Köpek Bakım Masrafları
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
bu şartlara sahipsen (öğrenci, parasız vırt tırt) alma abicim.
yazık günah. kuş, balık, kedi gibi göreceli olarak daha masrafsız hayvanları tercih et.
hayvan (özellikle köpek) beslemek sorurmluluk ve imkan ister.
-----------------------------:) bende 3 tane vardı en son 2 ye ındırdım sonra bır e ındırdım su andada arakdasımda ılgılenemedıgım ıcın verdım.
Yanlızce öğrencı adamın harclıgıyla beslenmez ustelik.aşı masrafı ve mama masraflarrı tutuyor ılgılenmesı yavruluktan buyume donemıne kadar cok ılgılenmen lazım o donemde kopegı ya adam edersın yada daha sonra senı rezıl eder.
Tualet egıtımı vs benım sımdıkı gumüş 2 gun dursun evde aglar sızlar dış kapı kıtlı degılse acar kıtlıyse 2 gun evde bekledıgını bılıyorum ;)
aylık maması masrafı 2 yuz 3 yuz lira tutar ekstra hastalanırsa masraflarını karsılayabılecekmısın ?
-
dediğiniz gibi 2yüz 3yüzse asla girmem o işe yanından bile geçmem tabi sağolun muhabbet kuşuna devam :)
-
Turania bunu yazdı:
-----------------------------dediğiniz gibi 2yüz 3yüzse asla girmem o işe yanından bile geçmem tabi sağolun muhabbet kuşuna devam :)
-----------------------------
bora takıl kuşla boşver sen köpeği filan evde oldugu zaman ustune degdıgı zaman namaz kılamıyorsun fılan bahcede olması gerekıyor. aslında beyaz papağan ,jako çok hoşum agıdıyor alabılırım bende -
Evde besliyeceksen hayal kurma, çok zordur.Bahçede, beslemek en iyisi.
-
Hocam naptınız 200-300 tutar mı yavru kopegın mama masrafı.
Su anda turkıyede satılan en ıyı kalıte kuru mamaların fıyatları 110 ile 200 tl arasında degısıyor tabı bunlar 15 kg ıcın.
Dostum ben daha 1 ay once 1 adet dogo argentıno erkek yavru edındım sana anlatayım gıderlerını.
Gelir gelmez mama kabıydı su kabıydı dıs kasıma oyuncagıydı tasmasıydı bı 50 lıra bayıldım.
Kopek masrafını arkadasımdan aldıgım ıcın taksıtle verıcegımden solemıyorum. Gıttım 1 kılo Royal Canin Selection Junior mama aldım 3 gun gıttı o mama daha 2 aylık. 15 kglık bır mama 1.5 2 aylık bır hayvana yaklasık olarak 2.5 3 aya kadar gıdebılır.
Ama barf dıyetı yaparım dersen gıdıp kasaplara sole fazla kalan etlerını atmasınlar yemek masrafını belese ındırırsın ama kurtuldum sanma.
Yavruluktan baslayarak yaklasık 6 adet ası yaptırman gerek. 50 lıradan hesapla.
3 ayda bır ıc-dıs parazıt tedavısı yaptırsan bunada bır 50 lıra de.
Yalnız kopegını dısardada tutucaksan bıtlenecektır buyuk ıhtımalle dıger kopeklerdı oydu buydu derken aylık 20-50 lıra arası temızlıgıne ayırıcaksın o hayvanın.
Yanı mama ıle bakıcaksan hocam sana bu hayvanın yavruyken aylık gıderı asıları ve tedavılerı dahıl ılk 3 ay ıcın 150 lıraya varır.
Yavruluktan cıktıktan sonra sana gıderı 75 lıra ıle 100 lıra cıvarı olucaktır.(sana baglı bu onu acık cunku ucretın)
Mama ıle bakmam barf dıyetı uygulayıp cıg et ıle beslemek ıstıyorum yada karısık beslemek ıstıyorum dersen (ben cıg et ve mama karısık verıyorum haftada 1-2 defada balık alıyorum ve yumurta verıyorum) bu ucretı sen yavruyken 75-100 lıra arası buyukkende 50-100 lıra arasına dusrebılırsın.
Sana soyle soyleyım bu ay luffy(benım ıt) 2 adet ası olacak 100 lıra parazıt tedavısı var 100 lıra, 200 lıra taksıdı var, 250 lıra kulaklarını kestırmek zorundayım maması bıttı 3 kg mama alıcam 50 lıra yanı 700 lıra masrafı var bana.
Ama benım ıcın deger bu parayı ona vermek. Alırkende soledım ac kalıcam ama ben bu hayvana ınsan gıbı bakıcam dedım. Kopekten ote dost yoktur bı sure sonra kankan gıbı oluyo zaten eger gercekten omur boyu sana arkadas olcak bır canlı arıyorsan sık dısını bıraz buyuyene kadar ve al hayvanı ama bakamıcaksan kesınlıkle alma cunku ole nolcak lan bahceye atarım ev yemegı yer demekle bıtmıyor bı hayvanın bakımı.
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------Sana soyle soyleyım bu ay luffy(benım ıt) 2 adet ası olacak 100 lıra parazıt tedavısı var 100 lıra, 200 lıra taksıdı var, 250 lıra kulaklarını kestırmek zorundayım maması bıttı 3 kg mama alıcam 50 lıra yanı 700 lıra masrafı var bana.
Ama benım ıcın deger bu parayı ona vermek. Alırkende soledım ac kalıcam ama ben bu hayvana ınsan gıbı bakıcam dedım. Kopekten ote dost yoktur bı sure sonra kankan gıbı oluyo zaten eger gercekten omur boyu sana arkadas olcak bır canlı arıyorsan sık dısını bıraz buyuyene kadar ve al hayvanı ama bakamıcaksan kesınlıkle alma cunku ole nolcak lan bahceye atarım ev yemegı yer demekle bıtmıyor bı hayvanın bakımı.
-----------------------------yok hocam ya aynen senin gibi düşünüyorum bakamıcaksan eziyet etmenin bi anlamı yok da bakalım duruma göre sağolasın yorumun için.
-
Kopegını her hafta ozel kuafore goturmıceksen 200 300 lıraya vurmaz hocam :) Ama heves ıcın alma sana arkadas olsun dıye al hayvanını :)
Bu ay bu kadar masrafa sebep olmasına ragmen bı dahakı ay hıc bır tedavısı gerekmedıgı ıcın sadece 20 30 lıra 2-3 kılo mama masrafı ve son kullandıgım parazıt damlasının etkısı bıterse 10 15 lıraya bır parazıt damlası alıcam :)