folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Koalisyon Hükümeti, Yeni Dengeler Ve Bizi Bekleyenler?

Koalisyon Hükümeti, Yeni Dengeler Ve Bizi Bekleyenler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

* memleketi bukadar iyi satabilecekmi..

* kadrolaşmayı bu şekilde devam ettirebilecekmi..

* amerikadan alınan emirler bukadar hızlı uygulanabilecekmi..

* özelleştime deyip milletin malını apaçık düşmanımız olanlara peşkeş çekebilecekmi..

* memurun anasını satıp teröristi yüceltip yök başkanına sıkıysa bizim istediğimiz gibi konuşmasın diyebilicekmi..

vs.vs.vs.

sonuç: inşallah kapatılmaz zira kapatılırsa bu halk yine daha fazla oyla getirir. ama kapatılmazsa bunların iç yüzü bir kaç yıl içinde belli olacak. ama farketmez bizim millet yine yer bunların vaatlerini.aklıma zübük geldi :) heygidi aziz nesin.

www.atsizcilar.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

bu milletde bi garip adam bu kadar ozgur ülke demokrasi istiyosanız gidin abd ye gayler gibi opusun ne bilm herşeyi yapın biz akp istemiyoz belki oy verenler pişman? ayrıyetten burdan demokratik ülke degiliz diyene sölüyorum.. herşeyin fazlası zarar bize krallıkla yoneten ülkeler ögretti bunu ders alın azcık :) uyanın iddanameyi biri eklerse sevinirim buraya

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaL
    ZaL's avatar
    Erkek

21.yy Türkiye'sinde iktidar bir partinin kapatılması demek,ülkenin 20 yıl geri gitmesi demektir.Böyle bir durumun olusmasının getirileri Darbe getirileriyle neredeyse aynı olur.Ülkenin gidişatı düşünülerek hareket edilmelidir. 

Abdurrahman Yalcinkaya'nın hazırladığı dosya kabul görmeyecek,1-2 ay sonra Akp dosyası kapatılacaktır.11 yargıtay üyesinden en az 7'sinin kabul etmesi gerekiyor.Dtp gibi kapatılmak için bir sürü nedeni olan bi partiyi kapatamayan zihniyet Akp'yi kapatamayacaktır. Tek temennimde budur.Gerçekten görmesini bilen insanında tek temennisi bu olmalıdır.

2 kelime yanyana gelirde güzel olmaz mı? Sen bunu göremiyorsan,ben sana gösterememki.Tıpkı şuan şurada yazılanlar gibi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    mugato bunu yazdı:
    -----------------------------

Evet beyler. Ak Parti kapatılıyor. Neden böyle emin konuşuyorum? Bu ülkede Adnan Menderes idam edildiyse Ak Parti de kapatılır.

Neyse kapatılır kapatılmaz konumuz bu değil.

Ak Parti kapatıldı diyelim ve ilk seçimde bir koalisyon hükümeti geldi.

2 (chp-mhp) veya 3 (chp-mhp-akp'nin devamı) parti koalisyon kurdu.

Bu yeni kurulan hükümet devam etmekte olan çalışmaları aynı hızda sürdürebilecek mi?

Örneğin, yeni anayasayı tamamlayıp yeterli çoğunluğu sağlayıp hayata geçirebilecek mi?

Tezkereyi uzatıp askeri harekat emrini verebilecek mi?

Eski hükümetin başlattığı sağlık, eğitim ve ekonomi reformları sürdürebilecek mi?

Yoksa bunları uygulamadan kaldırıp eskiye mi dönülecek ya da yeni kanunlar ve uygulamalar mı getirilecek?

Bunlar Ak Parti hükümetinin gerçekleştirdiği hızda sürebilecek mi?

Yoksa iki ileri bi sağa sola selam osmanlı mehteran usuluyle işleyecek olan meclis Türkiye'nin ivmesini durduracak, 4 senede 20 senelik duraklamaya mı yol açacak?

Uluslararası sallantıda sarsılan ve endişe içinde olan ekonomik göstergeler, enflasyon ve pahalılık ülkemizi vuracak mı?

Yoksa bizi ekmek ve mazot kuyrukları mı bekliyor yine?

Türkiye'nin dış siyasette sözü geçerliliği, zayıf ve meşruiyeti tartışmaya açık bir hükümet ile darbe mi alacak?

