folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Klipteki Baphomet'in Anlamı ?



Klipteki Baphomet'in Anlamı ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Hocam bide baphomet i şeytan ilan etmişsin hemen ama  şeytan yakıştırması o zamanlar katolik kilisesinin kendi dayatmalarını haricindeki herşeye şetan demesinin bir sonucudur.

    Mesela o heryerde gösterilen kırmızı boynuzlu şeytan figürü pagan tanrılarından biridir.

    Baphomet de pagan inanışında bereket ve bolluk tanrısı olarak geçer. Kiliseden ayrılan veya zaten inanmayan insanlar avrupada çoğunlukla pagan inanışını benimsemişlerdi. Zaten hristiyanlık gelmeden binlerce yıl önce de pagan inancı mevcuttu avrupada. Hatta şöyle  ilginç birşey söyleyeyim avrupanın eski kentlerine gidersen oradaki heykel ve yapıları dikkatli incele, çoğu rönesans sanatçısı kiliseye olan karşı görüşlerini şehirlerin bazı yerlerine pagan simgeleri yaparak göstermişlerdir. Özellikle roma çevresinde bazı yerlerde pagan tanrılarının heykelleri mevcuttur. Bu da varolan otoriteye olan başkaldırının yüzlerce yıl önceki uygulamasıdır.

    Yani aslında sembollerin vs. öyle doğaüstü, parapsikolojik, simgebilim tarzı şeylere çekmeye gerek yok. Çoğu simgeler birçoğumuzun ilkokulda kendi arkadaşları arasında yazışmak için oluşturduğu saçmasapan şekillerden oluşan alfabeden farklı değildir.

     

    Bence oradaki baphomet tam tersi şu andaki dayatmacı ve kendi istediklerini uygulayan zihniyetin karşıtını temsil ediyor. Orada cesaret, güç ve zeka ile zorlukları aşarak gerçeğe uleşılacağını anlatmış.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    edit

    coLin tarafından 28/Tem/13 04:24 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 16845 Toplam Mesaj: 13