Köpeği Olanlar, Veya İtlerden Anlayanlar Baksın :/
-
turkteam bunu yazdı:
-----------------------------Kangal eve bekçilik yapamaz.
Siz köpek görmediniz herhalde veya şehirde yetiştiridiğiniz köpekleri köpek sanıyorsunuz...
Saf ırk olarak kangal bir numaradır. Zaten diğer köpekleri bile köpek kabul etmediği için onları ilk gördüğünde saldırır ve onlara güzel ders verdikten sonra bulaşmaz.
Pitbull, Dogo ile Kangal kapışmalarını çok gördüm, 6 aylık kangalla zor baş ediyorlar.
Kangalın arabanın kaportasına göğsüyle vurup yamulttuğunu gördüm.
Sonra kangalın 120 kiloluk güçlü bir insana göğsüyle vurduğunda rahatlıkla yere serebileceğini biliyorum.
Kangal ellerini insan gibi kullanır, abartı olduğunu falan düşünmeyin tokat atar gibi döğüşür.
Kangal Afrika bölgesinde sürüleri aslan,cita vb hayvanlardan korumak için kullanılıyor.
Bu sene Bayburt Kop civarında kaldığımız bölgede ayı tarafından saldırıya uğrayan çobanı kurtarmak için ayıyı Kangal köpeği şamarlayıp gönderdi...Ayı da yetişkin ayı..
Ama dersen ki ev köpeği olur mu olmaz.. Belli yükseklikte yetişiyor, o yüksekliğin altında bir yere alırsan salak bir köpek oluyor ve günlük 30-40 kilometrelik yapısı gereği gezip taraması , devriye atması gerekiyor..
-----------------------------ama kangalın doğası gerği günde en az 20 25 km yol gittiğini biliyo musun yoksa enerjisini harcayamıyo olumsuzluklar ortaya çıkıyo o yüzden bakılması için büyük arazin olacak 15 20 dönüm yerin olacakta 5 6 tane alacan bakacangenelde kangallar dikkat ederseniz köy gibi yerlerde beslenir çünkü arazi boldur köpek dolaşır gelir ama şehirde böyle bişe olmayacağından huysuzlanıyo
-
rottweiller aynen hocam ama fiyatı biraz tuzlu 1000 tl felan yanılmıyosam :D
iyi olur 3-4 ayda hayvan gibi oluyolar :D
-
jizz_jix bunu yazdı:
-----------------------------rottweiller aynen hocam ama fiyatı biraz tuzlu 1000 tl felan yanılmıyosam :D
iyi olur 3-4 ayda hayvan gibi oluyolar :D
-----------------------------En Kralı ve En Macarı Bizde 650 :)
-
Git arjantinden dogo al . ne pitbull tanır ne rott ... alayını **** atar.
-
KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
-----------------------------Eğer bahçede ve bekçi olarak köpek düşünüyorsan kesinlikle bir hayvan barınağına bakmanı öneririm. Hem barınaktan bir hayvan almış olursun hem de bekçilik yapacak en iyi köpeğe sahip olursun. Oradaki köpekler sokakta sağ kalmış en akıllı köpekler hem de başlarının çarsine bakmayı iyi bilirler. Barınakta,aynı şekilde, yavru olarak da köpek bulursun.
Rot vb. köpekler çok güçlüdür ama onlar evde ve insanlar arasında yaşamaya alışkın köpeklerdir(Genetik olarak). Köpek evin önüne bağlıyken köpeğin kendisinin çalınmayacağına dair bir garanti yok.
-----------------------------Katılıyorum arkdaşa.Üstelik normal köpek alırsan tamam tatlı filan ama bakımı kolay olan köpek yoktur.Hergün bir saatini ayırıcaksın.Yemek yedıkten sonra gezdırekcesın.Sonra oyun oynaycaksın en yorgun anında bıle .Ardından tamm ben yoruldum ıstemıyorum köpeği olayı olmaz.
Kulube yapıcam demıssın klasık tıp ev şeklinde yapma sakın en boşuna oluyor ;hayvan üşür içerde .
Eğer bu tip yaparsan içeride kendi nefesiyle ısıtır kendini,ve içeride yatabılecegı uzunlukta olursa cok guzel olur
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Al sana köpek: http://www.facebook.com/video/video.php?v=142140729024&ref=nf
-----------------------------kars çoban köpeği
iriliğinin yanında acaip güçlü ama aynı zamanda uysaldır da.
Kangaldan tek farkı cinsi huylar falan aynı.
Pittbulu falan siker atar.
Bu arada Kars bölgesine mahsus bi köpek olmasına rağmen Macaristanda sahip olunmaya çalışıldığını amerikada da köpek dövüşlerine katıldığını duydum bunlara karşın ne yazıkki Kangal gibi meşhur olamamış ve Türk literatüründe kayıtlı değildir.
Zaten şu anda Karsta bile mumla arasan orjinalinden ancak 50 tane bulursun. ama eskiden çok fazlaydı şimdi öteki köpekler yanında sayıları çok az. büyük bi parada ödemezsin secereli köpek olmadığı için.
Bunun yanında özellikle çocuklara hiç saldırmaz. 5 yaşındaki çocuğun üstüne çıkıp çekiçle vurduğunu gördüm de tık demedi. ama ev için uygun değil kangal gibi sürekli dolaşması lazım.
Onun için tavsiye etmiyorum :/
ama büyük çiftliğim var 10-15 dönüm bahçem var köyde yaşıyorum falan diyosanız Türk ırklarından vazgeçmeyin;
Kars Çoban Köpeği,Sivas Kangalı, Akbaş Çoban Köpeği,
Yabancı ırk olaraksa İki köpek bilirim Kafkas Çoban Köpeği, Dogo Argentino.