Irak'ın kuzeyinde barzani çetesi ve azgın teröristler Türkiyemizin girdiği bu bataklıkta çırpınırken palazlanıp belinin kırıldığı dönemde tekrar eski günlerine mi dönecek?

Ekonominin zayıfladığı, hükümete, hukuka güvenin sıfırlandığı, siyasi iradenin dibe vurduğu bir dönemde avrupadan ve abd den destek alan pkk halkımıza bu en zor dönemlerde yaşatacağı felaketlerle ön plana mı çıkacak?

Bunlar ön görülen şeyler.

Bunlar belki Türkiye'yi belki 20 belki 30 sene geriye götürür.

Ama ön görülemeyen bir şey daha var !

Halkın sürekli damarına basıldı halk sustu. Darbe yapıldı sustu, partileri kapatıldı sustu. Ekonomisi çöktü, siyasilere güveni kalmadı çaresiz kaldı. Çıkış yolunu bir noktada seçti. İradesini ortaya koydu. Güvendi ve oy verdi. Halk ilk defa egemen oldu derken 1 kişi çıktı ve halk'a "DUR" dedi.

Şu an gözlemler onu gösteriyor ki halk yine susuyor. Ama bu sefer farklı. Çünkü halkın artık gidecek yeri kalmadı. Elinde var olan tek kozu da elinden alındı. Artık halkın söz söyleme gücü kalmadı. Beli büküldü ve tuş edildi. Halk egemen olmadığını, egemenliğin, devletin kilit noktalarında on yılllardır kökleşen ve o koltuklara yapışan, "ben kalkıyorum sen otur" mantığıyla saltanata dönüşen bir yapının elinde olduğunu gördü.

Bu gergin ve sinirlerin tavan yaptığı, halkın iradesine ve egemenliğine resmen ve alenen tecavüz edildiği, tahammül sınırlarının aşıldığı ve sabrın son noktasına gelindiği bu dönemde halkı ayrışmaya ve çatışmaya yöneltecek bir kıvılcımın oluşması işten bile değil.

İşte bu hukuk darbesinin çağırdığı şeyler bunlar...

16.5 milyon insanın iradesinin 1+11 kişinin vicdanına bırakılması egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmadığını gözlerimizin önüne seriyor.

Savcı beyin yaptığının bu ülkeye kazandıracakları ve kaybettirecekleri objektif olarak düşünüldüğünde niyet ortaya çıkıyor.

Umarım bu düşündüklerim olmaz.

Anayasa mahkemesi ülkenin çıkarlarını yüksek yargıyı tapulayanların çıkarlarından üstün görmediği sürece bazıları ne kadar sevinse de bu ülke 1 adım öteye gidemez...

senin bu düsüdüklerin objektif mi peki hakikaten.. yanli düsünüyorsun gibi geldide.. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    tugra bunu yazdı:

sadece şu sosyal güvenlik yasasına küfreden müridlere cevap vermek istiyorum

Türkiye eğer bu hızla 30 yıl daha emeklilere maaş hizmet vs verir 45 yaşında emekli ederse 30yıl sonunda bunun Türkiye ye maliyeti yaklaşık olarak 1 trilyon doları geçecek* polyana ya taktım bu sıralar ama değinmeden geçemiyorum eğer böyle zihniyetli 'banane canım ben dağıtayım paraları oyum düşer sonra falan ' diye düşünmeyen bir hükümete helal olsun kapatılsa da yolları açık olsun zamanı gelince anlarsınız neyin ne olduğunu alıştık millet olarak batıyor tabi bize rahatlık

action yok eflasyon rakamlarla dünya ya uyum sağlamakta bankalar özelleştirilmiş diye ... yırtanların dünyadan haberleri yok bugün bir ingiltere de bankaların %90 civarı yabancı sermaye de aynı şekilde çek cumhuriyeti %94 seviyesinde daha birçok ülke var ama bunların yüzdeleri aklımda değil Türkiye bu konumda en son sıralarda sadece %20 lik sektör payı vardır bunların da % 10 civarı karar mekanizmasına dahil değildir yani karar mekanizması sadece %15 lik dilimde gerisi hisse senetleri vs cinsidir..

yani diyeceğim kaşınmayalım o başsavcıyı da tebrik etmek lazım ekonominin ... belledi yarın görürüz hep beraber

*dip not yukarıda ki ciddi rakamı öğrendiğim kişi :

Prof. Dr. Fatih Özatay - TOBB ETÜ İİBF Dekanı, Merkez Bank. Eski Mdr. Yard. dır ..

