Komünist Atatürkçüler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek
    dodobig bunu yazdı:
    -----------------------------

aslında arkadaş haklı.ama sadece bir kısmını görüyor.türkiyede bilinçli bir politikayla 80 li yıllarda insanlar atatürkten soğutuldu.

herköşeye heykeli dikilerek söylediği herşey zorla ezberletilerek din kitaplarında bi hadis bi atatürkün sözü şeklinde kafa karıştırarak.

halbuki insan belli bir olgunluga gelip ata yı tanıyınca ozaman gerçek atatürkçü oluyor.ben ilkokulda atatürk denince aklıma ders gelirdi. şimdi tam tersi insanlar gittikçe atatürkü anlamaya başlıyor.bende lisede komünisttim.bir çok solcu gençliğinde b,ir dönem komünist olmuştur.ama şuan katıksız atatükçüyüm.

ayrıca bir kaç yıl öncesine kadar osmanlıyı yıktı dinsiz vs diye ata yı karalayan ülkücüler (şahsen tanıdığım) şinmdi son başbug atatürk diye geçiniyor.anlıyacağın sadece komünistler değil.

Beni anlamıyorsunuz kardeşler,

Şimdi ülkücülerin ilkin öle demesi sonra böle demesi dğel olay

Asıl Olay Atatürk ne demiş??? Madem Atatrükçüsünüz, Atatürkün ne dediği önemli değilmi. Belki başkaları Atatürkü ilk önce benimsemez sonra benimseyebilir ama dün Atatürk öle diyordu devir değişti şimdi farklı (yani Atatürk yaşasaydı öle demezdi şimdi) demek isteyn bir arkadaşımada sadece ayıp diyorum, cahilce diyorum.

Not: Ben Atatürkçü değilim sebebi ise şimdiki Atatürkçüler. ve onlara şöle diyorum;

"Eğer siz Atatürk  gibiseniz ben Atatürk'ü sevmiyorum, yok Atatürk sizin gibi değilse siz Atatürkçü dğeilsiniz."

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Yanlış adamlara bakıyorsun.Atatürk e komünistti diyen birisi faşisttir.Faşist diyen biri komünisttir.

Hitler Atatürk e övgü yağdırdıktan sonra komünizme kaydığı içinde söylenmişti.LEninde faşizme kaydığı için söylenmişti.

GErçek Atatürkçülere bakacaksın

BİR İNSAN HEM ATATÜRKÇÜ HEM KOMÜNİST OLAMAZ.

Komünizm rejimdir.Atatürkçüyseniz Cumhuriyet rejimini savunursunuz 6 ilkeyi benimsersiniz.Cumhuriyeti yıkıp komünizmi getirmek isteyen adam SÖZDE ATATÜRKÇÜDÜR.

Darbeyi gerektiren hareketler yapıyordur.6 ilkede devrimcilik var bu rejimi yık kur falan değildir.Yeniciliktir.Bu yüzden komünist birisi Atatürkçüyüm diyorsa sadece gülün ve geçin.

edit:

Sinirlenenler olabilir umrumda da değil komünistliği yanlış tanımışlardır.Eşitlik isterler pardon bana dünyada 2 eşit insan gösterin?Dünya düzeninde eşitliğin yeri olsaydı hepimiz aynı olurduk.İki insan hayatta eşit olamaz.

Herşeyi bir yana geçtim Atatürk ilkeleri

1-Cumhuriyetçilik
    2-Halkçılık (Komünizm değil)
    3-Devletçilik (Kapitalizm değil)
    4-Milliyetçilik (faşislik değil)
    5-Laiklik (Dinsizlik değil isteyenin istediği dini tutması ve kimsenin karışmaması)
    6-Devrimcilik (Bununlada komünist bağantısı çıkartan salaklar var burda amaç yenilik kılık kıyafet gibi...)

Bir insan Cumhuriyetine sahip çıksa, Halkına, Devletine sahip çıksa iyi niyetle yaklaşsa Devlettekilerde Halkına iyi davransa, devrimcilik ilkesini benimseyip sürekli yeni işler başarsa, hepsi birden laiklik ilkesini tanımlayıp din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılması değil insanın istediği gibi yaşaması olduğunu bir anlasa

Türkiye böyle mi olurdu?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Yanlış adamlara bakıyorsun.Atatürk e komünistti diyen birisi faşisttir.Faşist diyen biri komünisttir.

