folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Kodlama Oncesi Ve Sırasında Neler Yapıyorsunuz ?

Kodlama Oncesi Ve Sırasında Neler Yapıyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

tüm işlere önce veritabanından başlarım. sonra panel kısmı en son kullanıcı sayfaları vs.

kod yazarken ya dizi ya film ya müzik dinliyorum. özellikle hans zimmerin konserlerini açıyorum. tüm bunları bi ses olsun diye şeapıyorum. alışmışım sessizken çalışamıyorum. hiç bişi bulamazsam tv açıyorum.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    WildWamqire bunu yazdı

Php kodluyorum, fw'i hiç kullanma ihtiyacı duymadım.

En başta proje'yi A4 kağıda döküyorum.

Kullanılacaksa veritabanı tasarımına start veriyorum. 

Sonra admin panel'ine girişiyorum. 

Benim en nefret ettiğim nokta hazır tasarımları proje format'ına göre düzenlemek, ıkına sıkına yapıyorum mecbur :/

Yazdığım her class, fonksiyon, if-else yapısının altına not alıyorum. 1-2 ay sonra bakttıgımda, hmm bu bunun içinmiş diyorum.

Diziler velinimetim, neredeyse herşeyi dizilerde saklıyorum.  Config verileri,  bir özellik için bir den fazla değişken kullanılacaksa direk dizi oluşturuyorum.

En önemli şeyse kendime bir şeyler katmak. Yeni algoritmalar, çözüm yolları, özellikler, fonksiyolar vs.

Kodlama sırasında müzik, dizi, film o yüzden 3 ekran çalışıyorum :D

Dizi ve filmleri hatırlıyor musun peki? yada yine aynı dizi ve filmleri ,tekrar izleyip yada dinliyor musun? (@MhmdAlmz (?) bak aynı anda dizi,film,müzik,ve kodlama yapıyor arkadaş. Beyni aynı anda çoklu işlemci gibi çalışıyor. Sıraya almadan, paralel çalışıyor.).

Verileri dizilerde tutmakla ilgili bir sorum daha olacaktı ama şeettiremedim şu an.

Zamanla tecrübe bilgiyi döver yada söylemleri :) 

Db first çalışmıyorum. Code first daha mantıklı geliyor. Onun dışında framework için design pattern leri düzgün kullandıkça zaten seni bir frameworke zorluyor bilmesen de. 

MhmdAlmz tarafından 27/Nis/19 22:03 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    wert bunu yazdı
    WildWamqire bunu yazdı

Php kodluyorum fw hiç kullanma ihtiyacı duymadım.

En başta projeyi a-4 kağıda döküyorum.

Kullanılacaksa veritabanı tasarımına start veriyorum. 

Sonra admin paneline girişiyorum. 

Benim en nefret ettiğim nokta hazır tasarımları proje formatına göre düzenlemek ıkına sıkına yapıyorum mecbur :/

Yazdığım her class, fonksiyon, if else yapısının altına not alıyorum. 1-2 ay sonra bakttıgımda hmm bu bunun içinmiş diyorum.

Diziler velinimetim neredeyse her şeyi dizilerde saklıyorum.  Config verileri,  bir özellik için bir den fazla değişken kullanılacaksa direk dizi oluşturuyorum.

En önemli şeyse kendime bir şeyler katmak. Yeni algoritmalar, çözüm yolları özellikler fonksiyolar vs.

Kodlama sırasında müzik, dizi, film o yüzden 3 ekran çalışıyorum :D

bende 

php kodluyorum 

yukarıdaki gibi

fonksiyona parametre gönderirken dizi ile gönder

böylece fonksiyonda bir değişiklik yaptığında dönüp fonksiyonu kullandığın her yerde kodunu değiştirmene gerek kalmaz

ben bunu farkettiğimde ufkum iki katına çıkmış gibi oldum :D

örnek 

';

}

}

$parametreler=array('a'=>10, 'b'=>'tahribat');

ekranaYazdir($parametreler);
    ?>

şey de yapabilirsin

function test($a, $b = null){}
    bunu sadece test($f) seklinde cagirip ikinci parametreyi vermezsen b yi null alir falan iste.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

kodun maintain edilebilirliği açısından single responsibility principle çok kritik.

bu refleksi edinene kadar;

"if you achieve functionality, it was the work 20% done. The remaining 80% should go in optimizing the code."

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

@FOXXLY hocam bende veritabanı ile başlıyorum fakat sonrasında kullanıcı arayüzü ve en son admin paneli kısmını yapıyorum. Girilmesi gereken verileri migration ile ayarladığım için her migrate refresh ettiğimde eski verilere donüyor ve bu konuda bi sıkıntı yaşamıyorum. Benim asıl sorunum kodlar bir süre sonra aşırı şişiyor. İlk başlarda refactoring süreci kolayken proje bittiğinde bir methodda yaptığım bir düzenleme nereyi bozuyor veya bozabilir kestiremez hale geliyorum.

@Hybris hocam dediğin gibi single responsibility çok kritik. Her methoda tek bir iş yükü veriyorum. Her sınıfa ise ilgili olduğu alanla ilgili en fazla 10 method atıyorum. Trait ile işleri küçük parçalara ayırıyorum. Repository ile traitleri tek sınıfta kullanarak sonuç elde ediyorum. Controller ile model-repository arasındaki ilişkiyi kurup sonucu view e return ediyorum.  Bugünlerde bu kadar çok katmana bolüyor olmamdan dolayı mı işler karışıyor diye düşünmeye başladım.

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

geriye dönüp kodlarına bakıp beğenmiyorsan iyi yoldasın demektir.

Toplam Hit: 3147 Toplam Mesaj: 17
kodlama php web site