuştur.

http://masonlar.org/masonlar_forum/index.php?topic=12991.0
Bu konuda baphomet in masonlukla ve tapınakçılar la bir ilgisi olmadığı , bunun katolik kilisesi tarafından uydurulduğu söyleniyor.
Bir diğer kişi ise baphomet in simgesel şeyler içerdiğini yani bazı konularda masonluk , yapınakçılar ile bağı bulunduğunu söylüyor.
O konuların sonu neye çıkarsa çıksın benim klipten çıkardığım o baphomet kapitalizmi , masonluğu ve tapınakçıları yani para babalarını simgeliyor. Bizim ise bu düzene karşı durmamız gerektiği fakat bunun için kalbe , cesarete ve beyne ihtiyacımız olduğunu.
-
Aslında ne kapitalizm sonuna kadar haklı , ne komünizm. Aslında bir ütopya olarak herkezin tamamen eşit olduğu bir dünya hayal edebilirsiniz. Fakat bu uzunca yıllar gerçekleştirilmesi neredeyse imkansız şeyler , böyle olursa insanlık robotlaşır. Sıradanlaşır.
Ayrıca mcdonalds ın 1990 da moskovada açılışını gösteren bu videoda körü körüne komünizmin hayatımızdan neleri aldığını ve insanların özgürlüğe olan hasretini görebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=newRbaPkkao
Komünizm körü körüne uygulandığında özel sektörü tamamen öldürmekte ve bugun severek kullandığınız ceptelefonunuz , kolanız , içkiniz vb. herşeyi tek tip e çevirmektedir.
Körü körüne kapitalizm ise özgür olduğunuzu sanmanızı fakat aslında zenginlerin kölesi olmanızı sağlamaktadır.
Yani rekabet yoksa yenilikte yok , uzay yarışı ve savaşlar bu gün kullandığımız teknolojilerin temelini attı ve insan refahı için en önemli meteryal teknolojidir.
Kafanızda ne tür bir ütopya kurarsanız kurun şuanki sistemlerin hiç biri ile başarılı olamanıza imkan yoktur. Toplumda çok zengin insanların olmaması demek , çok büyük firmaların olmaması demek. Çok büyük firmalar ve onların bu gücü olmazsa firmalar yerine biz birbirimiz ile savaşırız. Şuan onlar savaşıyor.
Bu arada ilk bankaları tapınakçıların (ve çoğunu ) kurduğuna inanılır. Buda başka bir düzenin başlangıcı ve paranın onların elinde olduğu anlamına geliyor.
PanxeR tarafından 27/Tem/13 18:10 tarihinde düzenlenmiştir -
..............edit
srsr_mnyk tarafından 27/Tem/13 18:16 tarihinde düzenlenmiştir -
akşam bişeyler yazıcam
-
Michael Sikkofield kafası yaşıyor herkes bugünlerde, çok paranoyak olduk. İlgi çekme, insanları hakkında konuşturma amacı ile yapılmıştır büyük ihtimal. Gördüldüğü gibi TBT'da bile konusu açılıp konuşulduğuna göre işe yaramış gibi gözüküyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. :)
-
NigraSilva bunu yazdı
Michael Sikkofield kafası yaşıyor herkes bugünlerde, çok paranoyak olduk. İlgi çekme, insanları hakkında konuşturma amacı ile yapılmıştır büyük ihtimal. Gördüldüğü gibi TBT'da bile konusu açılıp konuşulduğuna göre işe yaramış gibi gözüküyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. :)
Bu adam işi çözmüş , madalyasını verin :)
tam olarak şuanda kliplerdeki üçgen masonik işaretlerde tam da bu yüzden yapılıyor :)
ben sadece anlamları yükleyeyim dedim
-
Bereket tanrısı değil mi Baphomet ?
-
Dark_Lord bunu yazdı
Bereket tanrısı değil mi Baphomet ?

o dedigin tanrı bu hacı karsılastırılamaz bile baphometle bu :D
-
Baphometh'in kökenini anlatırsak burada kıyamet kopar :D
-
Baphomet'in açtığı tünelin derinliğini hayal bile edemezsin.
-
O değilde o mcdonalds açılışı videosunda çalan şarkının adını bilen varmı çok sevdim.
