folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kore Savaşı Üzerine...



Kore Savaşı Üzerine...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Tarih 12 Temmuz 1947 birileri ABD ile "ikili anlasmalar" olarak bilinen bir anlasma imzaladi.Turk subaylari  ABD'ye gidip egitim alacaklardi bu anlasma ile.

    19 Eylul 1950 , yola cikiyor Mehmetcikler ...NATO uyesi falan degiliz o zamanlar.NATO nedir bilmeyenlar icinde Kuzey Atlantik Pakti Orgutu(North Atlantic Treaty Organization) Sosyalist ve Komunist tehlikelerden AVRUPA ulkerini korumak icin kurulmus bir orgut ve AVRUPA ulkeleri ibaresi ilk kurulus resmi belgesinde yer almaktadir.Gerci SSCB yikildiktan sonrada NATO devam etmistir , demekki sosyalist-komunist tehlikelerin otesinde bir kurulus.NATO(ABD) nin izledigi stratejiyi tarihsel bir kronoloji seklinde listeyip bakarsaniz ve o donem savasta olan ABD'nin neden silah ticaretindeki payinin arttigini gorebilirseniz , butun bunlarin ABD'nin silah ticaretine endeksli oldugunu gorursunuz.

    Turkiye NATO ya 25 Subat 1952'de uye olmustur.Biz NATO emrine 1950'de asker gonderiyoruz.

    NATO'ya uye olduktan ABD usleri , strateji merkezleri ulkemize kurulmaya baslandi , en basit ornegi INCIRLIK.NATO uyesiyiz diye kendi topraklarimizaen buyuk dusmanlarimizdan birisi olan ABD'nin askeri uslerini kurduk.Milletimize de ,NATO uyesiyiz dedik.

    1954'te usler acilabilir diye anlasildi ...

    Yil 1966 ulkemizdeki us sayisi 110-120 arasi bir sayiya ulasti toplamda 40-50 milyon metrekare vatan topragi demek.

    Yil 1986 NATO ile yapilan yeni bir anlasmaya gore "Turkiye ister aktif olarak savasa girsin veya girmesin , askeri ve sivil hava alanlarini ABD'nin komutasi altina vermek zorundadir , ek olarak bu askeri - sivil hava yolunu kullanan ABD askerlerinin yeme-icme-lojistik-barinma vs gibi ihtiyaclarinida karsilamakla yukumludur.

    NATO'da en cok asker bulunduran 2.ulke konumuna geliyoruz.Neden ?

    Turk askeri cesurdur , Turk askeri iyi savasir , Turk askeri savascidir ...(bunlardan kimsenin suphesi olmasin ama nedeni bu degil)

    ABD Dis Iliskiler Bakani John Dulles resmi bir aciklama yapar "En ucuz askeri Turkiyeden temin ediyoruz tanesi 23 sent" der.Yani 50bin Amerikali askere verilen ucretle 800-900 bin tane Turk Askeri alinabiliyor(evet birileri satiyor).Gunumuzde de Turk Askeri NATO'ya en ucuza giden asker statusundedir.

    Ve sonuc...

    NATO(ABD) ve uye ulkelerin cogu , hepmizinde bildigi gibi teror orgutu pkk ya acik destek vermektedirler.Tarihimizi bilenler iyi bilirler Osmanli Fransa'yi kac defa zor durumdan kurtarmistir , sonuc : Osmanli'nin Yikilma Donemi - Fransa Iliskileri.

    ABD ile muttefigiz diyoruz , sonuc : herkes biliyor...

    Kore'den bize kalanlar , tarih boyunca her zaman oldugu gibi askerimizin kahramanlik hikayeleri ile gurur duyduk.Askeri disiplinlerini koruduklarini , verilen gorevi sorgulamadan emri yerine getirdiklerini(bir askerin yapmasi gereken budur) butun dunyaya gosterdik.Ama sunu belirtelim ki Turk Askerinin buyuklugunu kimseye ispatlama gibi bir cabamiz yok...

