Kodlama Yaparken Dinlediğiniz Müzikler
-
Daha iyi konsantre ettiğine inandığınız müzikler nelerdir? Ben genelde türkü formatında dinliyorum ama bazen konsantrasyonumu dağıtıyor,
ney falan dinleyeyim dedim de o da bende pek etkili olmadı. Yoğunlaştığınız projeleri daha çok hangi tür müzik ile yaparsınız ya da sessizlik
mi sizin için daha önemli?
-
Hocam sözsüz eserler dinle.. İlla türkü diyosan Yedi Karanfil
Ben genelde The Secret Garden, Yansımalar falan dinlerim. Sözlere takıldın mı olaydan kopuyosun :)
-
ardığım şey aslında daha çok şevk verecek müzik türü. Mesela öyle anlar geliyor ki canın çok sıkılıyor ara verme ihtiyacı duyuyorsun. Bu ara
yorgunluktan değil de sıkıntıdan. Ben ortalama 14 saat falan çalışıyorum her gün :) İyi derecede motive olmam ve yazılıma bağlayacak müzik
bakıyorum. Bilmem derdimi anlatabildim mi :)
-
slow şarkılar
-
Hocam günde 14 saat çalışıyo olsam zengin olurum :| Nası başarıyosun onu söyle bana, müzik buluruz problem değil :P
Ya bazen gaza gelmek için metal falan dinlerim de, dediğim gibi söze takılınca kafanı toparlayamıyosun. Secret Garden'ı bi dene derim, olmazsa başka alternatifler buluruz :P
-
http://www.dailymotion.com/video/x68kki_russian-song-polyushka-polye_music
Türkü tadında dinlemek için.
-
Benim anlamadığım sabah dinlediğim akşam, akşam dinlediğim sabah hiç güzel olmuyor.
Sabah - Akşam += Klasik Müzik ve Ambiyans
Sabah = Faun gibi gruplar ve Ortadoks ilahileri
Akşam = Retro ve psychedelic (steppenwolf , tame impala, jesus on dope gibi)
edit: Bu arada 14 saat çalışmayı, daha doğru sabah işe başlama motivasyonunu bende merak ediyorum.
kvasir tarafından 01/Eyl/12 11:47 tarihinde düzenlenmiştir -
kapsamlı ve önemli projeler yapınca çalışıyorsun hocam :) ben kendimi bildim bileli çok fazla çalışırım elektronik-bilgisayar alanında. Sevdiğim için
böyle. Ders falan çalışmazdım çünkü aldığım dersleri bir ders olarak değil de işim olarak görüyorum o yüzden hepsi hakkında bilgim vardı eskiden
beri. Zevk alacağın işler yapmayı dene, gelecek için önemli ya da bir topluluk için ya da insanların anlatabileceği işler yap bence. Önemli olan 14
saat çalışmak değil aslında verim alabilmek. Y.dışında 8 saat çalışırdım ama öküz gibi projeler bitiriyordum kısa zamanda çünkü oranın ortamı,
disiplini çok farklıydı.Şimdi ortalama 14 saat çalışıyorum ama verimi ne kadar oluyor onu tartışmak lazım. İşte bu verimi arttırmam lazım, verdiğim
saçma sapan "sıkılma" ile ilgili araları düzene sokmam lazım.
Bahsettiğin secret garden a bakayım. bir de youtube da şöyle bir şeyler buldum
http://www.youtube.com/playlist?list=PL06A6BC1B1F70FC00
hani böyle beynin bilmem ne dalgasını uyaran şeyler sanırım. 4 tane dalga var da konsantrasyonla ilgili beyin dalgasını harekete geçirmek için sanırım .. ayrıca şunlar da var
http://www.mastropaolo.com/2010/02/18/top-10-music-for-programming/
-
teşekkürler arkadaşlar öneriler için. Bu konudan eminim baya kişi faydalanabilir :)
-
Snop reyiz, dubstep all, moob deep, asot live serisi, wiz kafila, rob dougan club of death satan of egg { söyleyenin ismini unuttum } lil john akon lucaradis usher ve jenifer abla aklıma gelenler bunlar.. Winamp listem mevcut lakin köydeyim.
-
Operanın azizliği.. Amd-x tarafından 01/Eyl/12 12:03 tarihinde düzenlenmiştir