Köpek Bakım Masrafları
-
millet ben bir tane golden retreiver almak istiyorum da öğrenciyim evden uzakta kalıyorum bu nedenle çok fazla bir harcama yapamam bunun için. buldum bir kaç kişi gönüllü sahiplendirme yapıyorlar almayı düşünüyorum böyle bir yavru ama
bi goldenin aylık ne kadar masrafı olur bana tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilirler mi beni?
-
bu şartlara sahipsen (öğrenci, parasız vırt tırt) alma abicim.
yazık günah. kuş, balık, kedi gibi göreceli olarak daha masrafsız hayvanları tercih et.
hayvan (özellikle köpek) beslemek sorurmluluk ve imkan ister.
-
hocam muhabbet kuşum var zaten ya onu bakıyorumda hayvanseverim bi köpek istiyorum böyle sarılayım seveyim vs. maddi durumum çokta kötü değil ayda 50 lira filan ayırabilirim yani yeter mi bilmiyorum :S
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
bu şartlara sahipsen (öğrenci, parasız vırt tırt) alma abicim.
yazık günah. kuş, balık, kedi gibi göreceli olarak daha masrafsız hayvanları tercih et.
hayvan (özellikle köpek) beslemek sorurmluluk ve imkan ister.
-------------------
benimde bir köpegim var amelenin dediklerine katılıyorum.yavruların masrafları büyüklere göre daha ağır oluyo aşılarıdır,kontrolleridir,mamasıdır şudur budur.
ayrıca öğrenciyim diyosun kedi desen evde bırakırsın gidersin.keza digerelride öyle ama köpek sorumluluk isteyen hayvandır. -
hocam zaten ben iletişim okuyorum ders mers hak getire bütün gün yatıştayım kuşla oynamaktan kafayı yicez kuşumla :)
maliyeti ne olur 1 aylık onu merak ediyorum bi goldenin?
-
bi kere aşı, hazır mama bilmemne dersen 50 tlyi her ay rahat 2ye 3 e katlarsın kardeşim.
-
bide köpeğin alış masrafı var. kafadan 400 lira ayır bence
-
Turania bunu yazdı:
hocam muhabbet kuşum var zaten ya onu bakıyorumda hayvanseverim bi köpek istiyorum böyle sarılayım seveyim vs. maddi durumum çokta kötü değil ayda 50 lira filan ayırabilirim yani yeter mi bilmiyorum :S
biraz yatarak oturuyordum bu konuyu gördüm dikeldim ve biraz uzunca bir yorum atıcam...
Ehem, ıhımm...
Öncelikle söze nerden başlasam bilemiyorum desemde inanma :|
Her şey Sene iki binlere yakın, yani Kablolu TV daha yeni yeni yayılıyor ghettoda, ben o zaman ufak tefek bir çocuğum, evimize gelen kablolu tv ile beraber, her gün hiç bitmek bilmeyen bir National Geographic, Discovery Channel, çılgınlığım ve o ara sürekli discovery'de çıkan ufkunuzu genişletin reklamıyla gaza gelmemle başladı...
Öncesinde hayvanlara olan merâkımdan yolda karıcna solucan sinek böcek salyangoz helikopter sineği ( yusufçuk ) bataklıkta kurbağa ve tosboğa yakalamak, kasa kurup yaboz güvercin yakalamak üstünde at sineğini görünce salmak gibi eylemlerle geçiyordu günlerim... Hayvanlara olan aşırı merâkımda işte anca Kablolu TV geldiğinde eve kapanıp izlemekle devam ettti..
O yıllarda o kadar çok izlemişim ki, yaş 20 ye yaklaştığında, gözlerimde kronik bir bozukluk olduğunu fark ettim tv'ye karşı, Sadece belgesel izliyordum millet dışarda top oynardı ben çanta atar belgesele koşardım o kadar hastasıydım ( Halâda öyle ) Arşivimden geçilmez.. Vitrinlerimde orjinal CD'lerim vs.. olmadan olmaz reklamı geçeyim esas konuya döneyim ..
Derken sokak köpeklerini kendi imkanlarımla beslerdim, mahallede en alt kattaki hanım abla o kadar fark etmiştiki düşkünlüğümü " bu aç kalır beslediği hayvanı yine yedirir " diye hitap ediyordu..
Sokak köpeklerini 2 yavru bir gün babamdan gizli eve getirme maceramla ve evi mahvetmeleriyle son bulmadı tabii... sonrasında arkadaşların köpeklerine baktım besledim gezdirdim, derken babam eski bir güvercincidir köyde büyüdüğü için 1 merakla 5-6 yıl kadarda bildiğiniz sizin taklacı bizimde mardin, dediğimiz güvercinleri besledim..
Bunun dışında dağ kuşu, sayısız muhabbet kuşu yavrulattım elimde doğum anını izledim konuşturdum dağıttım millete..
Kanarya, saka , florya , iskete gibi değişik yabani kuşlar besledim, yakalanması yasak ama bana 1 şekilde geliyordu çevre var diye...
Akvaryum eksik kalırmı tabiki 2 akvaryumum oldu japon lepistes teleskop pegasus gibi bir ton balıkta onda besledim..
Daha bittimi sanıyorsun, evde 2 kere davşan besledim ( tavşan değil bak davşan diyorum ) davşan demesi daha tatlı çünkü.. yavru alıp kafese sığmayacasına ( kafes saka kafesi salma ) büyüttüm sonra kuşçuya sattılar benden gizli, ben naptım vazmı geçtim ? hayır, gittim kuşçuya bizimkileri tarif edip bu gün 1 davşan getrilidimi diye sordum cevap olumluydu, 2 katını teklif ettim onun bende değeri çok dedim geri aldım.. Devam ettim dahada büyüdü bu sefer satmadılar, abim getirmişti arkadaşıma götürüyorum bahanesiyle götürdü..
Artık normal hayvanlarda kesmemeye başlayınca aklıma en imkansızından hayaller kurup nasılsa para yok eve sokamam deyip hayalleriyle yetindiğim, terarium, paludarium, vivarium ( ki favorim paludariumdur ) aklıma getirip getirip durdum, sonrasında karınca akvaryumu kurma kararı aldım... neticesinde hayvanların dilinden çok iyi anladığım için.. Çoğunu artık hayalde bıraktım çünkü onlara %100 bir ortam sunsanızda hiç bir zaman rahat edemezler özgürlüğünü kısıtlarsın, hiç bir zaman rahat etmez kendi egoların için onu doğasından kopartıp 1 sorumluluk alırsın ki sorma..
Artık sanal ortama taşıdım, sadece belgeselleri izleyip kendi ortamlarındaki rahatlıkla rahatlıyorum... hayvan seven hayvan besler, hayvanları anlayan hayvan beslemez bunu unutma... -
hocam gönüllü sahiplendirme ile alıcam para vermicem köpeğe.
-
6 aylık karmaları saymazsak aylık 50-60 senin goldenmış gerçi biraz daha büyük o benimkinden de ki 100 işte
-
Turania bunu yazdı:
hocam gönüllü sahiplendirme ile alıcam para vermicem köpeğe.
Bence sahipsiz kalsın daha iyi öğrencisin hoca önce kendine bak Allah'a şükret, akıllı ol başına iş alma.