    NATO uyeliginden bu yana , ABD'nin ortadoguya uzanan ayagi olduk , ezildik .Teror belasiyla karsi karsiya kaldik , en buyuk muttefigimiz dedigimiz ABD'nin gudumunde terorle karsi karsiya birakildik.ABD-pkk iliskisine inanmayanlar Esref Bitlis'i arastirsinlar , gerci bugunlerde Esref Bitlisi Ergenekon oldurmustu(!) :D...

    Vene vidi vici hacilar... ATATURK'UN HEDEFI - - - > ISTIKLAL-I TAM TURKIYE !


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek
    kore liler acaba hepsi atalarımıza minnet duyuyolar mı oda merka konusu belki çoğu nun bundan bile haberi yoktur

    ebedi devlet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongpeople
    wrongpeople's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    genel kurmay harp tarihi başkanlığı'nın kore harbinde türk silahlı kuvvetlerinin muharebeleri adlı yayınına göre, türk tugaylarının kayıp bilançosu:

    1. tugayda:
    şehitler: 25 subay, 16 astsubay, 369 er
    yaralılar: 46 subay, 38 yaralı astsubay, 1.059 er
    yitikler: 3 subay, 38 yitik astsubay, 171 er
    tutsaklar: 4 subay, 3 astsubay, 218 er
    toplam kayıplar: 1.953

    2. tugayda:
    şehitler: 8 subay, 2 astsubay, 111 er
    yaralılar: 20 subay, 17 astsubay, 463 er
    yitikler: -
    tutsaklar: -
    toplam kayıplar: 621

    3. tugayda:
    şehitler: 4 subay, 8 astsubay, 178 er
    yaralılar: 15 subay, 11 astsubay, 478 er
    yitikler: -
    tutsaklar: 2 subay, 7 er
    toplam kayıplar: 703

    1., 2. ve 3. tugayların toplam kayıp bilonçosu:
    şehit subay, astsubay, er: 721
    yaralı subay, astsubay, er: 2.147
    yitik subay, astsubay, er: 175
    tutsak subay, astsubay, er: 234
    toplam kayıplar: 3.277

    Kaynak: http://www.bianet.org/2001/11/02/haber5682.htm


    Access Denied dedik ya ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2007
    Erkek
    Kore savaşı gerçekten çok çetin geçmiş.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2007
    Erkek

    Biri diyorki yok komünizm tehlikesi biri diyo nazım hikmet gibi vatan haini.... Vatan hainliği eşitlik birlik istemek değil vatan hainliği sovyetleri bahane edip ülkeyi abd'ye ab'ye nato'ya peşkeş çekmektir. Önceki konuda 30 ülkenin bulunduğu ıraktan bahsetmiş birileri, ben o 30 ülkenin içinde kendi ülkeminde bulunmasından uttanç duyuyorum. Kan emici itlerin yanında tek bir mehmetçiğimin olması beni kahrediyor. Irakta ve afganistanda işlenen insanlık suçlarına petrol kavgasına göz yummayı bırak BM adının altında bu suça eşlik etmek kalbimi sıkıştırıyor. Ve birileri diyorki kore savaşı haklıydı(!) Hadi savaş haklıydı peki katil amerikanın, emperyalist amerikanın ideallerini gerçekleştirmesinde bir durak noktası olmanın neresi haklıdır? Daha komünizmi bilmeden ondan nefret edip, "Komünizm geleceğine abd'nin keranesi olalım" demenin neresi haklıdır? Sizin beynlerinizi holywood filimleri balçıkla kaplamış, 700 küsür şehidin haklı yanı nedir? Vatan hainliği ülkenin bağımsızlığından ülkenin askerlerini iskambil kağıdı gibi savaş masasına yatırmaktır. Hele o savaş masasında NATO, BM gibi katillerin safına bir hamle yapıyorsanız işte hainlik odur. Hainlik "Aman bizi sovyeler işgal edecek, hemen abd gemilerine boğazı açalım" demektir. Hainlik İncirlikten kalkan abd uçaklarıın ırakta öldüreceği çocukları düşünmeden "Oh kıçımı sağlama aldım" demektir. Bu öyle büyük bir hainliktir ki tüm Milletimi, tüm tarihimi bir paçavra gibi yakar! O alevler gün gelir hainleride yakar!


