Korona Testi Yaptirmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

isyerindeki sefim gecen hafta turkiyeden döndü. biliyorsun avusturya türkiyeden donenlerden pcr testi istiyor. kendileri samsun'da özel bir hastahanede almis sorunsuz geldiler. kisi basi 50 avro idi herhalde. istanbuldaki test yapan özel hastanelerin birinden de yapsan olur yani.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

1- Halkbank atm'sine gidip pcr test tuşuna basıp ilgili kısımndan parayı yatırıp makbuzunu al.

2- İlgili makbuz ile birlikte dönüş uçak biletinin çıktısını alıp aşağıdaki listeden bir hastaneye git:

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yetkilendirilmis-covi-d-19-tani-laboratuvarlari.html

Burada sana tüyo vereyim. Özel hastanelerin (en azından İstanbul Avrupa yakasındaki) bazıları isimileri yukarıdaki sitede geçse de test yapmıyor (Florence Nightingale), veya sadece öğleden önce yapıyor (Koç üni hastanesi)

Yani her zamanki gibi ülkemizde dışlarıdan sistem düzgün gibi gözükse de içine girince hiçbir şeyin adam gibi çalışmadığını görüyorsun.

3- Seçtiğin hastaneye gidip biletini ve makbuzunu veriyorsun ve testini oluyorsun. Daha sonra ortalama 24 saatte enabız sistemine koyuyorlar.

Ben ilk Florence Nightingale'e gittim, yapmıyoruz cevabını alınca yakındaki Şişli Etfal hastanesine gittim. Orada da hiç hastanenin geri kalanı ile muhattap olmana gerek kalmıyor. Eski çocuk acil kısmının girişini pcr testi yeri yapmışlar, yaklaşık bi yarım saat 45 dk. sıra durumuna göre bekliyorsun, kapı kısmında pleksiglas ile ayrılmış yerden şak diye testini olup sızlayan burunla evin yolunu tutuyorsun.

Benim testim toplam 10 saatte falan enabız sistemine düştü. Özellikle yurtdışına çıkacağımı belirttim ve işlemimi pasaport değil, nüfus cüzdanı ile yaptım.

Bir arkadaşım dün geldi, onun testi 26-27 saatte çıktı ama o Bursa'da yaptırmıştı.

İşin komik tarafı 48 saat önceden test kabul ediliyor ama test sonuçlarının çıkması uzaya da biliyor. Yani o tam test çıktı çıkacak ile uçağa bineceğin kısımda testin gecikirse mokoko oluyorsun.

Bu arada teste de zam gelmiş. Yeni bildiri ile de örnek olarak Almanya varışlı uçuşlarda uçuştan önce negatif test ibraz zorunluluğu getirdiler, zaten millet zorunlu yaptıracak bir de baktılar para geliyor 110tl den 250tl ye çıkartmışlar  Aasdfsgdhfg

torpedo_XL tarafından 17/Ağu/20 19:38 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byugr
    byugr's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    byugr bunu yazdı

hocam amca oğlu avusturyaya gitti orası özeli kabul etmiyor demişti o yüzden devlette yaptırdık bekleyip. ben fikir olsun diye yazdım istanbul olduğu gördüm hocam  inşallah sıkıntısız gelip gidersin.

bu özel hastane olayini da ilk kez duydum.. Kabul etmeyen kim devlet mi? Orada etmiyorsa ne yapacak hadi git türkiye'ye dön devlet hastanesinde test yap gel mi diyecek sanki :) cok istiyorlarsa kendileri yapar bu kadar basit..

Ben testi yaptirayim da özel devlet farketmez. ülkeye girdikten sonra zaten sikinti yok. Havaalaninda yaptirirm kabul etmezlerse.

14 gün karantina uyguluyorlarmış hocam. belkide artık yoktur. şans artık.

Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Erkek

Bu PCR testi daha önce koronaya yakalanip yakalanmadigimi söylüyor mu?

PCR testi şuan virüsün olup olmadığını söylüyor.

Antikor testi ise şuan virüs varmı daha önce geçirdinmi onu söylüyor.

Vurur yüze ifadesi Hyper-V sistemcilerin bitanesi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

Hocam özel hastaneler yapyıor ama bildiğim kadarı ile 300 TL gibi bir fiyat istiyor.

Sürüntü ile değilde parmak ucundan aldıkları 1 kaç damla kan ile yapıyorlar.

Ayrıca özel hastaneler tuzlu olduğu için sırada 1000 kişi göremezsin. 5-10 kişi ya vardır yada yoktur.

Özellikle SGK anlaşmalı olmayan hastanelerde..

Edit:  Unutmadan 15-30 Dk içinde sonucu alıyorsunuz.

hocam bu senin dediğin kart test ile yapılan antikor testi ve pek doğruluğu yok. onun için rutinde de kullanılmıyor. özel hastaneler para için yapıyorlar.

unbalanced hocama tavsiye olarak test yaptırdığın zaman numunein üzerine yapıştırılan barkod numarasını alman. barkod numarasını alırsan https://enabiz.gov.tr/PcrTestSonuc/Index başka birşeye ihtiyaç duymadan doktor sistemde onayladığı an görürsün. e nabızın olması gerekmiyor. 

şu an çoğu laboratuvar çok yoğun olduğu için genellikle aynı gün sonuç biraz zor olabiliyor.  kartal şehir hastanesi gördüğüm kadarıyla aynı gün sonuç çıkarıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

cevaplar icin tesekkürler arkadaslar.. Simdi söyle bir sey okudum..