Gerçi Kafkas Çoban Köpeğininde Kafkasya da Türklerin köpeği olduğu rivayet edilir ama sağlam köpekti.
dipnot: yine yazmışlar ama bende yazayım sibirya kurdu sadık değildir kaçar gider :)
senin için sanırsam yine en uygunu rott ama o da ne kadar işini görür bilmiyorum
-
hoca bende bi köpek almak istiyorum ama binada oturduğumuz için bahçeye koyucam öyle geceleri salak salak fazla havlamayan sinirli görünümlü yavru bir köpek arıyorum varmı öyle bi köpek bildiğiniz ? :) dediğimden çıkmasın eğitcem :D
-
Şimdi, ben Kangalın özelliklerini arkadaş için söyledim.
Eleman sizden köpek istiyor siz ona aslan söylüyorsunuz. Kars köpekleri de evde yetiştirilmez. Kangal'ın sürekli gezmesi gerektiğini elbet biliyorum, bu kadar özelliğini saydığıma göre bu köpekler hakkında gayet güzel bilgim olduğu belli.
Benim arkadaşa tavsiyem artislik yapmak istemiyorsan, köpeğin kavga ettiğinde ulan ! köpeğimi şamarladılar demeyeceksen, köpeğe fazla emek vermeyeceksen arkadaşların söylediği çoğu köpeği alma. Söylenenlere baktığımda sürekli dövüşken köpeklerden bahsedildi genelde. Bazıları hem dövüşken ama eğitim alınca harika oluyorlar ama o köpeklere o kadar zaman ayırabilecek misin ?
Alacaksan hem eğitimleri kolay olan hem kaliteli köpek al. Masraflarını da hesaplaman gerekli. En mantıklı köpekgolden Retriever köpeğidir. En uyumlu köpektir
bebek bakıcılığı bile yapar. Sadece oyun istiyorsan eğlence, gezdirme gibi olaylarda bunu alabilirsin.
Resim :
http://img379.imageshack.us/img379/2987/goldenvh3.jpg
Belçika Tervuren güzel ve kaliteli köpektir, ev için fedakar ve kaliteli köpek, çok yemek vermeyeceksin ve eğitilmesi daha kolay. Dünyada Kangaldan sonra en iyi köpeklerden biridir.
Listeleme de şöyle bekçilik anyalışları açısından..
1- Kangal
2- Belçika Malinois
3- Belçika Gronenedael
4- Belçila Tervuren
Rottweiler çok iyi disiplinle eğitilmelidir, güzel ve kaliteli bir köpek ama oyun köpeği yapamazsın. Alan ve yakın koruma için eğitilmez zaten genlerinde var bu anlayış sadece sosyallik eğitimi ister.
Alman çoban köpekleri, rootweiler kadar güçlü , gerektiğinde saldırgan ve onlardan daha itaatkar olan Alman kurdu alman daha mantıklı olur. Sibirya kurdu falan da alma o köpekte kangal gibi belli koşullarda yaşamak ister. Alman kurdunu eğitmen lazım alan ve yakın koruma için.
Kısacası, bakım masraflarını eğitim işlerini verebilecek misin ? Bu köpek şehirde yaşayacağına göre her köpeği alamazsın, apartman sakinlerini veya çevreyi de göz önüne alman gerekli. Her şeyi hesapla , köpeğe eğitmek için zaman ayırmanların her şeyi hesaplayıp al.
Kolay gelsin. Benim tavsiyelerim bunlar.
YAni sen Dogoya veya roota vereceğin dipsilinli eğitimi kaldırabilcek misin ?
Köpek dersen hem kalite hem sevimlilik açısından Kangal'dan sonra Bernese Dağ KÖPEĞİ derim. Senin içinde en mantıklısı koruma amaçlı da istiyorsan Kurt almandır, uğraşmazsın agresif ve tehlikeli köpek eğitimleriyle , zaman ve rahatlık önemli bence.
Şunlar da alternatif :
Norsk Buhund
Entlebucher
Cao de Castro Laboreiro
Russian Spaniel
-
hocalar walla bilmiyom yaw :/
bütün cinsler arasında çelişkiye kaldım :|
şimdi rott düşünüyorum ama o da çok pahalı. bi de babam razı değil....
harbiden napcağımı şaşırdım. ama almam şart onu biliyorum.
benim dediğim öyle eve yaklaşan yabancılara hemen saldırması değil, sadece, nebilim... yani adama tip tip baksın böyle :P veya bunu da boşverin, amacım sadce bakımı kolay, eğitmesi kolay, evine sahibine sadık, çok değil ama az bişey oyuncu bir köpek :/ -
karaconda bunu yazdı:
-----------------------------
hocalar walla bilmiyom yaw :/
bütün cinsler arasında çelişkiye kaldım :|
şimdi rott düşünüyorum ama o da çok pahalı. bi de babam razı değil....
harbiden napcağımı şaşırdım. ama almam şart onu biliyorum.
benim dediğim öyle eve yaklaşan yabancılara hemen saldırması değil, sadece, nebilim... yani adama tip tip baksın böyle :P veya bunu da boşverin, amacım sadce bakımı kolay, eğitmesi kolay, evine sahibine sadık, çok değil ama az bişey oyuncu bir köpek :/
-----------------------------Kardesım gıt barınaga ılk köpegın olucak sanırım barınaklardada cins köpekler bulunmakta oradan al kardesım bır tane.Köpek yetiştirmek kolay degıl