Kontrolsüz Tehlikeli Bir Güç ???
-
Sizce Allah (c.c) ın ıstemedıgı ve sızın ıstedıgınız ney gerceklese bılır ???Arkadas lar su an burada tartısılan konu tamamıyle yanlıs tır.Allah (c.c) ıstedıgı seyı gerceklestırı ve ıstemedıgı sey gerceklesmez bunu bızler de bılıyoruz.Lutfen konuyu her seyı dusunerek elealalım.Beyın gucune de ınan mıyorum cunku ınsan vucudu yaratılırken gelısı guzel yaratılmamıs tır.Mukemmel bır sekılde yaratılmıs tır ve Allah (c.c) ınsanın dusuncesını sınırlamıstır.Sınrıları asmamamız ıcınde bızlere aytler gondermıstır.Astıgımız takdırde bu dusuncelerımız yuzunden dınden cıkmak munafık olmak yada aklı dengemızı kaybetmemız mumkundur.Bunun ıcın bazı seylerı fazla dusunmememız emredılmıstır.Bu konuda uyarılmısız dır.Örn:Bır ınsan Allah (c.c) ı cok fazla dusunuyo.Nasıl bır sey oldugunu nasıl gorundugunu ne bıleyım ıste oyle seylerı.Yada dunya olmasaydı ne olurdu ınsan lar yaradılmıs olmasaydı ne olurdu ?? gıbı sorularda takılmıs ınsan lar ya kafayı yıor yada bı sekılde gunahkar yada kafır olabılıyor.Onun ıcın dusuncelerımıze dıkkat etmelıyız.Allah (c.c) ın emrettıgı gıbı bılım ve ilim konularında kafamıı yorsak daha ıyı olur.Isımız de en ıyı olmayı dınımızı,dunyamızı ve obur taraftakı hayatı dusunerek bır seyler yapmalıyız.Onlar ıcın calısmalıyız...
Selametle. -
ben hiç tamamen bilimsel bir araştırma ortamında kaşığı büken birini görmedim hikaye bunlar hocam inanmayın
-
Allah bazı şeyleri kendisi belirlemekte ve bir kısım olaylarıda insanın iradesine bırakmaktadır.(bkz kader ve kaza) Senin söylediğin tamamen robotlaşma anlamına geliyor.Bizim burada anlattığımız konunun dinle falan bir alakası yok.Ayrıca beyin gücü (telekinezi) olayının İslam'a aykırı bulunmadığı açıklanmıştır(bkz google - Telekinezi ve İslam).İnsan beyninin bu yaptığı olay ne bir büyü ne de başka birşey insanın kendi enerjisiyle bir magnetik alan oluşturarak sınırlı düzeyde bazı cisimleri oynatması oluyor.Tamam deprem yapılması olayı saçma fakat bu tür cisimlerin bazı kişilerce oynatıldığı canlı yayınlardada gösterilmiş ve artık kanıtlanmış birşey.Vücuduna çatal,kaşık yapıştırabilen insanlar var örnek olarak.Hemen bu İslam'a aykırıdır vsdir yorum yapmayın biraz araştırın olayı öyle yorum yapın..
-
Düşünürsen uçarsında, kalemde bükersin, oturdun yerden başka yeride görürsün ama çok uğraşman gerekli..
Herşey bilimsel olack değil bunlar parapsikoloji konuları onuda bilimden saymıyorlar yeni nesil bilim adamları... -
abü o zaman düşünce gücü timi kurulurdu yetenegi olan 5-10 kişi birleşip uzaktan uzaktan banka falan soyarlardı :P parmak izi yok tertemiz :d
-
FireX benım yazımıbastan sona okudugunu sanmıyorum.Iyıbak ben herseyı Allah(c.c) belırlıor dıye bır tabır kullanmadım,yada bunu cagrıstıran bır kelıme o yazıda yok.Hem be dıne aykırı falan da demedım bu konularda yukum vermek benım haddıme degıl sayet dınden cıkacagımıda bılıyorum(Allah(c.c) ın haram saydıgı ve benım bu helal dır demem dınden cıkmamma sebep olacak bır seydır.Kım Allah(c.c) ın sozlerının tersıne yukum verırse o da dınden cıkar.Bu bır acıklamadır konuyla hıc bır alakası yoktur.).Benım anlatmak ıstedıgım sey bazı seylerı fazlasıyla dusunmek.Anlayamadıgınız sey de bu...
Toplam Hit: 1713 Toplam Mesaj: 17