Basel mülhouse havaalani fransizlar tarafindan isletiliyor, o yüzden onlar da ister fransa'ya ister isvicre'ye gecin test zorunlu diyor. Eger testiniz yoksa ücretsiz olarak havaalaninda yapiyorlar, ama daha önce geldiginiz ülkede test yapitirmissaniz en gec 72 saat olma kosulu ile kabul ediyorlar.

Simdi benim sorum su: acaba bu testi türkiye'de yaptirmadan ucaga binemem mi? Ya da türkiye'de test pozitif cikinca ucaga almiyorlar mi? Bunla ilgili bilgisi olan var mi?

---

@Delegado_Zero   bence de özel-devletin farketmesi mantiksiz geliyor zaten

@ torpedo_XL   cok sagol hocam bu sekil detayli olarak yazdigin icin, tüyolar icin tesekkürler.. Güzel fikirler aldim yazindan

@byugr karantina türkiye'de mi oluyor? Diger türlü ise gidemeyecegim. Sef dedi uzaktan calisabilirsin.. Olmazsa izinlerinden gider diye.

@falcon  anladim hocam. Belki bu pcr testi de gösterir diye düsündüm.. Eger imkan olursa orda iki testi de yaptirmak istiyorum :)

@mrkps  bu da güzelmis hocam sagolasin.. sanirim genel ortak bir barkod numarasi.. Ben hastaneye gidip 2-3 saat sadece test icin beklemek istemiyorum. Ve testin sonuclarini da ne kadar erken alabilirsem iyi. Allah'tan 72 saat demisler

Burda ucaga kabul edilmeyeceklerle ilgili bilgi var

https://www.flypgs.com/hangi-ulkelere-ucabilirim#Isvicre

• Türkiye, İsrail ve Sırbistan’dan Basel’e (BSL) seyahat edecek yolcular havalimanında zorunlu olarak COVID-19 testi yapılacaktır. Yapılacak test nedeni ile yolcuların uzun bekleme süreleri olabilir.

normalde diger ülkelerin bazilarinda 48 saat olan testleri de kabul ediyoruz yazilmis ama burada yazilmamis. Acaba havaalaninda mi yaptirmak zorundayim onu da anlamadim.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

ananı avradını sikeyim ben bugün 110 lira yatırmıştım kuzen için 250 olmuş, 48 saat öncesi olduğu için test yapmadılar ertesi güne atandı nasıl olacak para yanmasa güvenemiyorumda.

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byugr
    byugr's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

cevaplar icin tesekkürler arkadaslar.. Simdi söyle bir sey okudum..

Basel mülhouse havaalani fransizlar tarafindan isletiliyor, o yüzden onlar da ister fransa'ya ister isvicre'ye gecin test zorunlu diyor. Eger testiniz yoksa ücretsiz olarak havaalaninda yapiyorlar, ama daha önce geldiginiz ülkede test yapitirmissaniz en gec 72 saat olma kosulu ile kabul ediyorlar.

Simdi benim sorum su: acaba bu testi türkiye'de yaptirmadan ucaga binemem mi? Ya da türkiye'de test pozitif cikinca ucaga almiyorlar mi? Bunla ilgili bilgisi olan var mi?

---

@Delegado_Zero   bence de özel-devletin farketmesi mantiksiz geliyor zaten

@ torpedo_XL   cok sagol hocam bu sekil detayli olarak yazdigin icin, tüyolar icin tesekkürler.. Güzel fikirler aldim yazindan

@byugr karantina türkiye'de mi oluyor? Diger türlü ise gidemeyecegim. Sef dedi uzaktan calisabilirsin.. Olmazsa izinlerinden gider diye.

@falcon  anladim hocam. Belki bu pcr testi de gösterir diye düsündüm.. Eger imkan olursa orda iki testi de yaptirmak istiyorum :)

@mrkps  bu da güzelmis hocam sagolasin.. sanirim genel ortak bir barkod numarasi.. Ben hastaneye gidip 2-3 saat sadece test icin beklemek istemiyorum. Ve testin sonuclarini da ne kadar erken alabilirsem iyi. Allah'tan 72 saat demisler

Burda ucaga kabul edilmeyeceklerle ilgili bilgi var

https://www.flypgs.com/hangi-ulkelere-ucabilirim#Isvicre

• Türkiye, İsrail ve Sırbistan’dan Basel’e (BSL) seyahat edecek yolcular havalimanında zorunlu olarak COVID-19 testi yapılacaktır. Yapılacak test nedeni ile yolcuların uzun bekleme süreleri olabilir.

normalde diger ülkelerin bazilarinda 48 saat olan testleri de kabul ediyoruz yazilmis ama burada yazilmamis. Acaba havaalaninda mi yaptirmak zorundayim onu da anlamadim.

hocam bana denilen özelden alınan test sonucu ile gidilirse avusturyada karantinaya alınıyor 14 dediler o yüzden devlet hastanesine gidip aldık. alırken bilet fotokopisi ile dekontu mutlaka istiyorlar. ben yaşadığımı anlattım çok fazla bilgi sahibi değilim. umarım sizde sıkıntı olmaz. iyi akşamlar.

Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

Yurtdışına gidiş değil de dönüşte de yaptırılabiliyor mu test?

Bittik biz bittik
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yagiztektas
    yagiztektas's avatar
    Erkek

Hocam ben yarın Çamlıca Medicana Hastanesinde göz ameliyatı olacağım. Dün test için çağırdılar, 5-10 kişilik bir sıra vardı 150 TL'ye yapıyorlar testi.

Toplam Hit: 5282 Toplam Mesaj: 39
korona testi