    http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Olur mu hocam , NATO ya uye olmadna Turk Askerini emperyalizmin emrine verenler yurtseverdir(!) ama Nazim Hikmet Vatan Hainidir(!) :D Neyse konumuz Nazim'a kaymasin simdi.

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek

    savunduğunuz adamın yazdığı şiirleri bile bilmiyorsunuz, neyi ne için savunuyorsunuz ozaman. şiirin adı "28 Kanunusani" Yazarı nazım hikmetof. şiirden kesitler;

    trabzondan bir motor açılıyor
    sahilde kalabalık
    motoru taşlıyorlar
    son perdeye başlıyorlar!
    burjuva kemal'in omuzuna binmiş
    kemal kumandanın kordonuna
    kumandan kahyanın cebine inmiş
    kahya adamlarının donuna
    uluyorlar
    hav hav
    hak tü
    yoldaş unutma bunu burjuvazi
    ne zaman aldatsa bizi
    böyle haykırır:
    hav...hav...hak...tü

    Ulu önder Atatürk'e burjuva diye hitap edip o ve şanlı Türk askerine köpek diyor.

    devam edelim, kaynak rus Tass ajansı, yer moskova havaalanı, yıl 1951, verdigi demeç "O kadar bahtiyarım ki ben butun hayatimi, idealimi, aşkimi bu muazzam şehre borçluyum. Ben Sovyetler Birligi"nin cocuguyum. 24 yil sonra bu buyuk sehre gelirken tekrar asil ve buyuk vatanima donmus oluyorum. Stalin benim icin cok muhimdir. Gozumun isigidir, fikirlerimin kaynagidir. Beni o yaratti"

    devam edelim, yer moskova tiyatro okulu, okulun anı defterindeki yazısı "Moskova uyanan dünyanın Kabesidir. Ben yaptigim bu hac da yeni imanimin isiklarini buldum."

    devam edelim, Kore savaşında memleket çıkarları için kahramanca çarpışan, komunist çin ve kuzey kore kuvvetlerine darbe ustune darbe vuran, bulundugu mevzilerden zerre oynatılamayan efsane olmuş Türk tugayına düşman toprağı olan rusyadan "Teslim ol Mehmet" diye şiir yazıyor.

    devam edelim, 1950-60 arası bulgar hukumeti Türklerin anayurduna göc etmesine izin verdikten sonra ulkedeki butun Türklerin anayurda donmek icin Türk elciliklerine basvurması uzerine kararı geri almak isteyen bulgarlar Türklerin isyan sinyali vermesinden sonra bu kararı geri alamamış ve abileri moskoflardan yardım istemislerdi. moskoflar nazım hikmetofu gorevlendirip bulgaristana yolladılar, hikmetof burada Türkleri anayurda gocten vazgecirmek icin Türkiye yi kotuleyerek göçü önleme propagandası yapmıstır.

    Atasına ve ülkesinin kurucusuna, bu ülkenin en büyük varlığına, yüce önderine köpek diyen insanın, Ordusunun neferlerine köpek diyen insanın, yüce Atatürk'e burjuva diyen insanın, milyonlarca Türk'ün katili stalin'e beni stalin yarattı diyen insanın, ülkesi savaşa girdiğinde düşman topraklarından kendi askerine teslim ol diye şiir yazan insanın, memleketi aleyhinde propaganda yapan insanın vatan sevgisi falan yoktur. kafayı cekip cekip ah topragım vah agacım tuh traktorum diye şiir yazarak vatansever olunmuyor. ateşin bol olsun aşşağılık vatan haini moskof uşağı hikmetof.