Hitler Atatürk e övgü yağdırdıktan sonra komünizme kaydığı içinde söylenmişti.LEninde faşizme kaydığı için söylenmişti.

GErçek Atatürkçülere bakacaksın

BİR İNSAN HEM ATATÜRKÇÜ HEM KOMÜNİST OLAMAZ.

Komünizm rejimdir.Atatürkçüyseniz Cumhuriyet rejimini savunursunuz 6 ilkeyi benimsersiniz.Cumhuriyeti yıkıp komünizmi getirmek isteyen adam SÖZDE ATATÜRKÇÜDÜR.

Darbeyi gerektiren hareketler yapıyordur.6 ilkede devrimcilik var bu rejimi yık kur falan değildir.Yeniciliktir.Bu yüzden komünist birisi Atatürkçüyüm diyorsa sadece gülün ve geçin.

kardeşim seninalnına bir buse konduruyorum.

Hangi safta olursa olsun senin gibi delikanlılar insana zevk veriyor.

Eywllh 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    partal
    partal's avatar
    Erkek

Atatürk, sosyalist veya komünist değildir.
    1917 ekim devriminden sonra 1922 de rus buyukelçisi aralof paşayla görüşmüş ve paşadan yani atatürkten ekim devriminin ne kadar takdir edilmesi gerektiği onayını almıştır ancak aralof bunları lenin yoldaşa ilettiğinde lenin: "paşa elbetteki komunist değildir ancak iyi bir teşkilatçı ve iyi bir politikacıdır" demiştir.

Empetyalistlere karşı savaşmak komünizmle veya komunist lidelerle ortak yan olarak gosterilebilir ancak, atatürk emperyalistlere karşı savaşıp ulkeyi savunduktan sonra bir burjuva devleti kurmuştur, ve halk yoksul olduğu için burjuva sınıfınıda kendi oluşturmuştur. Komunist gorseniz ezin başını lafınıda ilk defa burda duydum.

Lenin yoldaşında dediği gibi atatürk iyi bir teşkilatçıdır, orneğin kendisi turk ırkını ustun tutan soylemlerde bulunmasına rağmen komunist bir anayasa hazırlama duşuncesine girmiştir, hatta 1915 de çanakkalede yenilseydk komunist anayasayı meclise sunacağı soylenmiştir, ozellikle Dr.Rıza Nur bir kitabında komunist anayasanın heyete sunulduğu ancak kabul gormediğini soylemiştir. Atatürk ant, emperyalistti, ve o donemde emperyalistleri tek başına yenemeseydi mecburen bir komunist devrim surecinde olan rusya ile ittifak kuracaktı. Ancak 1915 de kazandığımız için buna gerek kalmadı.

Kısaca; atatürk komunist değildir."anti komunistmidir bilmiyorum ama eğer o sozu doğruysa oyletmiş".
    Ayrıca atatürk emperyalistlere karşı savaştıktan sonra onlarla masaya oturmuştur, ve dersim katliamının mimarı olduğuda soylenmektedir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Osman Diyadin in Yıkın Heykellerimi adlı kitaptan ünlülerin sözlerini nakil edeyim.Ne komünist ne faşisttir.KEsinlikle emin olabilirsiniz.

"Bugün milenyum hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.Çünkü O, yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarabilmiş tek liderdir"Bill Clinton

"Atatürk sağ olsaydı, dünyanın görüntüsü bugünden çok başka olurdu.Keşke sağ olsaydı da, biz o büyük adamın izinden gidebilseydik" Winston Chirchill

"Atatürk'ün askerlik tarafına hayret etmiyorum.Her meslekte deha sahibi insanlar vardır, buna şaşılmaz.

Fakat isviçre medeni kanununu kabul etmek ve Türkiye'de yürürlüğe koymak!Bu adeta dehanın üstünde birşey işte buna hayranım" Edouard Herriot

"Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider" Sıkı durun: Lenin

"Mustafa Kemal; bir millet, bütünm vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır." Adolf Hitler

"Atatürk, bütün insanlık için gerçek bir onur simgesi" Unesco

Şu var ki unesko toplanıp karar almışlar Atatürk ü asrın lideri mi tam hatırlamıyorum öyle birşey seçecekler.Onburlu vs.. bir sürü döktürmüşler bütün ülkeler onaylıyor bir tek Türkiye onaylamıyor. Haberiniz var mı yok nerden olcak?