devlet vatandasina bakmak zorunda.... ben bunu bilirim..... elalemin ekonomisine yetismek icin insanlari 70 inde filan mi emekli etmek lazim.. yada heryeri satmak mi lazim.. ne bicim anlayis lem bu.. baslarim sizin sosyalliginize... 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    Benim tahminim AKP (veya onun devamı) daha da oy yükseltecek. Bunun örneği 2 kez yaşandı. Birincisi Genelkurmayın Nisan Bildirisi, onun sonucunda AKP mağdura oynayıp oylarını baya bir artırdı. İkincisi ise 80 ihtilalindan sonra Kenan Evren denetimdeki askeri kökenli partiyi (hükümet gözüyle bakılıyordu) halk seçmedi.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    belkide devlet kar eden kuruluşlarını özelleştirmeseydi elinde ciddi miktarlarda bir gelir kaynağı olsaydı bugünden yarının krizini düşünmezdik, neymiş 50 sene sonra bilmem ne olacakmış. kardeşim madem bugünden 50 yıl sonra oalcakları görüyosun , niye önlem almıyosunda milletin cebine elini sokuyosun ?  kar eden kuruluşları satarsan bi gelir kaynağın kalmazsa böle oturur düşünürsün bön bön

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Erkek
    dodobig bunu yazdı:

* memleketi bukadar iyi satabilecekmi..

* kadrolaşmayı bu şekilde devam ettirebilecekmi..

* amerikadan alınan emirler bukadar hızlı uygulanabilecekmi..

* özelleştime deyip milletin malını apaçık düşmanımız olanlara peşkeş çekebilecekmi..

* memurun anasını satıp teröristi yüceltip yök başkanına sıkıysa bizim istediğimiz gibi konuşmasın diyebilicekmi..

vs.vs.vs.

sonuç: inşallah kapatılmaz zira kapatılırsa bu halk yine daha fazla oyla getirir. ama kapatılmazsa bunların iç yüzü bir kaç yıl içinde belli olacak. ama farketmez bizim millet yine yer bunların vaatlerini.aklıma zübük geldi :) heygidi aziz nesin.

gardas gozunu bi ac istersen suan dunyada lider olan ulkelere bi bak istersen ondan sonra konus... ornek veriyom ben londradayim... burda bankalar is yerleri fabrikalar aklina gelecek cogu sey pakistanlilarin elinde ol bi ornek daha burda turklerde oneli yerlere sahip adamlar kalkip boyle bisey diyormu

al bi ornek daha almanyayi dusun hollandayi dusun turk insanin yasadigi yerleri dusun bakalim

yan cizdim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

akp kapatılır diye sevinmeye çalışılıyor ama ;

% 70 lere çıktığı zaman dahada vahim olacağını varın siz düşünün.  

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    cagatay09 bunu yazdı:

devlet vatandasina bakmak zorunda.... ben bunu bilirim..... elalemin ekonomisine yetismek icin insanlari 70 inde filan mi emekli etmek lazim.. yada heryeri satmak mi lazim.. ne bicim anlayis lem bu.. baslarim sizin sosyalliginize... 

Ben sana bi başlarsam sonu gelmez aklını başına devşir alıntı yaparken

biz burda olacakları söylüyoruz şöylesi böylesi kişisel görüşe kalmış konu elalemin ekonomisi değil Türkiye ekonomisi evet devlet vatandaşa bakmak zorundadır bunu da her çocuk 18 ine kadar sigortalı olayında görüyoruz bence 45 yaşındaki adamdan çok 4 yaşındaki 10 yaşındaki çocukların daha çok ihtiyacı vardır sosyal güvenceye 45 yaş orta yaş ortalamasına dahildir emekli olacak yaş değildir (kendi kanımca) zaten birçok emekli hem maaş alıp hemde bi yandan çalışmaktadır buda genç nüfusu işsizliğe sürükler

yani 45 yaşında ki adama emekli maaşı bağlayıp bi yandan da hala istihdam bölümünde işgal yaratmalarına izin vermektense madem çoğu çalışıyor bunlara vereceğim 15 yıllık parayla ben yeni istihdam yerleri yaratırım hizmet getiririm genç nüfusu desteklerim sosyal devlet anlayışı budur yoksa herkese para vermek dağıtmak anlamına gelmez alışılmış erken gelen sıcak paraya devletin malı deniz yemeyen keriz hesabı çok yanlış çok..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
Toplam Hit: 8314 Toplam Mesaj: 38