Komünistlik Vatan Hainliği Değildir.
-
ben komünist değiloim arkadaşlar ama toplum komuniste vatan haini gozuyle bakıyor.tabi bunda geçmişte yapılanlarn katkısı var ruslrla işbirliği yapmak gibi ama buraa bir genelleme yapamyız.
vatannını çok seven komunistlerde var.(nazım hikmet değil tabi ki o hain bir insandır)
sizin bu konuda ki goruslerniz...
-
Ben komünist değilim.ama Nazım Hikmet'e vatan haini demeni biraz yadırgıyorum.Eğer o vatan haini ise bende vatan hainiyim.Onu bir şiiriyle karşılık vereyim tabii anlayan;
Vatan Haini / Nazım Hikmet
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. -
nazım hikmet e laf söylüyorsun ....Sen Nazımın hangi şiirini okudun da ona vatan haini diyorsun ...Git oku Kuvayı Milliye destanını bu destanı onun kadar iyi anlatan birisi varsa bul getir...Git oku Kuvayı Milliyeyi Mustafa Kemalden nasıl bahsediyor oku...Git oku Beyler Bu Vatana Nasıl kıydınızı...Git oku Hasreti........Sen bana Ruslarla işbiliği yapıp Türkiyenin kökünü kurutmak isteyen bir tane komünist oluşum göstermezsin...Bize Kurtuluş SAvaşında enbüyük desteği Bolşevikler Lenin vermiştir...Mustafa Kemalin vasiyetidir hemde resmi vasiyeti Sovyet dostluğudur...Ancak 10 Kasımdan sonra ihanete uğramıştır bu ülke Mustafa Kemale ihanet edilmiştir....SenNazım neden vatan haini ilan edildi onu bile bilmiyorsun işte bu şiir yüzünden Adnan Menderes denen yerli işbirlik tarafından işte bu şiir yüzünden vatandaşlıktan çıkarıldı hain ilan edildi...
23 Sentlik Askere Dair
Mister Dallas,
sizden saklamak olmaz,
hayat pahali biraz bizim memlekette.
Mesela iki yüz gram et alabilirsiniz,
koyun eti,
Ankara'da 23 sente,
yahut bir kilodan biraz fazla mercimek,
elli santim kefen bezi yahut,
yahut da bir ayligina
yirmi yaslarinda bir tane insan
erkek,
agzi burnu, eli ayagi yerinde,
üniformasi, otomatigi üzerinde,
yani öldürmeye, öldürülmeye hazir;
belki tavsan gibi korkak,
belki toprak gibi akilli,
belki gençlik gibi cesur,
belki su gibi kurnaz,
(her kaba uymak meselesi)
belki ömründe ilk defa denizi görecek,
belki ava merakli, belki sevdalidir.
Yahut da ayni hesapla Mister Dallas,
(tanesi 23 sentten yani)
satarlar size bu askerlerin otuzbesini birden
Istanbul'da bir tek odanin aylik kirasina,
seksen bes onda altisini yahut,
bir çift iskarpin parasina.
Yalniz bir mesele var Mister dallas,
herhalde bunu sizden gizlediler.
Size yirmi üç sente sattiklari asker,
mevcuttu üniformanizi giymeden önce de,
mevcuttu otomatiksiz filan,
mevcuttu sadece insan olarak,
mevcuttu,
tuhafiniza gidicik,
mevcuttu
hem de çoktan mi çoktan
daha sizin devletin adi bile konmadan.
Mevcuttu, isiyle gücüyle ugrasiyordu,
mesela Mister Dallas,
yeller eserken yerinde sizin New York'un,
kursun kubbeler kurdu o,
gökkubbe gibi yüksek,
hasmetli, derin.
Elinde Bursa bahçeleri gibi nakislandi ipek.
Hali dokur gibi yonttu mermeri
ve nehirlerin bir kiyisindan öbür kiyisina
ebem kusagi gibi atti kirk gözlü köprüleri.
Dahasi var Dallas,
sizin dilde anlami pek de belli degilken henüz
zulüm gibi,
hürriyet gibi,
kardeslik gibi sözlerin,
dövüstü zulme karsi o,
ve istiklal ve hürriyet ugruna
ve milletleri kardes sofrasina davet ederek
ve yarin yanagindan gayri her yerde,
her seyde,
hep beraber
diyebilmek için,
yürüdü pesince Bedrettin'in…
O, tornaci Hasan, köylü Memet, ögretmen Ali'dir,
Kaya gibi yumrugunun son ustaligi,
922 yili 9 Eylülü'dür.
Dedim ya, Mister Dallas,
Herhalde bütün bunlari sizden gizlediler.
Ucuzdur vardir illeri.
Hani sasmayin,
yarin çok pahaliya mal olursa size
bu 23 sentlik asker,
yani benim fakir, cesur, çaliskan milletim,
her millet gibi büyük Türk milleti.