Medya satılmış, baştakiler satılmış

Son olarak bir sözünü yazmak istiyorum

MİLLETE EFENDİLİK YOKTUR, MİLLETE HİZMET VARDIR.SEN MİLLETE HİZMET EDERSEN EFENDİSİ OLURSUNS

Mustafa Kemal Atatürk....

--*

Daha vardı da yazmadım.Yemeğe iniyorum.Yani her sakallı şeyh değildir..Atatürkçüyüm diyen adam oturup nutuğu okudu mu?Atatürk ün hayatınız ZORLAMASIZ törenlerde zorla ayakta diktirmeden okudu mu?Atatürk ün belgesel cdlerinden kaçtanesini bliyor?Sorsan bir sarı zeybek der.

Bırakın kardeşim ben bu ülkede sözde adamdan korkarım.Sözde Atatürkçü sözde dinci,  sözde ülkücü, sözde hayvansever.

Çok yüce Genel Kurmay Başkanımızında dediği gibi Sözde değil Özde olmak önemlidir...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek
    partal bunu yazdı:

1917 ekim devriminden sonra 1922 de rus buyukelçisi aralof paşayla görüşmüş ve paşadan yani atatürkten ekim devriminin ne kadar takdir edilmesi gerektiği onayını almıştır ancak aralof bunları lenin yoldaşa ilettiğinde lenin: "paşa elbetteki komunist değildir ancak iyi bir teşkilatçı ve iyi bir politikacıdır" demiştir.

Empetyalistlere karşı savaşmak komünizmle veya komunist lidelerle ortak yan olarak gosterilebilir ancak, atatürk emperyalistlere karşı savaşıp ulkeyi savunduktan sonra bir burjuva devleti kurmuştur, ve halk yoksul olduğu için burjuva sınıfınıda kendi oluşturmuştur. Komunist gorseniz ezin başını lafınıda ilk defa burda duydum.

Lenin yoldaşında dediği gibi atatürk iyi bir teşkilatçıdır, orneğin kendisi turk ırkını ustun tutan soylemlerde bulunmasına rağmen komunist bir anayasa hazırlama duşuncesine girmiştir, hatta 1915 de çanakkalede yenilseydk komunist anayasayı meclise sunacağı soylenmiştir, ozellikle Dr.Rıza Nur bir kitabında komunist anayasanın heyete sunulduğu ancak kabul gormediğini soylemiştir. Atatürk ant, emperyalistti, ve o donemde emperyalistleri tek başına yenemeseydi mecburen bir komunist devrim surecinde olan rusya ile ittifak kuracaktı. Ancak 1915 de kazandığımız için buna gerek kalmadı.

Kısaca; atatürk komunist değildir."anti komunistmidir bilmiyorum ama eğer o sozu doğruysa oyletmiş".
    Ayrıca atatürk emperyalistlere karşı savaştıktan sonra onlarla masaya oturmuştur, ve dersim katliamının mimarı olduğuda soylenmektedir.

birkere atatürk burjuva değil küçük burjuva sosyalizmi çerçevesinde kurmuştur devleti.yani bakkalıydı terzisiydi manavıydı olacak ama büyük kuruluşar ve sermayeler devletin tekelinde olacak (kaynak Devletçilik ilkesi)

tabi zamanla özellikle menderesten sonra tıpkı çinde oldugu gibi göz göre göre kapitalist düzene yani liberal ekonomiye geçilmiştir. Devletçilik se sadece ders kitaplarında kalmıştır.

ayrıca sovyetler bilindiğinin aksine bize iyi bir kazık atmıştır kurtuluş savaşı sırasında. çünkü savaştan sonra sovyet sınırlarındaki buhara cumhurbaşkanı asyadaki türk halkından para toplamış anadoluya götürülmek üzere kendi ellerimle Lenine teslim ettim demiştir.ancak ata sovyet yardımlarının 11 milyon altın ruble ve birmiktar mühimat oldugunu soylemiştir..

yani lenin yeni kurulmuş ve fakir sscb ye aktarmıştır altınları.ayrıca ata hiç birzaman anti komünist olmamıştır sadece komünist yada faşist olmadıgını açıkça soylemiştir.o dediğiniz lafında doğru olma ihtimali yoktur.