    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2007
    Erkek
    Nazım hikmetle ilgili başlık açın orada konuşalım, burada kore savaşını konuşuyoruz.

    http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Konumuz kore savas dkn , kaldi ki nazim hakkinda yazdiklarinin yarisi ici bos iddalar.Sen bana nazimin o siirinin resmi belgesini gostersene.Nazim Hikmet yayinlamis diye bir gazete , dergi vs bir yerd ciksin :D

    + Bulgaristan koylulerinin yanina giden nazim , bakar ki okullarda turkce okutulmaz , Stalin'e sitem eder ve kotu adam ilan edilir Nazim , git Bulgar koylulerine sor Nazim'i Turkiyeyi kotulemismi ne yapmis :D ,kaldi ki Bulgaristan daki koylulerle konusmalarinin videosu bile var , Stalin'i elestirmesi ters dusmesi .Can Dundar Nazim isimli kitapla verilen ekte nazim dvd si icerisinde bu konusmalari bulabilirsin video net sekilde...Kaldi ki , Nazim Hikmet komunistti , komunist olmak vatan haini olmak degildir.Moskova hayranligi ne zamandan beridir vatan hainligi oldu ?  Korede kahramanca emperyalizme usaklik ettik ,bunun tartisilacak daha ne kadar yani var ? Kore savasinin bilancosunu yukarida yazdim onlara yanit isterdim , istersen birde Nazim konusu acalim oradada tartisalim ama belgelerle ,saglam dayanaklarla

    "komunizm illettir basi ezilmelidir" ataturk , bu kalipta iddalarla degil.

    Hakaretten oteye gecmiyor dusunceleriniz.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    Compu bunla ilgili bir konuda o şiiri gençlik yıllarında yazmıştı diyorsun şimdi de olduğuna dair kanıt göster diyorsun bu ne tezat :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2007
    Erkek

    28 kanuni sani

    -ta ata aa ta ta ha ta tta ta
    tarih

    sınıf-ların
    mücadelesidir
    1921

    kanunisani 28
    karadeniz
    burjuvazi
    biz

    on beş kassap çengelinde sallanan
    on beş kesik baş
    yoldaş

    bunların sen

    isimlerini aklında tutma
    fakat

    28 kanunisaniyi unutma!
    "siyah gece
    "beyaz kar
    "rüzgar
    "rüzgar".

    trabzondan bir motor açılıyor
    sa-hil-de-ka-la-ba-lık!
    motoru taşlıyorlar
    son perdeye başlıyorlar!
    burjuva kemal'in omuzuna binmiş
    kemal kumandanın kordonuna
    kumandan kahyanın cebine inmiş
    kahya adamlarının donuna
    uluyorlar

    hav... hav... hak... tü
    yoldaş unutma bunu burjuvazi

    ne zaman aldatsa bizi
    böyle haykırır:

    - hav...hav...hak...tü

    - gördün mü ikinci motörü?

    - içinde kim var?

    - arkalarından gidiyorlar.

    - ikinci motör birinciye yetişti

    - bordoları bitişti

    - motörler sarsılıyor

    - dalgalar sallıyor sallıyor dalgalar.

    - hayır

    iki motörde iki sınıf çarpışıyor

    - biz onlar!

    - biz silahsız onlar kamalı

    - tırnaklanmız

    - kavga son nefese kadar

    - kavga

    - dişlerimiz ellerini kemiriyor
    kamanın ucu giriyor

    - girdi...

    - yoldaşlar, ey!

    artık lüzum yok fazla söze:

    bakın göz göze

    - karadeniz

    on beş kere açtı göğsünü,
    on beş kere örtüldü.
    onbeşlerin hepsi
    bir komünist gibi öldü

    moskova 1923

     

    evet yazmıştır, açın başlığı orada tartışalım 


    http://emorcraft.blogspot.com.tr/
Toplam Hit: 4905 Toplam Mesaj: 30