Nazim Hikmet -
Nazım Hikmet vatan haini değildir.Gerçek vatan hainleri milliyetçi geçinen mafya babaları (Allahattin Çakıcı,Sedat Peker..) Bunlar en başta gelen faşist ülkücü insanlar.Hepsi birer mafya.Haraç,suç,fuhuş,kumar,insan katletme... hepsi bunlarda var.O şerefsizler bu kadar şeyi yaptığı halde vatan haini ilan edilmiyor Nazım şiir yazdı diye vatan haini öyle mi?? Adalet bunun neresinde koçum neresinde
-
ertan bunu yazdı:
Nazım Hikmet vatan haini değildir.Gerçek vatan hainleri milliyetçi geçinen mafya babaları (Allahattin Çakıcı,Sedat Peker..) Bunlar en başta gelen faşist ülkücü insanlar.Hepsi birer mafya.Haraç,suç,fuhuş,kumar,insan katletme... hepsi bunlarda var.O şerefsizler bu kadar şeyi yaptığı halde vatan haini ilan edilmiyor Nazım şiir yazdı diye vatan haini öyle mi?? Adalet bunun neresinde koçum neresinde
Faşistim a.q War mı.Ha ülkücüler hakkında doğru düzgün konuş.Biz mi vatan hainiyiz.Bana iki üç adam gösterek ülkücüler vatan haini diyemezsin.Biz ülkücüler VATANINI seven vatanı için canını wermekten çekinmeyen adamlarız.Aptal aptal kounşma..... -
Ulan çok sinirlendim adam şerefsiz dior bize ya.Ulan sensin şerefsiz.
-
yukardaki yazımda ic3 kardeşime biraz ağır sözler söylediğim için özür diliyorum yazımı düzelttim zaten...Biraz sinirli dalınca forma kötü sonuç doğdu :))...BaBa insana teşekkürler ..saygılar...hepimiz kardeşiz !
-
nazım hikmet vatan haini değil, kendi çapında vatana hizmet etmeye çalışan bir büyüğümüzdür(!).
-
Ertan aslinda huyumdur boyle genleden herkesin gorebilecegi bir sekilde uyarmam ama yaptıgın genellemede ülkemizde pekcok yandası bulunan ve legal yollardan varlıgını surduren bir siyasi gorusu paylasan insanları kastederek (ulkuculerteriminden bahsediyorum) ŞEREFSİZLER sıfatını kullanmışsın.
Bak 70li yıllarda CIA casusu bu ulkedekı komunıstıyle ulkucusuyle sagcısı solcusu herkesın vatanperver olduklarını rapor etmıstır. Simdi bir baskası kalksa serefsiz komunıstler dese aynı sekılde tarafımca uyarılır. Oradaki hatanı lokalıze et. Genele tasırmadan kullan sıfatlarını. Unutma serefsızler dıyerek bahsettıklerının ıcınde de gayet saygın ve vatana mılete hızmetlerı bulunmus ınsanlar var. -
Ha bak yanlıs anlasılma varsa yanı sen orada sadece sedat ve alaattını kastetdıysen o baska...Haklısın demekten baska bırsey demem...
-
zumsuk bunu yazdı:
boskurt diyorsunuz ki biz vatan hayinimiyiz..Tabi ki bu ülkede yaşayan kimse vatan haini değildir ancak şu var siz sadece ulkucu olduğu için birlikte duruyorsunuz.Yani solcuları kominist görüyorsunuz bilmem neyi bilmem ne ama kendi adamlarınız ulkuculerle dolaşıyorsunuz ancak bu menfaatçiliktir.
Ha bir elemanla parasını yemek için takılıyorsun ha her hangi bir nedenden dolayı takılıyorsun.Ben solcuyum bize kominist deniyor ulkuculer tarafından ancak bilmiyorlarki biz halk müziği dinleriz biz bize o lafları atanlardan daha cok milliyetciyiz.Milliyetçilik aşırıya kaçıp sadece kendi adamlarını Türk görmek değildir.Milliyetçilik vatan sevmektir ama aşırı olmamakşeklinde milliyetçilik bayrak, millet ve vatana bağlı herşeyi sevmek bunun yanında korumaktır.
Ancak ulkucuyuz diyorsunuz bakıyorum okulda kapı onlerinde kavgada toplanıyorsunuz.Ulkucuyuz milliyetçiyiz diyorsunuz ama adamlarda yoplanır grub kurar kavga edersini buyur iç karışıklık başlangıcı.Ayrıca diğer bir neden sanırım ben değil bizidr.Ben yaptım yapıyorum diyemeyip biz yapıyoruz demenizdir.Bu ulkeyi satan şerefsizler bölmek isteyenler varken ben ulkucuyum deyip sadece ulkuculeri toplayıp diğerlerine ne olursa olsun saygıda bulunmayıp kominist demek asla milliyetçilik değildir..
Bunlar benim görüşlerimdir hiç bir şekilde aşşalayamaz hakaret edemezsiniz.Tartışırız, eleştirirsiniz ancak asla ama asla hakaret edemezsiniz..
Zumsuk kardeşim.Hayır ertan dallamasını bilip bilmeden ülkücüler şerefsizdir diyor.O kim ki ülkücülere laf atıyor.Benim komünistlere karşı bir düşmanlığım yok.Herkesin görüşlerine saygım wardır.Benim ülkücülükte savunduğum dava:Türkiye topraklarında yaşayıp ben Türk değilim ben K...... diyenlere karşıdır davam.Bu VATANI bölmeye çalışanlara farklı dilde konuşanlara karşıdır savaşım.Sonuçta hepimiz TÜRKÜZ bizim kendi aramıızda değil bunlara karşı savaşmalıyız..