atatürk gibi bir deha böylesine önemli bir komşuuya ragmen nerde komünist görseniz ezin gibi laflar etmez.

ayrıca bir diğer kazıgıda sscb nin 2.dünya savaşından sonradır.stalin türk sovyet saldırmazlık paktını tek taraflı feshetmiştir.belki böyle olmasa şuan ne natodaydık nede ab nin kapısında kopektik...

www.atsizcilar.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    partal bunu yazdı:

Kardeş Dersim İsyanı zamanındayken Atatürk, Cumhurdu. Ayrıca o ayaklanmanın sebebinin bir ucu Şeyh Sait örgütlenmesine gider. Diğer bir sebebi ise isyan liderleri olan Alişar ve Nuri Dersiminin çevre vilayetleri gezip oraları kendilerinin kontrolüne almak ve bir nevi haraç kesmekti. 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Ulu onder Atatürk, nerde bir komunist gorurseniz basını ezin diye bir laf soylememistir. bu anti komunistlerin uydurmasıdır sadece. nasıl 3 bacaklı insan olunmuyorsa komunist Atatürkcüde olunmaz, ırkcı Atatürkcüde olunmaz. ancak bazı seyleri idrak etmek gerekir. sosyalizm Atatürkcülügün ilkelerinden birisidir. milliyetcilikte oyle. Kemalizme onemli siyasi goruslerin amacından cıkmamıs saf haliyle, yani iyi yanlarının birlestigi bir gorus gibi bakabiliriz. Kelimeleri kullanırken dikkat edelim. komunist Atatürkcü olunmaz. gotunuzden akım uydurmayın.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

DkN bunu yazdı:
    gotunuzden akım uydurmayın.

Bak ne güzel sölemiş...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek

Sevgili afyon bolvadinli mürid. Öncelikli olarak sana şunu belirtmek isterim. Kemal Atatürk tarafından gerçekleştirilen büyük Türk Devrimi kendi içinden bir ideoloji çıkarmıştır. Bu ideolojiye Kemalizm (Kamalizm) denir. Kemalizm dünyadaki mevcut en yeni ideolojidir. Diğerlerinden farkı dogmatik olmamasıdır. Devrimci ruhu olup, kendini adaptasyonunu sağlayabilir. Çok iyi incelendiğinde Türkiye'nin mevcut coğrafyada kalkınabilmesine tek çare Kemalizm'dir. K.Atatürk hayatı boyunca yaklaşık on bin kitap okumuştur. Fransız devrimi ve bolşevik devrimini çok iyi incelemiştir. Yani Kemalizm çok uzun yıllara dayanan çalışmaların neticesidir. Fakat 1950'li yıllardan sonra Kemalizm kelimesi hem devlet sisteminden hemde anayasadan çıkarılmıştır. (anayasaya kemalizm yerine atatürkçülük kelimesi konmuştur.) Bunun sebebi emperyalizmin her zaman kölesi olmuş siyasal islamcılardır. Bu kölelik kendini tüm islam ülkelerinde açıkca göstermektedir.

Gelelim Komunist Atatürkçülere. Şimdi bu sıfat senin yakın tarih bilincininde eksik olduğunu gösteriyor. soğuk savaş zamanında tam bağımsızlık söylemlerinin hepsi Komünizm olarak adlandırılmıştır ABD tarafından. Komünizm'de ibnelik gibi birşey gösterilmiştir. :)

Ülkemizde de tam bağımsızlık söylemine en çok sahip çıkanlar Kemalistler olmuştur. Bunun sonucu Kemalistlerde komünist ilan edilmiştir. Geçen zamanda böyle olmadığı anlaşılsada iş işten geçmiştir. Ayrıca Kemalizm'in tek çare olduğunu görenlerde yolunu Kemalizme çevirmiştir.

Yani "Komünist Atatürkçüler" betimlemesi senin gibi anadolunun bağrında fettoş efendinin köleci sistemi tarafından yaratılan bilgiler dışında bilgi alınmasına izin verilmeyenlere bilerek şırınga edilmektedir. Çünkü siyasal islamcıların genlerinde emperyalizme kölelik vardır.

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
Toplam Hit: 13869 Toplam Mesaj: 45